FőoldalGyártósorAutomatizált folyadékadagoló platform közepes és nagy térfogatmennyiségű alkalmazásokhoz
2018. május 09., szerda ::

Automatizált folyadékadagoló platform közepes és nagy térfogatmennyiségű alkalmazásokhoz

A Nordson ASYMTEK bemutatta Helios SD-960 sorozatnevű, automatikus adagolórendszerét, amelyet az elektronikai- és áramköri hordozó gyártáshoz ajánlanak, egy- és kétkomponensű anyagok közepes és nagy mennyiségű adagolási feladataihoz. A Helios rendszer 1 köbcentiméternél nagyobb térfogatmennyiségek adagolására ideális 1 mm-nél nagyobb cseppméretben vagy vonalszélesség mellett, azonban nem akadály az akár 0,3 cm3 adagolási mennyiség és 0,3 mm csíkszélesség/cseppméret sem, ha erre merül fel igény

Az új adagoló kompatibilis a szemcsés és dörzsölő hatású termikus interfészanyagokkal, szilikonokkal, epoxikkal és zsírokkal is, a hermetizálási, szigetelési, tömítési, strukturális ragasztási alkalmazásokban egyaránt.

A Helios rendszert kifejezetten a nagyméretű hordozókhoz és alkatrészekhez tervezték. A hagyományos platformokhoz képest 200 mm-rel magasabb a rendszer kerete és 150 mm-rel nagyobb a robot mozgástere. További függőleges mozgásteret, illetve nagyobb szelepekkel és keverőkkel való kompatibilitást is biztosít az opcionális, biztonsági szempontból is kifogástalan folyadékadagoló cső. A konvejorválaszték kétféle kivitelből áll, amelyek egyill. duplaszéles láncos kialakítást kapnak. A nagyméretű öblítőtartály akár max. 2 liter folyadék tárolására alkalmas.

A Helios rendszer a Nordson ASYMTEK saját fejlesztésű Fluidmove® szoftverét is támogatja, amely a jól megszokott Windows operációs rendszere környezetben programozási lehetőséget biztosít a folyadékadagolási feladathoz. A zárthurkú megoldás kiváló pontosságú adagolásszabályozást biztosít. Az opcionális tűszenzorral a nagyméretű, nagy mennyiség adagolására kialakított tűk pozícionálása monitorozható, a lézeres magasságmérő pedig automatikusan kalibrálja a hordozó magasságához a rendszert. A kamerarendszer programozást és alakzatfelismerést is támogat, az opcionális, nagykapacitású, integrált mérleg pedig szintén kalibrációs célokat szolgálhat, amellyel a meghatározott határértékeken belül, automatikus kalibrációval, nagy pontossággal tartható az adagolási mennyiség.

A Helios rendszer többféle folyadékbevezetési lehetőséget kínál, amelyek kiterjednek különböző méretű folyadéktartályokra, folyadékszabályozókra, pumpákra, szintmérőkre stb., amelyekkel a Helios rendszer tudása kiválóan adaptálható a célalkalmazás elvárásaihoz.

A Nordson ASYMTEK honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény