FőoldalRendszerintegrátorHelyiségek üzemeltetése okostelefonnal
2015. június 10., szerda ::

Helyiségek üzemeltetése okostelefonnal

A Siemens piacra dobta Steward Web elnevezésű, web alapú új szoftver megoldását, amely lehetővé teszi valamennyi helyiség automatizálási funkció működtetését személyi számítógépről, táblagépről vagy akár okostelefonról. Modern, intuitív és költséghatékony interfészével az új megoldás teljessé teszi a cég átfogó helyiség automatizálási portfólióját

A Steward Web kényelmes interfészt biztosít a felhasználók számára, hogy asztali számítógépről, táblagépről vagy okostelefonról működtessék a helyiség világítási, árnyékolási valamint HVAC (fűtési, szellőztetési és légkondicionáló) rendszereit. Átfogó jogosultság kezelő rendszer használatával finoman szabályozható az engedélyezett helyiségekhez, és azok funkcióihoz történő felhasználói hozzáférés. A Steward Web skálázható (méretezhető), és több ezer egyidejű felhasználót befogadó, igen nagy épületek esetén is használható.

A megoldás rendkívül rugalmas, élvonalbeli web technológián alapul, és könnyen konfigurálható egy olyan grafikus szerkesztő eszköz használatával, melynek terjedelmes könyvtára több száz szabványos grafikát és ikont tartalmaz. Nyílt architektúrája lehetővé teszi a vállalati logók, ügyfél-specifikus szimbólumok vagy web oldalak felhasználói interfészbe történő integrálását. Kívánságra az interfész az ügyfél speciális igényei szerint testre szabható, és a helyiség adott paramétereinek szabályozása mellett képes energia-megtakarítási javaslatok, időjárás-jelentések és hasonló információk kijelzésére is. Mi több, a Steward Web zökkenőmentesen integrálható az ügyfél meglévő intranet hálózatába is.

Mivel képes az összes funkció on-line módon történő vezérlésére, nagyon kevés kapcsolóra van szükség a helyiségekben. Tekintve, hogy a Steward Web a meglévő IP hálózatot használja, nincs szükség további kábelezésre. Ez a megközelítés nem csupán költséghatékonnyá teszi a Siemens új helyiség üzemeltetési megoldását, hanem kielégíti a korlátlan rugalmasság iránti igényt is, mert a helyiség automatizálási rendszer működtetése könnyen illeszthető az új körülményekhez, amennyiben a helyiség használata megváltozna a jövőben.

A Steward Web egy web szervert tartalmaz beépített BACnet/IP interfésszel, ami bármely olyan számítógépre telepíthető (ideértve a virtuális gépeket is), ahol Windows 7 operációs rendszer fut. Akármelyik jelenleg használatos web böngésző képes járulékos beépülő modulok (plugin) nélkül is kielégíteni a kliens oldali követelményeket – mint például HTML 5, iFrames (beágyazott keretek) és SVG (skálázható vektorgrafika).

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény