FőoldalGyártósorAdagolás: magasabb osztályba léphet
2011. október 24., hétfő ::

Adagolás: magasabb osztályba léphet

A hagyományos adagolórendszerek alapját tulajdonképpen olyan orvosi fecskendők képezik, melyeket ipari alkalmazásra alakítottak át. Az Optimum rendszer kifejlesztésével az Nordson EFD a mai technológiák élvonalába tartozó számítógépes folyadékdinamikán (CFD) alapuló értékelésekre támaszkodik ahhoz, hogy az eldobható alkatrészek olyan teljes és átfogó családját alkossa meg, melyek a folyadékok adagolását és a csomagolási folyamatokat magasabb megbízhatósági szintre emelik, hogy ezzel is kielégítsék a ma úttörő gyártási folyamatainak az igényeit

  • Fecskendőhengerek - a vízszerű, kis viszkozitású folyadékoktól kezdve a sűrű, viszkózus anyagokig egyenletes, réteges áramlást biztosítanak a töltési és adagolási folyamatok során. A belső, CFD segítségével tervezett forma nem ad lehetőséget a töltés vagy adagolás során a légbuborékokat létrehozó "holt foltok" kialakulására. 3, 5, 10, 30 és 55 cc űrméretben, illetve átlátszó, UV- és fényblokkoló kivitelben kaphatók.
  • Kazetták és tartályok - a nagyobb tárolóegységeket megkívánó folyadékcsomagolási és -adagolási folyamatok tekintetében javítja a kihozatalt és csökkenti a költségeket. A nagyobbra tervezett kazetta megszünteti a szétrepedés kockázatát, míg a kazettához tartozó, átlátszó tartállyal könnyebb figyelemmel kísérni a folyadékszintet. 2,5 oz (74 ml), 6 oz (177 ml), 12 oz (355 ml), 20 oz (591 ml) és 32 oz (945 ml) űrméretben kaphatók.
  • Dugattyúk - a forradalmi konstrukció részét képezik az egyedi csatornák, melyek meggátolják a levegő megszorulását a töltési folyamat során. A dugattyúkat úgy tervezték, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a fecskendőhengerekhez, továbbá kettős precíziós törlő élekkel rendelkezzenek, melyek a folyadék adagolásakor letörlik a fecskendő és a kazetta falát, azaz megszüntetik a hulladék- és visszamaradt anyagokat.
  • Zárókupakok és kimeneti kupakok - egyedi nyomógomb biztosítja a hibamentes csatolást és légmentes zárást. A kimeneti kupakok szellőznek, és így biztosítható, hogy a telepítés során ne kerüljön levegő a folyadékba.

Az EFD Optimum rendszere utat mutat az eldobható folyadékadagolási és csomagolási elemek terén, továbbá számottevő előnyökkel jár a jelenleg a piacon elérhető más megoldásokkal szemben.

A Nordson EFD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény