FőoldalRendszerintegrátorKingston DT 4000-Managed, az egyetlen nagyvállalati célra fejlesztett meghajtó a piacon
2011. május 04., szerda ::

Kingston DT 4000-Managed, az egyetlen nagyvállalati célra fejlesztett meghajtó a piacon

A Kingston bemutatta a legújabb hordozható adatbiztonsági megoldását, a DataTraveler 4000 - Managed (DT4000-M) USB-meghajtóját, a vállalat DataTraveler 4000 termékének teljes körűen felügyelt változatát. A Kingston Technology az új, elsősorban nagyvállalati bevezetésre fejlesztett, FIPS 140-2 tanúsítvánnyal rendelkező termékét az iparág egyedülállóan biztonságos és költséghatékony USB-termékcsaládjának részeként kínálja. A meghajtó a BlockMaster SafeConsole for Kingston kiszolgálószoftverére építve, a kategória legjobb USB-védelmét, rugalmasságát és központosított felügyeletét biztosítja

Számos szervezet adatkezelése az USB-eszközök hordozhatóságára és egyszerű használatára épül, ez azonban egyúttal nagy kockázatot is jelent a vállalatok számára. A Ponemon Institute múlt hónapban kiadott adatai szerint, az adatkezelési szabályzat megsértéséből eredő költségek rekordméreteket öltenek. Az elveszett mobil eszközök által okozott pénzügyi veszteség az Egyesült Államokban működő megkérdezett szervezeteknél 15%-kal emelkedett az előző évhez képest, és esetenként, 258 dolláros átlagértéket ért el. Az egyéb ipari forrásokból származó adatok szerint, az elveszett USB-eszközök száma 2010-ben 400%-kal nőtt az előző évhez képest, ennek kapcsán pedig lényeges megemlíteni, hogy az alkalmazottak tizede vállalati információkat tartalmazó flash meghajtót veszít el. Továbbá a BlockMaster egy közelmúltbeli felmérése megállapította, hogy a dolgozók 76%-a ismeretlen USB-meghajtókat csatlakoztat a vállalati laptopjára, fokozottan növelve annak kockázatát, hogy vírusok vagy kártevők kerüljenek a vállalati hálózatokra.

A titkosítás megvédheti az adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől, de néhány esetben nehézségeket okozhat, ami arra ösztönözheti az alkalmazottakat, hogy az egyszerű használat érdekében fogyasztói célú meghajtók alkalmazásával kerüljék meg a vállalat által jóváhagyott eszközök használatát. Ez történt a Cambridgeshire County Council esetében is 2011 februárjában, amikor egy bizalmas feljegyzéseket tartalmazó, titkosítatlan USB-kulcs az egyik alkalmazott felelőtlensége miatt elveszett. Közvetlenül az említett incidenst megelőzően a megyei tanács figyelemfelhívó belső kampányt indított, melynek során a hordozható adattárolók és a személyes információk titkosításának fontosságát hangsúlyozták. Az ügy rávilágított, hogy a szervezeteknek fel kell mérniük, vajon alkalmazottaik értik-e az adatbiztonság és adatvédelem jelentőségét.

Az említett üzleti, technológiai és felhasználói trendre kínál megoldást a DT4000-M. Az egyetlen nagyvállalati célra fejlesztett meghajtó a piacon, amely megfelel minden érdekelt követelményeinek.

A meghajtó főbb jellemzői:

  • Ár-érték arány - magas szintű üzleti biztonság, elérhető áron: erős, hardveralapú titkosítást és FIPS 140-2 2-es szintű minősítést biztosít a teljes kriptográfiai modulra, miközben költségei alacsonyabbak a versenytársak megoldásainál.
  • Aprólékos, testre szabott szabályozás a kis terhet jelentő magas fokú megbízhatóság érdekében: a teljes eszközállapot-felügyelettel szigorúan betartathatók a házirendek, és letilthatók az ellopott meghajtók - anélkül, hogy üzemképtelenné válnának. A testre szabhatóság megkönnyíti az eszközök nyilvántartását. A teljes ellenőrzéssel és biztonsági mentéssel egyszerűbbé válik az igazságügyi szakértői és megfelelőségi vizsgálatok elvégzése, és betartatható az összes adatvédelmi szabályozás.
  • Egyszerű használat és végfelhasználói engedélyezés: a felhasználóbarát felület olyan szolgáltatásokat kínál, mint a távoli jelszótörlés és a testreszabhatósági lehetőségek.

"A legfrissebb adatvesztési statisztikák és események is jól mutatják, hogy a vállalatoknak teljes körű, biztonságos vállalati stratégiára van szükségük az USB-meghajtók kezeléséhez - nem csupán biztonságos USB-meghajtókra" - mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. "A DT4000-M elérhető áron, rugalmasan és felhasználóbarát módon kínálja a megfelelő szintű biztonságot" - tette hozzá Kaszál Norbert.

A DT4000-M kiegészíti a Kingston közelmúltban bejelentett DataTraveler Vault Privacy - Managed flash meghajtóját, amely a világszínvonalú SafeConsole technológia előnyeit használja ki a Kingston által kínált kiszolgálószoftverben. A kiszolgálószoftvert a biztonsági megoldások vezetője, a piac legszélesebb és legkiforrottabb felügyeleti kínálatával rendelkező vállalata, a BlockMaster fejleszti.

"A nem biztonságos és felügyelet nélküli USB-meghajtók miatti adatvesztés már rengeteg problémát okozott eddig is a szervezeteknek" - mondta Anders Kjellander, a BlockMaster biztonsági vezérigazgató-helyettese. "A DT4000-M valóban lenyűgöző. Most először láthatunk olyan felügyelt és biztonságos FIPS-meghajtót, amelynek árazása lehetővé teszi, hogy a vállalatok gyorsan és széles körben vezessék be azt. A 100%-os biztonság és a 100%-osan felügyelt DT4000-M olyan SafeConsoleReady minősítésű eszköz, amely méltán kelt nagy figyelmet" - tette hozzá Anders Kjellander.

A DT4000-M egy másik jelentős platformmal bővíti a DataTraveler termékcsaládot, amelyet az iparág egyetlen biztonságos USB-termékcsaládjának részeként kínál az általános üzleti felhasználástól a rugalmas, felügyelt vállalati megoldásokig. A meghajtó megfelel a legbiztonságosabb és legszigorúbb kormányzati szabványokhoz illeszkedő platformokban történő felhasználási elvárásoknak.

A Kingston DT4000-M 2011. május elejétől érhető majd el kereskedelmi forgalomban. További információért látogasson el a http://www.kingston.com/ukroot/flash/secure.asp webhelyre.

A Kingston DataTraveler 4000-M jellemzői és műszaki adatai:

  • Tanúsítvány: FIPS 140-2 2-es szintű tanúsítvány
  • Megfelelőség: a TAA törvényi előírásoknak
  • Biztonság: a meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja önmagát, és megsemmisíti a titkosítási kulcsot
    • Összetett jelszóházirendeket állíthat be testre szabható feltételekkel, amelyek a jelszó hosszúságát és a használt karakterek típusait (számok, nagybetűk, kisbetűk és speciális karakterek) is szabályozzák
    • Az automatikus futtatás letiltása esetén is működik
    • Írásvédetté teszi az automatikusan futó fájlokat
  • Teljes titkosítás: az összes tárolt adat 256 bites hardveralapú, CBC módú AES (Advanced Encryption Standard) védelem alatt áll
  • Testreszabás1: szabályozható a jelszó hossza, az adatok előre feltölthetőek
  • Hozzáférés jelzése: a borítás és a lezárás növeli a fizikai biztonságot
  • Garancia: 5 év garancia, napi 24 órában elérhető technikai támogatás
  • Védelem: vízálló és titánbevonatú rozsdamentes acél tok
  • Egyszerű használat: nincs szükség rendszergazdai jogosultságokra vagy alkalmazások telepítésére
  • Külön program biztosítja a vállalati embléma elhelyezését
  • Az összeszerelés az Egyesült Államokban történik
  • Méret: 77,9×22×12,05 mm
  • Sebesség2: akár 18 MiB/s olvasási, 10 MiB/s írási sebesség
  • Kapacitás3: 2 GiB, 4 GiB, 8 GiB, 16 GiB
  • Kompatibilitás: megfelel az USB 2.0 specifikációnak
  • Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 60 °C között
  • Tárolási hőmérséklet: -20 °C és 85 °C között
  • Minimális rendszerkövetelmények:
    • USB 2.0 kompatibilis, támogatja az 1.1 szabványt
    • BlockMaster "SafeConsole for Kingston" felügyeleti rendszer érvényes licence

1: Minimális rendelési mennyiség szükséges. A testreszabás a gyártáskor történik.
2: A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és terhelésétől függően változhat.
3: A flash tárolóeszközökre megadott kapacitás egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. Ebből kifolyólag az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás kisebb a terméken feltüntetett kapacitásnál. További információt a Kingston flash memóriákat ismertető útmutatójában talál.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény