FőoldalRendszerintegrátorCube20S – keskeny, gyors, biztonságos
2014. november 26., szerda ::

Cube20S – keskeny, gyors, biztonságos

Cube20SA Cube a Murrelektroniknál a moduláris terepi buszrendszerek közül maximális gazdaságosságával emelhető ki. Ezen család legújabb tagja a Cube20S – egy kompakt és nagy teljesítményű terepi modul kapcsolószekrényekbe. A Cube-ra jellemző modularitást ez a család is továbbviszi

Az integrált buszillesztővel rendelkező alapmodultól kiindulva a Cube20S-rendszernél keskeny, 12,5 mm-es be- és kimeneti egységek sorolhatók egymás után. Kettő, négy illetve hat csatornával rendelkező analóg és digitális modulok, valamint funkciómodulok számlálóbemenettel vagy potenciálelosztók állnak rendelkezésre. A passzív biztonsági lekapcsolás is megvalósítható „d" szintig (PLd, 3-as kategória), a standard kimeneti modulokkal a MIRO Safe+ biztonsági relével kombinálva. Modulok aktív biztonsági kimenettel SIL3 és PLe biztonsági szintű alkalmazásokhoz előkészületben vannak. A terepi buszos egységek ezáltal pontosan olyan konfigurációban állíthatók össze, amelyre a villamos konstruktőröknek szükségük van. A Cube20S a Profibus-, DeviceNet-, CANopen-, Profinet-, Ethernet IP-, Ethercat- és Modbus-rendszerekhez tud kapcsolódni. Interfész a bevált Cube67-hez tervezés alatt van. A sokféle variációnak és az akár 20 µs-os reakcióidőnek köszönhetően a Cube20S rengeteg alkalmazásban használható.

Mindegyik buszcsomópont legfeljebb 64 modullal bővíthető. Az egységek egy alap- és egy elektronikai modulból állnak. A szerelésük egyszerű, így a huzalozási hibák elkerülhetőek: az egyes modulok egy sínes mechanizmussal polaritásbiztosan egymásba tolhatóak. A tápellátás és az adatátvitel a foglalatba integrált alaplapi buszon keresztül történik, legfeljebb 48 Mibit/s sebességgel. Egy esetleges elektronikaimodul-csere a huzalozás megbontása nélkül megvalósítható.

A modulok foglalatai speciális rögzítő-szerkezettel vannak ellátva, melynek köszönhetően az egész rendszer már a sínre szerelve egy komplett egységként építhető be. Az eltérő színnel jelölt tápmodulok segítségével könnyen szakaszolhatók a különböző potenciállal rendelkező áramkörök, vagy akár az alaplapi busz tápellátása is támogatható.

Különösen felhasználóbarát a Cube20S feliratozási és diagnóziskoncepciója: közvetlenül a feliratozható lapocska mellett LED-ek vannak elhelyezve — az egyes I/O-csatornák állapotai egyértelműen azonosíthatóak és hozzárendelhetőek. A karbantartásmentes rugós sorkapcsoknak köszönhetően a telepítés is problémamentes.

A Murrelektronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény