FőoldalGyártósorProfesszionális ipari nagyítólámpák a LICO-tól
2015. november 10., kedd ::

Professzionális ipari nagyítólámpák a LICO-tól

Professzionális ipari nagyítólámpáink nagymértékben segítenek azoknak, akik optikai minőség-, fél-, illetve késztermék-ellenőrzést végeznek. „Lássuk azt, amit látnunk kell!" Szűrjük ki hatékonyabban a nem használható, selejtes termékeket már a gyártásellenőrzésnél, ezzel is időt, pénzt és felesleges ráfordítást megtakarítva!

A LICO cégcsoport 1988-óta foglalkozik professzionális ipari nagyítólámpák gyártásával és forgalmazásával. Termékeink főként Magyarországon (Érden) és részben Romániában (Marosvásárhelyen) készülnek. A gyártás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szervizszolgáltatásokra és a fejlesztésre is, ezzel a lehető leghosszabb ideig meghosszabbítva a termékek amúgy is hosszú élettartamát. Célunk továbbra is változatlanul olyan csúcsminőségű, tartós nagyítólámpák gyártása és forgalmazása az iparban dolgozók részére, amelyeket sokéves folyamatos használat után sem szükséges leselejtezni, másikra cserélni.

Sokan alábecsülik az optikai termékellenőrzés fontosságát. Napjainkban részben az AOI-rendszerek, részben pedig az emberi szem/kéz ellenőriz a különböző gyártósorokon. (Érdemes megjegyezni hogy még a legmodernebb optikai rendszerek sem érnek fel az emberi szem csodálatos, komplex működésével.)

Gyárlátogatásaim során tapasztaltam, hogy rengeteg munkaállomáson elérhetőek ilyen-olyan különböző nagyítólámpák a dolgozók számára, de azokat csak rövid ideig vagy egyáltalán nem használják. Még olyan helyeken sem, ahol előírt követelmény az optikai termékellenőrzést nagyítólámpa alatt végezni (például autóipar, elektronikai-, orvostechnikai ipar stb.).

A nagyítólámpát használók fejfájásra, szédülésre panaszkodhatnak. Akik egész nap nagyítólámpával dolgoznak, és tapasztaltak már hasonlót, tudniuk kell, hogy ezek a kellemetlen jelenségek az emberi szemben lévő dioptriás különbségek miatt is kialakulhatnak, amelyeket a nagyítólencsék — a nagyításból eredően — felerősítenek! Minden nagyítólámpa-használónak ajánlott évente egy alapos szemvizsgálaton részt vennie, elsősorban annak kiderítésére, szükséges-e az esetleges dioptriás különbségek személyre szabott korrigálása (többnyire szemüveg formájában), illetve a már meglévő szemüveg módosítása.

Az elsődleges szempontok egyike tehát a lehető legkényelmesebben használható, jó minőségű, egészségkárosodást nem okozó munkaeszköz biztosítása. Mindennek elősegítésére, a LICO BIG EYE és BIG EYE 2 ipari nagyítólámpáinkat rendkívül nagy méretű (15×20 cm négyszögletes, illetve 19 cm átmérőjű, kerek), egyszerre mindkét szemmel kényelmesen használható, csiszolt, polírozott, optikai üveglencsével látjuk el. Az ipari standard a közkedvelt, 3 dioptriás, szögletes alakú lencsével rendelkező, amelynek nagyítása 1,75-szoros. Ez a nagyítás a legideálisabb az egész nap folyamatosan nagyítólámpával dolgozók részére, mivel teljesen torzításmentes nagyított képet ad a lencse teljes felületén. Igény szerint a 3 dioptriás lencsék egy speciális antireflektív — tükröződésmentes — bevonatot is kaphatnak, amelynek szerepe a munkaállomások fölött rögzített fényforrásokból eredő fényvisszaverődések csökkentése. Akinek nagyobb nagyításra van szüksége és kevesebb időt tölt a nagyítólámpa használatával, ajánljuk a 4, illetve 5 dioptriás (2,0-, illetve 2,25-szörös nagyítású) lencséinket is.

Fontos megjegyeznünk, hogy a dioptria, illetve a nagyítás növelésével — a fizikai és optikai törvényekből adódóan — csökken a torzításmentesen belátható felület nagysága. Így, ha valakinek még nagyobb nagyításra lenne szüksége, annak például a különböző mikroszkóp- és videoszkóprendszereink nyújthatnak segítséget.

A másik fő szempont a fényminőség. Megfelelő fényviszonyok mellett órákig tudunk zavartalanul dolgozni, míg nem megfelelők esetében hunyorgunk, kényelmetlenül érezzük magunkat, és hamar elfáradunk, így képtelenek vagyunk odafigyelni. Ilyenkor az történik, hogy a dolgozó félretolja a nagyítólámpát, és többet nem használja — ettől a pillanattól kezdve a minőség-ellenőrzés nagyítás nélkül zajlik, így nő a selejttermelés kockázata az adott cég számára.

A LICO BIG EYE és BIG EYE 2 nagyítólámpa-családunk saját, egyedi fejlesztésű LED-fényforrással rendelkezik, amely nappali fényminőségű, homogén, árnyékmentes és visszaverődés-mentes fényt biztosít. A hangsúlyt a homogén jelzőre helyeztük, ugyanis ez megakadályozza a zavaró fényvisszaverődések és árnyékképek keletkezését, megelőzve a szem gyors kifáradását és a koncentrálóképesség csökkenését.

Professzionális nagyítólámpáink használatával könnyebben kiszűrhetőek a selejtes, nem megfelelően működő, hibás termékek a gyártósorokról.

Cégünk minden évben saját standdal vesz részt a nürnbergi SMT, valamint a müncheni electronica / productronica kiállításokon.

Az idei productronica kiállításon az A4-es csarnok 481-es standján várjuk az érdeklődőket, ahol személyes találkozás keretén belül minden kedves látogatónknak lehetősége nyílik professzionális ipari nagyítólámpáink kipróbálására és személyre szabott tanácsadásra.

A LICO Hungária Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény