FőoldalKonstruktőrIntegrált képjel-feldolgozó szoftver gépjárműipari okoskamera-rendszerekhez
2019. április 08., hétfő ::

Integrált képjel-feldolgozó szoftver gépjárműipari okoskamera-rendszerekhez

A Renesas Electronics Corporation integrált, nyílt képjel-feldolgozó (ISP – Image Signal Processor) szoftvermegoldást mutatott be, amellyel a nagyteljesítményű, Renesas R-Car V3M és R-Car V3H rendszerchipekre épített, járműelektronikai okoskamerás megoldások fejlesztőinek munkáját kívánja tovább egyszerűsíteni. Az ISP R-Car V3x rendszerchipekre integrálása és az MM Solutions járműelektronikai kamerás fejlesztéseket támogató fejlesztőkészlete, az Automotive Camera Development Kit (AutoCDK) felhasználásával ez a nyílt ISP megoldás lehetővé teszi a tier-1 autóipari beszállítók számára a szenzorkalibrálás és hangolás további egyszerűsítését a kamerás alkalmazásokban, legyen szó akár panorámaképet adó vagy csak előre néző megoldásokról. Az egyszerűsítés ebben a rendkívül erős versengésről ismert iparágban rendkívül fontos hívószó, hiszen nemcsak nagyobb rugalmasságot, hanem potenciálisan rövidebb fejlesztési ciklust is jelent

A Renesas autonomy™ platform részeként a nyílt ISP megoldás számos fejlesztési igényt kiszolgál, kezdve az alacsony szintű programozással előhívható ISP funkcióktól a mélyebb tapasztalattal rendelkezők számára kínált interfészen át az AutoCDK-ig, ami az MM Solutions képalkotással kapcsolatos tapasztalatainak és tudásának kihasználásával ad lendületet a fejlesztésnek.

Az önvezető korszakba érkező autóknál alapfeltétel lesz a környezetük teljes ismerete, amelyben az előre tekintő és panorámaképet adó, közlekedési táblák, sávok, gyalogosok, más forgalmi résztvevők, útakadályok stb. felismerésére képes okoskameráknak kulcsszerep jut, megteremtve a biztonságos üzemeltetés feltételeit. A nagyteljesítményű gépi látási alkalmazások követelményei sokrétűek, amelyek egyik fontos eleme a nagy megbízhatóságú és széles körű konfigurációs lehetőségeket nyújtó képjel-feldolgozás, amely támogatja a változó vezetési körülményekre jellemző, nagy dinamikatartományú képalkotási környezetet, kellően kiszajú működésével pedig az emberi szem érzékelőképességével összemérhető (vagy akár annál jobb) pontosságot nyújt. Ugyanakkor a vezetők az autó környezetének realisztikus mását szeretnék viszontlátni, ahol az ISP kulcsszerephez jut.

Az MM Solutions-szel együttműködve a Renesas olyan nyílt ISP-t fejlesztett ki, amellyel a fejlesztők a szenzoraikat emberi és gépi látási alkalmazásokhoz is hozzá tudják hangolni és végezhetik a vezérlésüket. Az ISP képfeldolgozó szoftver nagyteljesítményű R-Car V3x rendszerchipekre történő integrálásával kamerasemleges megközelítés valósul meg, így a kameragyártóknak és tier-1 autóipari beszállítóknak nem kell lemondaniuk a rugalmasságról sem, dolgozhatnak a belátásuk szerint megválasztott vezérlőkkel és szenzorokkal, legyen szó új termék fejlesztéséről vagy korábbi megoldásaik továbbfejlesztéséről.

A Renesas Electronics Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény