FőoldalRendszerintegrátorA Canon bemutatta első megapixeles felbontású hálózati kameráját
2011. február 21., hétfő ::

A Canon bemutatta első megapixeles felbontású hálózati kameráját

A Canon bejelentette első 1,3 megapixeles PTZ (pan tilt zoom) hálózati kameráját. A VB-M40 modell beépített videotartalom elemző funkciókat kínál a felhasználók számára, és ideális választás az olyan környezetekben, ahol külső tereket vagy nagy beltéri területeket - például raktárakat vagy gyárakat - kell magas biztonsági szinten megfigyelni

A Canon első megapixeles felbontású hálózati kamerája - kategóriájában a legkisebb és legdiszkrétebb házban - 20-szoros zoomobjektívet és 55,4 fokos vízszintes látószöget biztosít az ügyfelek számára. A VB-M40 egyesíti a Canon CMOS-, DIGIC NET- és objektív-technológiáját, így a Canon hálózati kameráinak legfejlettebb modellje.

A hálózati kamerákban elsőként alkalmazott CMOS technológiának köszönhetően a kamerában található DIGIC NET technológia lehetővé teszi a 1280×960 képpontos nagy felbontású, 30 képkocka/s sebességű folyamatos rögzítést H.264 képtömörítési formátumban, amely nagy tömörítési arány mellett is kiváló képminőséget biztosít. A VB-M40 támogatja az ONVIF kommunikációs protokollt, és kompatibilis számos, az ONVIF előírásainak megfelelő, harmadik fél által gyártott berendezéssel.

A funkciók széles választékának köszönhetően a VB-M40 kamera a megfigyelési rendszereket alkalmazó összes közép- és felsőkategóriás piacon - mint például a forgalomirányítás, a városi megfigyelés, kereskedelem, szállítás, logisztika és a gyártás területén is - alkalmazható. A négy darab beépített videotartalom elemző funkciónak köszönhetően a kamera észleli, ha babrálnak vele, illetve felismeri, ha bizonyos tárgyakat a helyszínen mozgatnak, onnan eltávolítanak, vagy otthagynak. A hangészlelő funkció segítségével pedig olyan környezetben is használható, ahol fontos a hangerő változásának észlelése. Az észlelési funkciók beállíthatók az automatikus rögzítés vagy a kiszolgálóra történő feltöltés elindítására, illetve automatikus e-mail értesítés küldésére is.
A VB-M40 modellben található Privacy Mask funkció segítségével bizonyos területeket ki lehet takarni a kamera látószögéből. Így megakadályozható a látótérbe eső bizalmas adatok - például egy pénzkiadó automatába beütött PIN-kód, vagy a szomszédos épületekben élő emberek magánéletének - rögzítése.

A Canon objektívfejlesztési tapasztalata révén a VB-M40 kamera bármilyen fényviszony mellett kiváló képminőséget biztosít a felhasználó számára. A rendkívüli fényérzékenységű objektív, az automatikus IR-szűrő, valamint a Canon Smart Shade Control (SSC) technológia minden esetben garantálják a lehető legélesebb részleteket.
A VB-M40 kamera beépített SD memóriakártya-hellyel rendelkezik, amely hálózati problémák esetén lehetővé teszi a biztonsági mentést. Az új modell beépített felügyeleti eszközöket is tartalmaz, amelyeket az Admin Viewer szoftver intuitív kezelőfelületének segítségével, webböngészőn keresztül lehet elérni.

A VB-M40 kamera ezüst és fekete színben kapható, a hozzá tartozó kiegészítők pedig számos beltéri vagy kültéri telepítési lehetőséget tesznek lehetővé annak érdekében, hogy a kamera minden időjárási körülmény között használható legyen.

"A VB-M40 intelligens, rugalmas és skálázható megoldást biztosít azoknak felhasználóknak, akik épületeken belüli vagy kívüli, nagy tereket megfigyelő terméket keresnek. A kamera minden eddiginél több eseményt képes észlelni, a Canon gyártmányú objektívnek köszönhetően pedig a képminőség terén sem ismer kompromisszumot" - mondta Floris Oranje, a Canon Europe hálózati kamera megoldásokért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A Canon VB-M40 kamera legfontosabb jellemzői

  • 1,3 megapixeles PTZ hálózati kamera
  • 20-szoros zoomobjektív, kategóriájában a legkisebb házban
  • A kiváló minőség és a nagy tömörítés egyesítése, kompatibilitás a H.264 rögzítéssel
  • Páratlan teljesítmény rossz fényviszonyok mellett is, színes üzemmódban 0,6 lux, fekete-fehér üzemmódban 0,06 lux érzékenységgel
  • IR-cut szűrő nappali/éjszakai funkcióval és Smart Shade Control szolgáltatás
  • Beépített videotartalom-elemző funkciók
  • Privacy Mask funkció
  • ONVIF-kompatibilitás
  • Fokozott megbízhatóság a beépített SD memóriakártya-helynek köszönhetően
  • Beépített felügyeleti eszközök
  • Könnyen használható Admin Viewer szoftver

A VB-M40 kamera 2011 júniusától lesz elérhető.

A Canon honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény