FőoldalRendszerintegrátorMegjelent a Novell ZENworks 11: egy felügyeleti megoldás mindenek felett
2011. január 13., csütörtök ::

Megjelent a Novell ZENworks 11: egy felügyeleti megoldás mindenek felett

A Novell bejelentette megújult rendszerfelügyeleti termékcsaládja, a Novell ZENworks 11 elérhetőségét. Az új megoldás egyetlen felügyeleti konzolon, egységes platformba integrálja a ZENworks Configuration Management, a ZENworks Asset Management, a ZENworks Patch Management és a ZENworks Endpoint Security Management megoldásokat. Az integrációnak köszönhetően a rendszergazdák egyetlen megoldással felügyelhetik az eszközöket, frissíthetik az alkalmazásokat, biztosíthatják a végpontok védelmét és nyomon követhetik a szoftverlicencek megfelelőségét a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt

A termék egyúttal speciális funkciókat is tartalmaz a legaktuálisabb felügyeleti projektek támogatására, mint például a Windows 7 munkaállomásra történő migráció, vagy a Linux rendszerek felügyeletének egységesítése. A Windows 7 migráció esetén a projekt minden fázisában segíti az ügyfeleket, a felméréstől a tesztelésen és a migráción át az új rendszer üzemeltetéséig. Linux rendszerek esetén pedig egy közös megoldást biztosít a különböző Linux platformok leltározására, a javítások és az alkalmazások automatizált telepítésére, valamint a felhasználók és az irányelvek felügyeletére.

A ZENworks 11 főbb újdonságai:

  • Egyesített konzol és ügynökalkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen, könnyen kezelhető felületen használják mind a négy kulcsfontosságú ZENworks megoldást. Egyúttal leegyszerűsíti, és testre szabhatóvá teszi a közös ügynökalkalmazás telepítését és minimálisra csökkenti az általa elfoglalt helyet a felügyelt eszközön.
  • Személyazonosság alapú menedzsment, amely a végpontok fizikai védelmén túl azzal is segíti a rendszergazdák munkáját, hogy megmutatja ki melyik alkalmazás használatára jogosult. A rendszergazdák így nem az eszközökhöz, hanem a felhasználókhoz rendelhetik hozzá a jogosultságokat.
  • Helyérzékelési képességek, amely jelzi, ha egy felhasználó a "biztonságos" hálózaton kívül kerül, és a földrajzi elhelyezkedésének megfelelően optimalizálja a szerverek elérését, illetve érvényesíti a felhasználóval kapcsolatos biztonsági házirendeket (például kötelező lehet vállalaton kívüli hozzáféréskor a VPN használata).
  • Energiagazdálkodás és jelentéskészítés, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a Windows energiakezelési beállításait házirendből konfigurálják, és az Intel vPro technológia használatával menedzseljék a munkaállomásokat.
  • Kiterjesztett platformtámogatás, amely lehetővé teszi mind a Linux, mind a Windows végpontok felügyeletét egyetlen konzolról.
"Több ezer alkalmazottunk dolgozik több mint 40 helyszínen, így olyan költséghatékony módszerre van szükségünk, amellyel a közel 3000 végpont felügyeletét egyszerre láthatjuk el szerte a városban, a tűzoltóságtól a rendőrségig" - mondta Paul Pedron, Fresno város (Kalifornia ötödik legnagyobb városa) vezető hálózati rendszer-specialistája. "Függetlenül attól, hogy a felhasználók a hálózatunkon belül vagy azon kívül dolgoznak-e, egy egységes, biztonságos és megbízható munkatérre van szükségünk. A ZENworks 11 lehetővé teszi számunkra, hogy a különböző részlegekben különböző házirendeket alkalmazzunk, így biztosíthatjuk a felhasználók hozzáférését a szükséges szoftverekhez, miközben az adatok és eszközök biztonságáról is gondoskodunk" - tette hozzá Pedron.
"A Novell rendszerfelügyeleti tapasztalatára épülő ZENworks 11 jelenti az iparág első személyazonosság-alapú, "egyablakos" felügyeleti és végpontokat biztosító megoldását a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben" - mondta Jim Ebzery, a Novell biztonsági, felügyeleti és operációs rendszerekért felelős részlegének alelnöke és vezérigazgatója. "Akár a Windows 7 rendszerre való átállásról, akár a távoli irodák felügyeletéről van szó, a ZENworks 11 lehetővé teszi a szervezetek számára a felhasználók felügyeletét, a működési problémák minimálisra csökkentését és a szolgáltatási szint növelését. A ZENworks 11 jelenti rendszerfelügyeleti stratégiánk alapját, és kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy az intelligens informatikai szolgáltatás-felügyeleti piaccal összhangban fejlődjön" - tette hozzá Ebzery.

Elérhetőség
A Novell ZENworks 11 már elérhető. A Novell ZENworks termékcsaládról a http://www.novell.com/zenworks weboldalon, a végpont-biztonsági megoldásokról pedig a http://www.novell.com/endpoint weboldalon található további információ.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény