FőoldalRendszerintegrátorA Ricoh Europe átveszi a vezetést a mindennapi üzleti folyamatok fenntarthatóvá tételében
2011. május 05., csütörtök ::

A Ricoh Europe átveszi a vezetést a mindennapi üzleti folyamatok fenntarthatóvá tételében

A Ricoh Europe elindította egyedülálló Fenntarthatósági Optimalizációs programját. A Standards Institution (BSI) által akkreditált program segít a vállalatoknak növelni a dokumentum munkafolyamatok hatékonyságát és csökkenteni a széndioxid lábnyomukat

A sikeres Pay Per Page Green konzultációra épülő Fenntarthatósági Optimalizációs Program a Ricoh Managed Document Services szolgáltatásának részeként érhető el. A Fenntarthatósági Optimalizáció lehetővé teszi a közepes és nagyvállalatoknak, hogy több mint 30%-al csökkentsék környezetre gyakorolt hatásaikat és üzemeltetési költségeiket, irányítsák a fenntartható dokumentum munkafolyamataikat és közömbösítsék az elkerülhetetlenül fennmaradó széndioxid kibocsájtásukat.

A program egy öt lépésből álló fejlesztési kör. Először, a Ricoh felméri az aktuális dokumentum munkafolyamatokat és eszközparkot, hogy megállapítsa a jelenlegi üzemeltetési költségeket, széndioxid kibocsájtást és energiafelhasználást. Másodszor, tervet készít a teljes birtoklási költség és a széndioxid kibocsájtás csökkentésére, olyan egyértelmű célokat állítva, mint az eszközpark, a munkafolyamatok és a felhasználói szokások optimalizálása. Harmadszor, az elkészített tervet implementálja. Eco Mód energiatakarékos beállításokkal ellátott eszközöket telepít, optimalizálja a munkafolyamatokat, és oktatások során növeli a felhasználók környezettudatosságát és megtanítja őket, hogyan használhatják az eszközöket a legfenntarthatóbb módon - ezáltal átlagosan 36%-os energia megtakarítást érve el.

A program negyedik lépése a felügyelet, mely során a Ricoh az aktuális széndioxid kibocsájtást folyamatosan összeveti a kitűzött célokkal. A kapott adatokat elemezve a Ricoh megállapítja, hogyan használják az egyes eszközöket, és különböző fejlesztéseket implementálva tovább csökkenti a széndioxid kibocsájtást.

Az utolsó lépés az elkerülhetetlenül fennmaradó széndioxid kibocsájtás közömbösítése. A vállalatok ezeket a maradvány környezeti hatásokat a széndioxid kreditekből közömbösíthetik, amit a Ricoh által támogatott Tiszta Energia Projektek generálnak, így létrehozva egy környezeti szempontból kiegyensúlyozott nyomtatási környezetet.

A Generali Switzerland, ami a Fortune 500 global biztosítási és pénzügyi vállalat, a Generali Csoport tagja, már profitál a Ricoh Fenntarthatósági Optimalizációs Programjából. A környezeti szempontból kiegyensúlyozott nyomtatásnak köszönhetően a Generali Switzerland semlegesíti az évente 30 millió kinyomtatott oldal által generált 452 tonna széndioxidot.

"A Fenntarthatósági Optimalizációs program bevezetése időszerű, figyelembe véve a vállalatokra egyre nagyobb súllyal nehezedő költségcsökkentési és környezetvédelmi nyomást." nyilatkozta Yuji Koyanagi, a Ricoh Europe marketing csoportjának alelnöke, "A munkahelyek, az új technológiák, változó demográfia, globalizáció és más gazdasági fejlesztések nyomán folyamatosan változnak. A Ricoh elkötelezte magát, hogy segít az ügyfeleknek kezelni ezeket a változásokat. Ennek egyik módja, a Fenntarthatósági Optimalizáció, amely segít ügyfeleinknek hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válni."

A Ricoh egymás után hetedszer került fel a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatának listájára. Ennek megfelelően, az innovatív zöld megoldások vezető szolgáltatója, mindent megtesz, hogy csökkentse saját és ügyfelei környezeti behatásait.

A BSI, a világ első nemzeti szabvány testülete, ami átfogó és szigorú tesztjeiről híres. Hans Breuker, a BSI menedzsere a következőket nyilatkozta: "Független auditunk során azt állapítottuk meg, hogy a Ricoh elemzési, optimalizálási és széndioxid közömbösítési módszerei átfogóak, átláthatóak és megbízhatóak. A Ricoh egyedi lehetőséget dolgozott ki azon vállalatoknak, amelyek optimalizálni szeretnék fenntarthatóságukat."

Az irodatechnikai infrastruktúrában rejlő lehetőségek kiaknázása messze túlmutat az "irodai másolatok, nyomtatások" elkészítésén, hozzájárulhat új, korszerű irodai munkafolyamatok kialakításához, az adott partner vállalt arculatának fejlesztéséhez, a társadalmi-felelősségvállalás (CSR) aktivitások növeléséhez, a környezetvédelmi irányelveknek történő megfelelésnek.

A Ricoh által bevezetett komplex fenntarthatósági program már a hazai vállalatok számára is elérhető, ennek elemeként a tovább már nem csökkenthető, elkerülhetetlen széndioxid-kibocsátás - amely elsősorban a papír előállítás és a nyomtatási folyamat során keletkezik - is "közömbösíthető".

A Ricoh szakemberei által végzett és menedzselt környezeti optimalizációs folyamat lezárásaként a CO2 közömbösítési kvóta 2011. május 1-től a hazai cégek számára is elérhető, megvásárolható.

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan segíthet a Ricoh ötlépéses Fenntarthatósági Optimalizációs programja csökkenteni a költségeket és a széndioxid kibocsájtást, látogassa meg a www.ricoh-europe.com/reduce2grow weboldalt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény