FőoldalRendszerintegrátorIomega Personal Cloud - A saját felhőm a kezemben
2011. január 12., szerda ::

Iomega Personal Cloud - A saját felhőm a kezemben

Az Iomega Corporation bejelentette az új Iomega Personal Cloud technológia megjelenését. Ez a név egy olyan kiemelkedő - kisvállalati és fogyasztói piacra szánt -adatvédelmi és távoli hozzáférési megoldást takar, amellyel egyszerűen és további költségek nélkül kézben tartható a személyes cloud-rendszer (adatfelhő-rendszer vagy feldolgozási felhő)

Az Iomega Personal Cloud egy olyan forradalmian új webes feldolgozási architektúra, amellyel az Iomega hálózati tárolóeszközök más személyekkel és/vagy eszközökkel léphetnek kapcsolatba az Internet felhasználásával. A legtöbb nyilvános és saját cloud-alkalmazástól eltérően a Personal Cloud technológia teljes egészében a felhasználóé - a tartalom és az elérés ellenőrzése mindig a felhasználó kezében marad. A legjobb talán mégis az, hogy a rendszerrel nem jár semmilyen használati díj vagy előfizetési költség; az Iomega kiemelkedően értékes terméket kínál a kisvállalatoknak és a fogyasztóknak a felhőtechnológia elérési és védelmi szolgáltatásaival.

-"Az Iomega új Personal Cloudja olyan innovatív technológia, amely kiemeli a cég hálózati tárolótermékeit a versenytársak közül" - mondta Jonathan Huberman, az Iomega elnöke. -"A cloud-technológiában világelsőnek számító EMC szakértelmére építve következő generációs NAS-eszközeinket bárhol, bármikor használható cloud-kiszolgálókká alakítottuk. Emellett legalább két NAS-terméket megvásárolva távolról biztonsági mentés készíthető a telephelyen található adatokról egy másik helyszínre - az irodába, otthonra vagy máshová - ami fantasztikus katasztrófa-helyreállási lehetőséget kínál a kisvállalatok vagy az egyéni felhasználók számára, mégpedig könnyedén megvalósítható és gazdaságos módon. Ilyen szintű innovációt egyetlen versenytársunknál sem található."

Az Iomega Personal Cloud e hónap elejétől lesz kapható az egész világon, amikor megjelenik az új egymeghajtós Iomega(r) Home Media Network Hard Drive Cloud Edition.
Az Iomega Personal Cloud beépített eleme a februárban megjelenő új Iomega TV with Boxee eszköznek is.

-"2011 óriási lehetőségeket kínál a hálózati tárolóeszközök eredeti gyártói (az OEM-ek) számára a kényelmesen használható alapfunkciók finomítására és az innovatív technológiák beépítésére" - mondta Benjamin S. Woo, az IDC WW Storage Systems program alelnöke. -"Az Iomega új Personal Cloud technológiája olyan innovációt képvisel a fogyasztói és kisvállalati NAS-piacon, amely kiemeli az eszközöket a versenytárs termékek közül. A Personal Cloud funkcionalitása segíteni fogja az ennek a szegmensnek szánt NAS-termékek elterjedését, a piac bővülését."

Az Iomega Personal Cloud működése
Az új Iomega hálózati tárolóeszközök percek alatt képesek saját személyes felhőkörnyezetük (Personal Cloud) kialakítására. A képernyőn megjelenő Personal Cloud beállítási oldalakon meg kell adni a felhő nevét, majd megerősíteni a Personal Cloud létrehozására irányuló szándékot. A rendszerbe akár 250 tag (eszköz) is meghívható, így az üzleti partnerek, munkatársak, személyes jóbarátok vagy a család számára olyan globális léptékű elérés adható (az Ön döntése alapján) a fájlok másolására vagy megosztására, mintha mindannyiuk számítógépe egyetlen helyi hálózatba tartozna.

Az Iomega Personal Cloud előnyei és jellemzői
A saját felhőkörnyezet beállításához és felügyeletéhez semmilyen informatikai szakértelemre nincs szükség. A rendszer percek alatt beállítható. Ha meghív valakit a Personal Cloudba, akkor az illető kap egy e-mailt egy hivatkozással és egy engedélyezőkóddal. Ezzel automatikusan telepíthető az Iomega Storage Manager, ami létrehoz egy (valamilyen betűvel jelölt) megosztott meghajtót az íróasztalfelületen. A meghajtó betűjelére kattintva a felhasználó azonnal eléri a Personal Cloudot.

Megfizethetőség - Egy Iomega StorCenter hálózati tárolóeszköz megvásárlásán túl semmilyen további induló költség nincs. Az Iomega Personal Cloud a leggazdaságosabb módszer a kis- és közepes vállalkozások számára az adataik védelmére és megosztására, valamint a fogyasztók számára arra, hogy megosszák digitális életüket családjukkal és barátaikkal.

Szinkronizáció - A világ legtávolibb pontjain található felhasználók is úgy szinkronizálhatják a fájlokat, mintha egyetlen helyi hálózatban ülnének. Sok kisvállalat még mindig helyi merevlemezeken tárolja a fontos fájlokat; az Iomega Personal Cloud azt jelenti, hogy többé nem kell gyalogosan helybe vitt adathordozókra vagy levélben küldött állományokra támaszkodni az irodában.

Együttműködés - Az üzleti felhasználók megnézhetik és szerkeszthetik a dokumentumokat (táblázatok, bemutatók vagy szövegszerkesztő-dokumentumok), így a földrajzilag egymástól távol lévő kollégák valós időben dolgozhatnak együtt. Az otthoni használók azonnal megoszthatják egymással fényképeiket, video- és más digitális állományaikat.

A nagy vagy bizalmas fájlok biztonságos továbbítása - A nagy video-, audio- vagy grafikus fájlok gyakran eldugítják a kisebb cégek e-mail rendszerét, emellett a kényesebb fájlok e-mailes továbbítása biztonsági kérdéseket is felvet. Az Iomega Personal Cloud használatával a nagy vagy bizalmas fájlok egyszerű egérműveletekkel kezelhetők így a megoldás kényelmes és biztonságos módszer ezek továbbítására.

Biztonsági és katasztrófa-helyreállási forgatókönyv - A kisebb vállalatoknál a helyben tárolt fájlok esetében komoly kockázatot jelenthet egy lopás vagy tűzeset, veszélyt hordoznak a szoftverproblémák és a hardvermeghibásodások is. Az Iomega Personal Cloud minden szinten beépített redundanciát kínál: a merevlemez, a kiszolgáló és az adatközpont szintjén is. Ha véletlenül valami katasztrófa történne, két Iomega StorCenter eszközzel és egy saját felhőkörnyezettel minden fájlról könnyedén biztonsági másolat készíthető a telephelyen kívülre, így a katasztrófatervnek megfelelően azonnal újra működésbe hozható a rendszer.

Biztonságos elérés - A Personal Cloud rendszeren tárolt adatokhoz csak az férhet hozzá, aki rendelkezik a megfelelő jogosultságokkal. Különféle óvintézkedések - például 128 bites AES-titkosítás - védik az adatokat, miközben azok továbbításra kerülnek az Interneten. A biztonságos bejelentkezés további biztonságot jelent a személyes felhőkörnyezetben tárolt adatoknak, hogy azok ne kerülhessenek figyelmetlenségből rossz címzetthez és ne jussanak hackerek kezére a netes áthaladás során.

Alacsony karbantartási igény - Ha a rendszer már felállt, jószerivel nem igényel karbantartást. Ön továbbra is felügyelheti a felhasználók fiókjait, de nem kell olyan feladatokkal bíbelődnie, mint a tömbfelügyelet vagy az adattárolók állapotának figyelése.

Archiválás - A régebbi fájlokat egy távoli StorCenter eszközre archiválva helyet szabadíthat fel az elsődleges StorCenter tárolón a napi üzleti tevékenységhez. Ha az elsődleges tárolón kisebb kapacitás is elég, akkor ezzel pénzt takaríthat meg.

Új Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition
Az ebben a hónapban az egész világon megjelenő 1 és 2 TiB kapacitású, egy meghajtóval rendelkező Home Media Network Hard Drive Cloud Edition a legfrissebb generációja annak a díjnyertes eredeti terméknek, amellyel az otthoni felhasználók és a kisvállalatok olyan könnyen megoszthatják a munkafájlokat, diavetítéseket, zenekönyvtárakat és más állományokat a munkatársakkal, barátokkal és családtagokkal bárhol a világon (internetkapcsolat segítségével).

A megnövelt teljesítmény, a könnyen használható menük és beállítások, az előző generációs termékekhez képest rengeteg új funkció révén az új modell ideális központi eleme lehet bármely otthoni és kisvállalati hálózatnak, amely számára további előny, hogy saját (gazdaságos) cloud-környezetet valósíthat meg. Az Iomega új Home Media Network Hard Drive Cloud Edition használata olyan egyszerű, hogy még azok is boldogulnak vele, akik sohase használtak hálózati tárolóeszközöket - gond nélkül beállítható és szinte lehetetlen nélküle élni.

Az új Home Media Network Hard Drive Cloud Edition előnyei és jellemzői
A Home Media Network Hard Drive Cloud Edition a méltán elismert EMC LifeLine szoftvert, egy teljes kiépítésű Linux operációs rendszert és a Windows, Mac és Linux számítógépek zökkenőmentes támogatásához kialakított többplatformos alkalmazáskészletet használja.

Íme néhány az új Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition szolgáltatásai közül:

  • Közvetlen Gigabit Ethernet kapcsolat a routerhez
  • Távoli elérés a világ bármely pontjáról
  • Beépített iTunes kiszolgáló a kényelmes lejátszáshoz
  • UPnP DLNA minősítésű AV Media Server a fényképek folyamatos megjelenítéséhez, az audio- és videotartalom lejátszásához sokféle médiaeszközről, például játékkonzolokról (Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3), audiohidakról, iTunes lejátszókról, hálózatba kötött televízió- és digitális képkeret-készülékekről, Iomega ScreenPlay eszközökről és számos más egyébről
  • Fájlok automatikus közzétételének lehetősége a Facebook, YouTube és Flickr fiókokon
  • Eszközök közti másolás az adatvédelem érdekében: feladatokat határozhat meg a csatlakoztatott USB-meghajtókra/ról másolásra és szinkronizálásra vonatkozóan, illetve bármelyik másik megosztott tárolóra a hálózaton belül
  • Egyetlen ujjmozdulatos másolás az előoldali QuikTransfer gomb megnyomásával
  • Alacsony energiafogyasztású, ventilátor nélküli kialakítás meghajtó-leállítási funkcióval
  • Kapcsolódás nyilvános cloud-rendszerekhez (a Mozy és az Amazon S3 online tárolójához)
  • Két USB 2.0 port a tárkapacitás további növeléséhez külső USB-meghajtók csatlakozatásával
  • Eszközök közötti replikáció az adatvédelem érdekében: feladatokat határozhat meg a csatlakoztatott USB-meghajtókra/ról másolásra és szinkronizálásra vonatkozóan, illetve bármelyik másik megosztott tárolóra a hálózaton belül. Nyomtatókiszolgálás max. két USB-nyomtatóhoz, intelligens nyomtatómegosztási szolgáltatásokkal
  • Time Machine támogatás az Apple-felhasználók számára bármilyen OS X 10.5 vagy későbbi rendszert futtató Mac gép mentésére a Time Machine felhasználásával
  • Picture Transfer protokoll (PTP) támogatás a fényképek automatikus, beavatkozás nélküli átvitelére a digitális fényképezőgépekről a két USB-porton keresztül

Elérhetőség és jótállás
Az Iomega Personal Cloud technológia e hónap elejétől lesz elérhető az Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition megjelenésével. Az Iomega Personal Cloud a februárban megjelenő új Iomega TV with Boxee terméknek is beépített eleme lesz.

Az új Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition az egész világon kapható lesz még ebben a hónapban: az 1 terabájtos modell ára 169,99 dollár, a 2 terabájtosé 229,99 dollár lesz (az árak az Amerikai Egyesült Államokban érvényes ajánlott fogyasztói árak).

Az Iomega honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény