FőoldalRendszerintegrátorA világ leghatékonyabb meleg fehér fényű LED fénycsöve
2013. április 18., csütörtök ::

A világ leghatékonyabb meleg fehér fényű LED fénycsöve

A Royal Philips Electronics bemutatta a LED világítás terén kifejlesztett legújabb innovációját, a világ leghatékonyabb LED csövét, amely általános világítási célokra alkalmas. A Philips kutatói által kifejlesztett új TLED rekord 200 lumen/Watt fényhasznosítást nyújt, mely kimagasló a gázkisülő fénycsövek 100 lm/W illetve az izzólámpák 15 lm/W hatékonyságához viszonyítva. A TLED prototípusa kétszer hatékonyabb, mint elődjei, hiszen gyakorlatilag megfelezi az energiafelhasználás mértékét. Magas minőségű, fehér fénye alkalmassá teszi szinte bármely installációban való felhasználásra

Tekintve, hogy a világítás a Föld teljes energiafelhasználásának több mint 19%-át teszi ki, ez az innováció világszerte rendkívüli mértékű energia- és költségmegtakarítást jelenthet. A 200 lm/W TLED várhatóan 2015-ben léphet az irodai és ipari világítás piacára, majd ezt követően használata az otthonokban is elterjedhet.

A Philips által előállított új TLED prototípusa az első jele annak, hogy a világítástechnikával foglalkozó mérnökök elérhetik a 200 lumen/Watt hatékonyságot anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a fény minőségét illetően. A prototípus minden egyes paramétere megfelel azoknak a követelményeknek, amiket az irodai világítással szemben támasztanak. „Ez egy hatalmas áttörés a LED világítás terén, amely a jövőben tovább formálja a világítástechnika iparágát" – mondta Rene van Schooten, a Philips világítástechnikai üzletágának ügyvezető igazgatója az innováció kapcsán. „Miután elismerték a LED világítás terén nyújtott minőségünket (a hagyományos izzók fényét utánozva), és miután egy új élményt hoztunk létre a Philips Hue rendszerrel (az otthonok igényeinek megfelelően kifejlesztett világítástechnikai berendezés), most bemutatjuk a következő innovatív lépést a világítás-hatékonyság megduplázásában. Hihetetlenül izgalmas, ha elképzeljük, hogy milyen hatalmas mennyiségű energiát és pénzt spórolhat meg Földünk és vásárlóink az új innováció révén."

Jelentős energia- és költségmegtakarítás

A TLED lámpákat azzal a céllal hozták létre, hogy lecseréljék az irodákban és az iparban használt hagyományos, higanyt is tartalmazó gázkisülő fénycsöveket, amelyek jelenleg a Föld teljes világításának több mint felét adják. A kétszer hatékonyabb 200 lm/W TLED-re való áttéréssel jelentős mennyiségű energiát és pénzt spórolhatunk szerte a világon.

Jelenleg csak az USA-ban a hagyományos fénycsövek évente 200 Terrawatt körüli energiát fogyasztanak. Ha ezen lámpákat a 200 lm/W TLED-re cserélik, az USA körülbelül 100 Terrawattal kevesebb energiát fogyasztana (ez 50 közepes méretű erőmű által előállított energiával egyenértékű), ezzel több mint 12 milliárd dollárt takarítana meg, és körülbelül 60 millió tonnányi széndioxid légkörbe kerülését előzné meg.

A Philips új LED innovációja révén még inkább kihangsúlyozza világítástechnikai üzletágának értékeit és erejét, miközben összekapcsolja a LED technológia, fényforrások, alkalmazások és rendszerek terén nyújtott szakértelmét. A Philips Lumileds piacvezető újításai mind a foszfor technológia, mind a kék LED-ek terén egy célt szolgál: a magas minőségű világítás és a magas szintű hatékonyság elérését.

A Philips honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény