FőoldalKonstruktőrUSB csatlakozás még egyszerűbben és gyorsabban!
2012. április 25., szerda ::

USB csatlakozás még egyszerűbben és gyorsabban!

Az FTDI új "X-Chip" USB sorozata gazdag funkciókat hoz, mint például az akkutöltés-érzékelés, gyorsítja a fejlesztést, helytakarékos és csökkenti az energiafogyasztást

Az USB megoldások specialistája, az FTDI (Future Tecnology Devices International Limited) kibővítette USB-soros átalakító termékpalettáját az új X-Chip sorozattal. Az X-Chip sorozat 13 tagból áll (7 típus különböző tokozásokban) és kiegészíti a meglévő FT-R és FT-H sorozatokat. Az új sorozat interfészek széles skáláját támogatja, mint pl. alap UART, teljes UART, FIFO, I2C, továbbá az FTDI saját FT1248 I/O protokollját, beleértve a továbbfejlesztett SPI protokollt.

Előnyök/tulajdonságok:

  1. USB-soros port interfész chipek akár 3,4 Mbit/s sebességgel
  2. 13 chip/tokozás választható, melyek támogatják az UART, FIFO, I2C, SPI, és az FTDI FT1248 interfészeket
  3. minimális külső alkatrész szükséges - gyorsabb fejlesztés
  4. akkumulátor töltés érzékelési funkció (BCD, DCP)
  5. belső órajel generátor, bővített órajel lehetőségek
  6. alacsony fogyasztás - tipikusan 8 mA működési és 125 µA felfüggesztett (suspend)
  7. kis méret, alacsony lábszám
  8. a CBUS lábak funkciója konfigurálható: BCD, LED meghajtás, órajel kimenet vagy GPIO
  9. belső, USB-n vagy I2C-n keresztül programozható 2 kiB MTP memória
  10. belső 3,3 V-os feszültségszabályozó
  11. támogatja a buszról történő (5 V) vagy a saját (3,3 V) táplálást
  12. -40 °C - +85 °C kibővített működési hőmérséklettartomány

Nyerjen ingyenes csatlakozó(breakout) modul termékmintát
Küldje be az új chipeknek egy Ön által elképzelt alkalmazását a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A csatlakozó modulok mind a 4 típusából félretettünk 4 db-ot, melyből a 16 szerencsés nyertes 1-1 ingyenes példányt kap.
Az X-Chippel a fejlesztők egy gazdagon felszerelt USB 2.0 illesztő megoldást kapnak kisebb méretben és kevesebb lábbal. A magas fokú integráltság, beleértve a beépített kristályt, a konfiguráció és eszközleírók tárolására szolgáló MTP (Multi-time programmable - többször programozható) memóriát és a belső órajel forrást, megoldást kínál a főbb NYÁK szintű problémákra, mint például a jobb helykihasználtság és a csökkentett energiafogyasztás. A sorozat tagjai képesek a max. 3,4 Mibit/s sebességre alacsony fogyasztás mellett, ami kevesebb, mint 8 mA (tipikusan) teljes működés közben és kevesebb mint 125 µA (tipikusan) felfüggesztett (suspend) módban.
Az USB szabvány legújabb keletű, a hordozható eszközök gyorsabb töltéséről szóló kiegészítésének megfelelve, az X-Chip beépített töltésérzékelő funkciója érzékeli a töltő portot (BCD - Battery Charging Detection - Akkutöltés érzékelés, DCP - Dedicated Charging Port - dedikált töltő port) és gondoskodik az adatátvitelről töltési üzemmódra történő átkapcsolásról. Ez a tulajdonság mentesíti a rendszer mikrovezérlőjét a töltés detektálási feladat alól, így az teljesen a fő tevékenységére összpontosíthat. A végeredmény egy egyszerűbb érzékelési folyamat és a nagyobb árammal történő töltési képesség, mely lerövidíti az akkumulátorok töltési idejét.

Az X-Chip sorozat eszközei elérhetőek kompakt SSOP, QFN és DFN tokozásban. Mindegyikük működési hőmérséklet tartománya -40 °C-tól +85 °C-ig terjed. Az X-Chip sorozat beépített 3,3 V-os feszültségszabályzóval rendelkezik és támogatja az 1,8 - 3,3 V-os ki/bemeneti feszültségeket. Mivel az USB működéséhez szükséges összes intelligencia előre beállítva bele lett integrálva ezekbe az eszközökbe, egy rendszer Full Speed USB csatlakozásának megtervezéséhez szükséges költségek, idő és mérnöki erőforrások mértéke figyelemreméltóan csökkent. Az FTDI támogatást és jogdíjmentes letöltési lehetőséget nyújt az operációs rendszerek széles választékához: Windows, Android, Mac OS és Linux.

Áttekintést ad az új típusokról az X-chip brosúra és az X-Chip összefoglaló. A rendelkezésre álló 7 alaptípus a következő: FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X és az FT240X. Az FT200XD a sorozat legkisebb tagja, apró 10 lábú DFN tokozásban. A többi típus elérhető SSOP és QFN tokozásban. További részletek az FT200XD, FT201X, FT220X, FT221X, FT230X, FT231X és FT240X adatlapokban találhatók(angolul).

Az ábrán példa látható egy egyszerűen használható I2C/USB slave átalakítóra. Az akkumulátor töltésről szolgál hasznos információkkal az AN_175 alkalmazási segédlet(angolul).

A chipekkel együtt fejlesztő kártyák széles választékát adta ki az FTDI. Az úgynevezett "breakout" vagy csatlakozó kártyák, a legegyszerűbb módot kínálják az USB hoszthoz történő csatlakozásra. A választék 4 féle kártyából áll: UMFT200XD, UMFT201XB, UMFT220XB és UMFT230XB. A próbamodulok ezeknél nagyobb méretűek, de rajtuk hozzáférhető az összes alkatrészkivezetés.

A fenti termékekkel kapcsolatos kérdéseit az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény