FőoldalGyártósorEuroplacer Flexys SMT beültetőgép
2011. május 13., péntek ::

Europlacer Flexys SMT beültetőgép

A francia-angol Europlacer Flexys nevű SMT alkatrész-beültető gépe a kis-és közepes sorozatú in-line gyártások bevezető gépe. Tudását és technikai paramétereit figyelembe véve kiváló ár-érték arányú berendezés. Névleges alkatrész-beültetési sebessége 10 000 alk./óra (IPC szerint 8600), alapkivitelben a beültethető alkatrészméret 0201-től a piacon kapható legnagyobb QFP-ig terjedhet, valamint egyedi innovációként beültethetőek mindazok az alkatrészek, amelyeket a hagyományos, vákuumpipettás rendszerek nem képesek kezelni

A rendszer nagy rugalmasságot biztosít a felhasználhatóság tekintetében is. A gép tartalmaz egy 8 pipettás beültetőfejet, amely egy X / Y irányban mozgatható fejegységre van felszerelve, ezzel biztosítva az alkatrészek széles választékának nagy sebességű beültetését.

Mint minden Europlacer-rendszerre, a Flexys-re is jellemző a páratlan rugalmasság, mint például a szabványos 128×8 mm-es szalagtár adagolóinak variálhatósága (szalagtárak 8 ... 88 mm), csöves tárak kezelése, valamint az alkatrészek mátrixtálcán való adagolása. A gép automatikusan kezeli az in-line rendszerben áthaladó, ill. az egyszerű, kézi adagolású szállítószalagos megoldásokat is. Az opciós lehetőségek közé tartozik a rögzített kamera a nagy és/vagy fine-pitch lábkiosztású alkatrészekhez, a ragasztóadagoló, az elektromos ellenőrző és a 30 db mátrixtálcát kezelő mátrix-tálcaadagoló.
A Flexys tartalmazza a Europlacer által kifejlesztett intelligens alkatrész-adagoló technológiát, amely lehetővé teszi a termékek gyártástechnológiai paramétereinek gyors beállítását és átállítását, valamint az egyes alkatrészek utánpótlását (alkatrészfogyásra figyelmeztető riasztással), elősegítve ezzel a termelés hatékonyságát.
Mint az intelligens alkatrész-adagolás megteremtője, a Europlacer úgy fejlesztette ki az adagolás vezérlését, hogy a megfelelő beültetési sebességet akkor is biztosítani tudja, ha az adagolók nincsenek optimális helyzetben. A gép felépítése és kialakításra kulcsfontosságú a fenti követelmények teljesítéséhez, amit a Europlacer beépített intelligenciája már biztosít. Minden adagolónak saját referenciajele van, amely lehetővé teszi a gyors, automatikus kalibrációt, továbbá az integrált intelligenciának köszönhetően az adagolók ki- és beszerelése, cseréje után bárhova visszatehetőek, a gép automatikusan azonnal felismeri és kalibrálja az új pozícióban.
Akár egyes vagy dupla szalagtárakat, gyors töltésű adagolókat alkalmazunk, akár szalagtárkocsikat használunk, minden adagoló programozható, és tárolja a betáplált alkatrészek adatait, így azok cseréje, áthelyezése esetén a gép automatikusan felismeri, lehetővé téve ezzel a felhasználók számára a gyors és egyszerű átállást.
Az "Intelligens" pipetták bárhol elhelyezhetőek a 32 db pipettatárolóban, hozzájárulva a hatékonyság növeléséhez.
A gép tartalmaz egy 3D PS nevű adaptív helymeghatározó rendszert, amely minden egyes alkatrész beültetésének optimalizálására használható. A 3D adaptív helymeghatározó rendszer gondoskodik az alkatrészek optimális felszedéséről és elhelyezéséről. A beültetőfejet egy nagy pontosságú felületi érzékelővel látták el, amelynek segítségével a gép pontosan tudja, mikor kell felvenni vagy lehelyezni egy alkatrészt, legyen az alacsonyabban vagy magasabban, mint a beprogramozott érték. A gép automatikusan korrigálja minden egyes alkatrész X, Y és Z pozícióját, és kompenzálja felszedés-magasságbeli változásait. A rendszer feleslegessé teszi a beállításokba történő kézi beavatkozást, csökkentve a hibákat és biztosítva a nagyobb megbízhatóságot. A 3D-s rendszer kompenzálja az alaplap esetleges elmozdulásait, deformitásait, így az elhelyezés mindig optimális lesz, még egy deformálódott nyomtatott áramköri lap esetén is. A precíz magasságbeállítás biztosítja az elhelyezés nagyobb pontosságát. Az automatikus magasságállítás és -optimalizálás javítja a teljesítményt és a sebességet.
A gép Microsoft Windows programozási és működési környezetben használható, amelynek teljesítménye megnövelhető számos fejlett, felhasználóbarát grafikus szoftvercsomag segítségével.

Az InterElectronic Hungary Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény