FőoldalKonstruktőrWiha mérőeszközök
2023. június 02., péntek ::

Wiha mérőeszközök

Megbízható elektromos teszterek és mérők.

A mérőberendezés egy olyan eszközkészlet, amely hasznos lehet a nagyobb modern gyárak karbantartó műhelyeiben és a hobbi barkácsolók garázsában is. Ahogy a neve is sugallja, a mérőberendezések az elektromos eszközök és berendezések különböző tulajdonságainak mérésére szolgálnak. Mindemellett használhatók a környezeti feltételek becslésére is. Az ilyen eszközöknek köszönhetően sokkal könnyebben észlelhető a problémás készülék hibája, vagy ellenőrizhető, hogy az újonnan összeállított áramkör megfelelően működik-e.

  • Wiha érintésmentes feszültségérzékelők és feszültség teszterek
  • Kétpólusú feszültségmérők (elektromos teszterek)
  • Digitális multiméterek • Wiha lakatfogós mérő
  • Hálózati aljzat tesztelő
  • Forgásirány kijelző (fázissorrend-ellenőrző)
  • Folytonosság vizsgáló

A megfelelő mérőberendezés kiválasztása során érdemes áttekinteni a WIHA termékek kínálatát. Ez a német gyártó a világon mindenhol elismert, kifogástalan minőségű, pontos és megbízható szerszámokat kínál. Ezt bizonyítja a számos díj is, amelyeket a gyártó évente kap innovatív ötleteiért, dizájnjáért és ügyfélszolgálatáért. Termékpalettájuk most tovább bővült a mérőberendezések választékával.

Érintésmentes feszültségérzékelők és feszültség teszterek

Az érintésmentes feszültségérzékelő minden villamosmérnök és technikus kötelező felszerelésének része. Ezzel a termékkel ellenőrizhető, hogy egy áramkör fel van-e töltve elektromos árammal. Az ilyen eszközökkel végzett teszt hihetetlenül biztonságos, mert távolról is érzékelik a feszültséget. Más szóval, nem kell megérinteni az esetlegesen veszélyes területeket.

A WIHA termékpalettája immár három feszültségvizsgálót tartalmaz, amelyek árban és tulajdonságaikban is különböznek egymástól. Az alapmodell egyetlen diódával van felszerelve, amely tájékoztatja a felhasználót a 90 V AC és 1000 V AC közötti feszültség érzékeléséről. A másik két készülék LED lámpával és hangjelzéssel jelzi a feszültségérzékelést. A csúcskategóriás változat ráadásul zseblámpával is fel van szerelve, és szélesebb feszültségtartományt (12 V AC és 1000 V AC között) képes érzékelni, mint az alapmodell. Ráadásul a csúcskategóriás változat a középkategóriás készülékekkel ellentétben ATEX minősítéssel rendelkezik, ezért sikeresen használható robbanásveszélyes zónákban is.

A WIHA termékválasztéka már három feszültségmérőt tartalmaz különböző árkategóriákban és jellemző tulajdonságokkal.

Kétpólusú feszültségmérők (elektromos teszter)

Egy másik eszköz, amely hasznosnak bizonyulhat a műhelyekben, egy kétpólusú feszültségmérő. A készülék elektromos berendezések és kapcsolószekrények tesztelésére használható.

A tesztelő 0 Ω és 500 kΩ közötti tartományban tudja ellenőrizni a folytonosságot

Mindhárom elérhető teszter 12 V és 1000 V AC vagy 12 V és 1500 V DC közötti mérési tartománnyal rendelkezik, a DIN EN 612433 és a VDE 0682-401 szabványoknak megfelelően. A folytonosságot is képesek ellenőrizni 0 Ω és 500 kΩ közötti tartományban. A középkategóriás és felsőkategóriás változatok különböznek leginkább egymástól. A középkategóriás modell fotovoltaikus rendszerek tesztelésére alkalmas, és lehetőséget kínál a feszültség, frekvencia (1 Hz-től 950 Hz-ig) és ellenállás (0 Ω és 1999 Ω között) érintésmentes mérésére. A csúcskategóriás modellt az elektromobilitási szektor számára tervezték, és 40 Hz és 400 Hz közötti frekvenciát képes mérni.

Digitális multiméter

A digitális multiméterek a leggyakoribb mérőberendezéseknek számítanak. Népszerűségük annak tudható be, hogy többféle elektromos tulajdonságot képesek mérni, és könnyen kezelhetők.Ez a termékkategória két, kissé eltérő mérőt tartalmaz. Az alapmodell WIHA.45218 30 Ω-ig képes ellenőrizni a folytonosságot, és észlelni az ellenállást akár 40 MΩ-ig. Sőt, a készülék 0 V és 600 V közötti feszültséget (váltakozó és egyenáram esetén egyaránt), 40 mA és 10 A AC/DC közötti áramerősséget, 5 MHz-ig terjedő frekvenciát képes mérni. Ezenkívül a műszer fel van szerelve HOLD funkcióval és automatikus mérési tartomány beállítással is.

A WIHA.45218 - 0 V to 600 V közötti feszültségtartományban képes mérni.

A másik multiméter, a WIHA.45215, valamivel fejlettebb. Akár 30 Ω-ig képes ellenőrizni az áramkör folytonosságát, és 200 MΩ-ig képes érzékelni az ellenállást. Ezenkívül 0 V és 1000 V AC/DC közötti feszültséget, 40 mA és 10 A AC/DC közötti áramerősséget és 60 MHz frekvenciát tud mérni. Mindemellett ez a típus rendelkezik TrueRMS, HOLD és Min/Max funkciókkal. Lehetőséget kínál érintés nélküli feszültségmérésre, valamint automatikus és kézi mérési tartomány beállításra is.

Wiha lakatfogós mérő

A Wiha lakatfogós mérővel akár 400 A AC/DC áramot is mérhet

A lakatfogós mérő jól jöhet, ha áramerősséget kell mérni anélkül, hogy fizikailag érintkezne a vezetővel. A kábelt a teszteléshez csak a bilincsek közé kell helyezni, és a mérő megmutatja az áram értékét. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az ilyen eszközök nagy népszerűségre tettek szert az elektromos mérnökök és technikusok körében.A gyártó professzionális lakatfogós mérőt is kínál, nevezetesen a WIHA.45219. Ezzel a készülékkel 30 Ω-ig ellenőrizheti a folytonosságot, és 0 V és 1000 V közötti feszültséget észlelhet váltakozó áramnál és 0 V és 1500 V között egyenáramnál. Ezenkívül a készülék akár 400 A AC/DC áramerősséget, 5 MHz-es frekvenciát és 40 MΩ ellenállást is képes mérni. A terméket TrueRMS, HOLD és Min/Max/Avg funkciókkal is ellátták. Sőt, az eszköz beépített zseblámpával rendelkezik, és használható például a fotovoltaikus rendszerek tesztelésére és az elektromobilitási szektorban is.

Hálózati aljazt tesztelő

A WIHA 45220 érdekes példa a hálózati aljzattesztelőre. Ezzel az eszközzel különféle típusú aljzatokat tesztelhet. A teszt eredményétől függően az előlapon lévő három LED dióda előre beállított konfigurációban világít. A termék képes érzékelni például, hogy az L/N kábelek fordítva lettek-e csatlakoztatva, de azt is észlelni tudja, hogy van-e fáziskiesés vagy földelés hiány. Az ilyen berendezések rendkívül hasznosnak bizonyulhatnak a villanyszerelők számára.

A termék egyszerű és gyors aljzatvizsgálatot tesz lehetővé.

Forgásirány kijelző (fázissorrend-ellenőrző)

Tökéletes megoldás karbantartó műhelyek számára

A fázissorrend kulcsfontosságú a háromfázisú motorrendszerekben. A sorrend hibája a motor károsodását és a gyártósor nemkívánatos leállását okozhatja. A fázissorrend-ellenőrző egy olyan eszköz, amely segíthet ellenőrizni, hogy a fázisok a megfelelő sorrendben vannak-e csatlakoztatva. Amikor a mérőt a motorhoz csatlakoztatják, a LED-diódák jelzik a forgásirányt, és tájékoztatják a felhasználót a hibás fázissorrendről. Egy ilyen forgástér-jelző elengedhetetlen a karbantartó műhelyekben.

Folytonosság vizsgáló

Még a legjobb villanyszerelő is hibázhat az elektromos berendezés összeállítása közben. A hiba kereséséhez folytonosság vizsgálót használhat. Ez a műszer professzionális felhasználóknak készült, és két mérési tartományt kínál (10 Ω-ig és 500 Ω-ig). A teszt megfelel a CAT II 400 V szabványnak. A folyamatosságot LED dióda és hangos hangjelzés jelzi. A gyártó állítása szerint a jel egy másik helyiségben vagy akár egy másik emeleten is hallható.

A teszt eredményét LED dióda és hangjelzés jelzi.

A szöveget a Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. készítette

https://www.tme.eu/hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény