FőoldalGyártósorÚj, többtengelyes adagolórobot
2012. november 06., kedd ::

Új, többtengelyes adagolórobot

A Nordson EFD új, többtengelyes adagolórobotjai megnövelik a termelési eredményt, és lecsökkentik a termelési költségeket

Az EFD új, 200×200 mm-től egészen 500×500 mm-es platformméretig terjedő asztali adagolórobotjai költséghatékony módon segítik elő a termelési eredmény és a pontosság növekedését, valamint a minőség javulását az olyan gyártási folyamatokban, ahol az összeszereléshez szükséges olyan folyadékokat kell alkalmazni, mint a ragasztóanyagok, a kenőanyagok és a szilikonok; ezáltal szükségtelenné válik a további személyzet alkalmazása, valamint a munkaeszközökbe való jelentősebb befektetés.

A kompakt, megbízható robotok lényegében bármilyen összeszerelési folyadékot sokkal pontosabban és megbízhatóbban tudnak kiadagolni, mint az olyan manuális adagolók, mint a kinyomóflakonok vagy az ecsetek, és jóval precízebben határozzák meg a kimérés helyét, mint az operátorok által vezérelt pneumatikus adagolók. Ahelyett, hogy az operátorokra bíznánk azt, hogy meghatározzák, hova kell kimérni a folyadékadagot, a robot beprogramozható arra, hogy automatikusan pozícionálja az adagolóhegyet, így a folyadékot minden alkatrészen ugyanarra a helyre méri ki. Az EFD robotjai kiiktatják az adagolási tényezők közül az operátor szubjektív megítélését oly módon, hogy vezérelt légnyomás és precíziós időzítők segítségével szabályozzák a kimért anyag mennyiségét.
Az EFD új adagolórobotjai a precíziós folyadékadagoló rendszert (tipikusan fecskendőn vagy szelepen alapulva) egy elektronikusan vezérelt pozicionálóplatformmal kombinálják. Ha a fecskendő vagy az adagolószelep rögzítve van a pozicionálóplatformhoz, az adagolóhegy pozicionálásának beprogramozása egy tanítópanel vagy egy számítógép segítségével történik, így a szükséges pont, vonal, kör, ív vagy töltet adagolható ki.
A pozicionálás és az adagolási folyamatok automatizálásával ez a berendezés lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban és jóval pontosabb pozicionálással lehessen kimérni a folyadékokat, mintha ezt egy tapasztalt operátor tenné, ezáltal növeli a műveletek pontosságát, miközben csökkenti az átdolgozott és selejtes termékek, valamint a hulladék mennyiségét.
A termelékenység növekedésével, a minőség javításával és a költségek csökkentésével a legtöbb termelési körülmény között kevesebb mint féléves visszafizetési időszak valószínű, a termékek és az alkatrészek számától függően.

További információkért a Nordson EFD-vel vegye fel a kapcsolatot a (+36-52) 536-444-es telefonszámon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy látogassa meg honlapunkat a www.nordsonefd.com címen!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény