FőoldalRendszerintegrátorNyolc Vándorsólyom az orosz vasútnak
2012. január 12., csütörtök ::

Nyolc Vándorsólyom az orosz vasútnak

Az RZsD elnöke, Vlagyir Jakunyin december 19-én újabb megállapodást írt alá a Siemensszel, amelynek értelmében utóbbi újabb nyolc "Velaro RUS" (orosz nevén Szapszan, azaz Vándorsólyom) szerelvényt gyárt és szállít az Oroszországi Vasutaknak. A 600 millió euró értékű megrendelés alapján 2014 januárjában kezdődik az új szerelvények szállítása, melyek a Siemens krefeldi gyárában készülnek

Ezekkel megduplázódik majd az RZsD nagysebességű flottája. Az eddigi nyolc szerelvény is "Velaro RUS" típusú - ezek 2009 óta közlekednek Moszkva és Szentpétervár között. A 250 km/h csúcssebességű, tízrészes, 250 m hosszú vonatok egy órával rövidítik le a menetidőt az akár 600 fős utazóközönség számára. A Velaro platformra, amely a Velaro RUS változatnak is alapjául szolgál, a világ jelenlegi legsikeresebb nagysebességű vonatai épülnek, közöttük a Deustche Bahn ICE3 vonatai is. Ez utóbbiakhoz képest a Velaro RUS 33 cm-rel szélesebb az oroszországi szélesnyomtáv miatt, és fel van készítve az orosz tél szélsőséges körülményeire is.
A Velaro vonatoknál a Siemens fejlesztésű motorvonat-technológiát alkalmazzák, amely szerint a hajtás és minden műszaki modul a padló alatt van elosztva, a hagyományos mozdonyos-vagonos elrendezéssel ellentétben. Ennek köszönhető a mintegy 20%-kal nagyobb ülőhely-kapacitás, a nagyobb gyorsulás és a jobb kapaszkodóképesség emelkedőkön. Ez a koncepció emellett nagyobb gazdaságosságot is eredményez.
A "Velaro RUS" karbantartását a Szentpétervár melletti, legmodernebb jármű-depóban végzi a Siemens. Az alkalmazott ún. előrejelző (prediktív) karbantartásnak, valamint az úton lévő járművek folyamatos megfigyelésének köszönhető, hogy a szerződésben rögzített 98%-osnál jelentősen magasabb rendelkezésre állást értek el.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény