FőoldalGyártósorTöbbtengelyes adagolórobot az EFD-től
2012. február 23., csütörtök ::

Többtengelyes adagolórobot az EFD-től

Az EFD új, 200×200 mm-től egészen 500×500 mm-es platformméretig használható asztali adagolórobotjai költséghatékony módon biztosítják a termelési eredmény és a pontosság növelését, valamint a minőség javítását az olyan gyártási folyamatokban, ahol olyan, összeszereléshez szükséges folyadékokat kell alkalmazni, mint a ragasztóanyagok, a kenőanyagok és a szilikonok; ezáltal szükségtelenné téve a további személyzet alkalmazását, valamint a munkaeszközökbe való jelentősebb befektetést

A kompakt, megbízható robotok lényegében bármilyen összeszerelési folyadékot sokkal pontosabban és megbízhatóbban tudnak kiadagolni, mint az olyan manuális adagolók, mint a kinyomóflakonok, vagy az ecsetek, és jóval precízebben határozzák meg a kimérés helyét, mint az operátorok által vezérelt pneumatikus adagolók. Ahelyett, hogy az operátorokra bíznák azt, hogy meghatározzák, hova kell kimérni a folyadékadagot, a robot beprogramozható arra, hogy automatikusan pozicionálja az adagolóhegyet, így a folyadékot minden alkatrészen ugyanarra a helyre méri ki. Az EFD robotjai kiiktatják az adagolási tényezők közül az operátor szubjektív megítélését oly módon, hogy vezérelt légnyomás- és precíziós időzítők segítségével szabályozzák a kimért anyag mennyiségét.

Az EFD új adagolórobotjai a precíziós folyadékadagoló rendszert (tipikusan fecskendőn vagy szelepen alapulva) egy elektronikusan vezérelt pozicionálóplatformmal kombinálják. Ha a fecskendő vagy az adagolószelep rögzített a pozicionálóplatformhoz, az adagolóhegy pozicionálásának beprogramozása egy tanítópanel vagy egy számítógép segítségével történik, így a szükséges pont, vonal, kör, ív vagy töltet adagolható ki.
A pozicionálás és az adagolási folyamatok automatizálásával ez a berendezés lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban és jóval pontosabb pozicionálással lehessen kimérni a folyadékokat, mintha ezt egy tapasztalt operátor tenné, ezáltal növeli a műveletek pontosságát, miközben csökkenti az átdolgozott és selejtes termékek, valamint a hulladék mennyiségét.
A termelékenység növekedésével, a minőség javításával és a költségek csökkentésével a legtöbb termelési körülmény között kevesebb, mint féléves megtérülési időszak valószínű, a termékek és az alkatrészek számától függően.

A Nordson EFD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény