FőoldalRendszerintegrátorEgyedülálló előrejelzési módszer a napenergia-inverterek hosszú távú megbízhatóságára
2013. február 14., csütörtök ::

Egyedülálló előrejelzési módszer a napenergia-inverterek hosszú távú megbízhatóságára

A Schneider Electric felkérést kapott egy tanulmány ismertetésére az 59. Annual Reliability and Maintainability Symposium (RAMS) 2013 eseményen. A január végi szimpóziumon termelési minőségbiztosítási szakemberek gyűltek össze, hogy megismerjék a legújabb műszaki gyakorlatokat, eljárásokat és eredményeket. Az esemény témája idén a „Megbízhatóság – a jobb üzleti eredmény elérésének titka” (Reliability, the key to a Better Bottom Line) volt

A Schneider Electric napenergia üzletágáért felelős igazgatója Golnaz Sanaie, a vállalat egyik tanulmánya alapján tartott előadást, amelynek címe: Megbízhatóság-modellezés és felgyorsított élettartam-vizsgálat alkalmazása a napenergia-inverterek becsült hasznos élettartamának megállapításához. A tanulmány egy egyedi megközelítést mutat be, amellyel minden eddiginél pontosabban előre jelezhető a Schneider Electric GT500 MVX hálózatra csatlakozó központi inverter várható élettartam-költsége és hosszú távú rendelkezésre állása. Az iparágban ez az első ismert kísérlet arra, hogy megbecsüljék a napenergia-inverterekhez hasonló, összetett termékek várható hosszú távú megbízhatóságát és rendelkezésre állását.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a felgyorsított élettartam-vizsgálatot ilyen hatékonyan tudtuk alkalmazni az inverterek szintjén. Ez a módszer segítséget nyújt számunkra abban, hogy növeljük termékeink hosszú távú megbízhatóságát, valamint ügyfeleink elégedettségét” – nyilatkozta Spyros Thomas, a Schneider Electric napenergia-üzletágának ügyfélszolgálatért és minőségbiztosításért felelős alelnöke.

A Megbízhatóság-modellezés és felgyorsított élettartam-vizsgálat alkalmazása a napenergia-inverterek becsült hasznos élettartamának megállapításához – (Using Reliability Modeling and Accelerated Life Testing to Estimate Solar Inverter Useful Life) című tanulmány itt tölthető le.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény