FőoldalKonstruktőrModuláris és skálázható csatlakozócsalád gépjárműipari ethernet alkalmazásokhoz
2016. február 24., szerda ::

Moduláris és skálázható csatlakozócsalád gépjárműipari ethernet alkalmazásokhoz

A csatlakozók élenjáró gyártója, a TE Connectivity bemutatta MATEnet nevű, moduláris és skálázható csatlakozócsaládját gépjárműipari ethernet alkalmazásokhoz. Az új megoldás tervezésénél alapvető szempont volt a nagy mennyiségű adatátvitel támogatása a gépjárművekre jellemző követelmények és üzemelési feltételek mellett

A TE-féle MATEnet tehát egy moduláris és skálázható csatlakozócsalád, amely teljes mértékben kompatibilis a gépjárműipari alkalmazásokra jellemző üzemelési feltételekkel, és akár 1 Gibit/s adatsebességű átvitelt támogat. A MATEnet csatlakozók alapjául olyan miniatürizált gépjárműipari csatlakozó végpontok szolgáltak, mint a NanoMQS, a Generation50, az MCON 050 és 0.50 sorozatok, ezért a MATEnet termékek valódi, globális csatlakozóplatformot képviselnek. Továbbá, a MATEnet csatlakozók használhatók csavart érpáras (Twisted Pair – TP), árnyékolatlan csavart érpáras (Unshielded Twisted Pair – UTP), illetve árnyékolt csavart érpáras (Shielded Twisted Pair – STP) típusú ethernet-kábelekkel is.

„Még mindig azt tapasztaljuk és várjuk a jövőtől, hogy folyamatosan nő az igény a gépjárműveken belüli hálózati funkciók és sávszélesség bővítésére” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Andreas Engel, a TE gépjárműipari üzletágán belül a fedélzeti információs- és szórakoztatóelektronikai rendszerekért felelős szenior üzletfejlesztési menedzsere. „A most bemutatott, új termékcsaládunk ideális megoldás az autókban jelentkező nagy adatmennyiség tökéletes kezelésére, és egyben az ethernet nagyteljesítményű, költséghatékony alkalmazására a gépjárműveken belül.”

A TE MATEnet moduláris és skálázható gépjárműipari ethernet-csatlakozók megfelelnek az IEEE által felállított 100-BASE-T1 (100 Mibit/s – Project IEEE802.3bw) és az 1000 BASE-T1 (1 Gibit/s – Project IEEE802.3bp) ethernet-szabványokban leírtaknak. Az új megoldás az alkalmazás vagy egyedi igények tekintetében ráadásul egyedileg is átalakítható, és minden tekintetben ideális választás fedélzeti információs- és szórakoztatóelektronikai rendszerekhez, fedélzeti diagnosztikai rendszerekhez és 360 fokos kamerarendszerekhez is a gépjárműveken belül.

A TE részéről továbbra is egyértelmű törekvést tanúsít a gépjárműipari OEM ügyfeleinek teljes támogatása tekintetében a piaci elsőség megszerzését illetően.

A TE Connectivity honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény