FőoldalGyártósorÚj, vastagnyomtatási rézpasztás rendszer
2014. április 09., szerda ::

Új, vastagnyomtatási rézpasztás rendszer

A Heraeus Precious Metals bejelentette Thick Print Copper System név alatt leg­újabb rendszerét. A rézvezetős vastagnyomtatásra kifejlesztett rendszer ideális teljesítményelektronikai alkalmazásokra, ahol a megbízhatóság, termikus tulajdonságok és robusztusság elsőrangú követelménynek számítanak

A Heraeus Thick Print Copper System megoldásával rézvezetők 20-350 mikron vastagsággal hozhatók létre alumínium-oxid (Al2O3) és alumínium-nitrid (AlN) alapanyagú áramköri hordozókon. A rendszert 50 mikront meghaladó filmvastagságra és egy folyamatciklusra, valamint kimagasló termomechanikai teljesítményre optimalizálták. A teljesítményelektronikai célalkalmazások szempontjából a rendszer ideális, hiszen a tapadási és mechanikai feszültségtűrő képesség a hordozóval kiváló. A rézpasztanyomtatással, levegős szárítással és nitrogénközeges kiégetéssel kompatibilis pasztatermékek az alábbiak:

  • C7403/C7404: alumínium-nitrid áramköri hordozóra optimalizálva,
  • C7720: hagyományos alumínium-oxid áramköri hordozóra optimalizálva,
  • C7440: finom vonalvastagságú (4 mil) nyomtatásra és alumínium-oxid áramköri hordozóra optimalizálva,
  • C7463: réz töltőpaszta alumínium-nitrid és alumínium-oxid áramköri hordozóra optimalizálva.

A közvetlen mikrokötéses rézalternatívákkal szemben a Heraeus vastagnyomtatásos rézmegoldása kompatibilis az árammentes nikkel-, immerziós arany(ENIG) bevonatokkal forrasztás és mikrohuzalkötés esetében is. A rendszer termociklusos teljesítménye a közvetlen mikrokötéses alternatívával szemben remek.

A Heraeus Precious Metals honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény