FőoldalRendszerintegrátorEmparro – Tápegység, maximális hatásfokkal
2014. július 15., kedd ::

Emparro – Tápegység, maximális hatásfokkal

A Murrelektronik az Emparróval egy innovatív tápegységet kínál, maximális hatásfokkal, alacsony veszteségi teljesítménnyel. A Power-Boost funkció és a Power-Limit kimenetiteljesítmény-korlátozó funkciók kombinációjának köszönhetően nagyobb lehet a bekapcsoláskori terhelés. A tág primer feszültségtartománynak köszönhetően az Emparro globálisan alkalmazható

A modern tápegységeknél a hatásfok áll a középpontban. Ennek legfőbb oka, hogy az energia költséges dolog, valamint a gépekben és berendezésekben keletkező veszteségek szükségtelenül vezetnek a kiadások növekedéséhez. Az Emparro a hatásfok tekintetében magasra teszi a mércét, mely egy innovatív kapcsolási koncepciónak köszönhető.

Az Emparro tápegység hatásfoka eléri a 95%-ot – ez azt jelenti, hogy a felhasznált energiának pontosan 5%-a marad kiaknázatlan. Összehasonlítva egy hagyományos tápegységgel, melynek hatásfoka 90%-os, azaz teljesítményének 10%-a kárba vész, érthetővé válik: az Emparróval 50%-os veszteségiteljesítmény-csökkenés érhető el, mely a pénztárcában is érezhető, hosszú távú költségcsökkenést eredményez.

Az Emparro alacsony veszteségiteljesítmény-szintjének köszönhetően kevésbé melegszik, egyes alkatrészeinek hőterhelése is kisebb. Mindez az élettartam meghosszabbodását eredményezi.

Ugyanez igaz az Emparro közvetlen környezetében elhelyezkedő alkatrészekre. Sokkal kevésbé befolyásolja működésüket a tápegység hőleadása, mint a hagyományos kivitelek esetében. Meghosszabbodik ezen alkatrészek élettartama is, ritkábban kell őket cserélni és szervizelni. Előny még, hogy a kompakt kapcsolószekrények így még kisebbek lehetnek.

Ám nemcsak a hatásfok tekintetében nevezhető az Emparro modernnek. A rendszer indulásakor is segítséget nyújt: akár 4 másodpercig is képes 150%-os teljesítmény leadására. Az úgynevezett Power-Boost funkciónak köszönhetően nagyobb kapacitív és egyéb terhelések táplálhatók már a bekapcsolás pillanatától, további kiegészítők alkalmazása nélkül.

Az Emparro túlterhelés esetén is optimálisan működik: rövidzár vagy bármilyen túlterhelés fellépésekor korlátozza a kimeneti áramot. A limit ekkor a névleges áram 100 százaléka (Power-Boost esetén 150%-a). Ez az ún. Power-Limiter funkció megbízhatóan védi a tápegységet a túlterhelések okozta károsodással és a bekapcsolás pillanatában fellépő tranziensekkel szemben.

Az Emparro globálisan bevethető: a Murrelektronik legújabb kapcsolóüzemű tápegysége széles bemeneti feszültségtartománnyal rendelkezik: 85 V-tól 265 V-ig váltakozó és 90 V-tól 250 V-ig egyenfeszültségen a világ bármely országában.

Az Emparrónak összesen 7 változata áll rendelkezésre, 12, 24 és 48 V-os kimeneti feszültséggel, ezért számos felhasználási területen bizonyít. A fémháznak köszönhetően optimális az EMC-kompatibilitása. A készülék -25 °C és +60 °C között működik megbízhatóan és maximális teljesítményen, korlátozás nélkül. A riasztáskimenet (relékontaktus) lehetővé teszi a távdiagnózist: jelzi a rövidzárlatot, túláramot és a túl magas hőmérsékletet.

A Murrelektronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény