FőoldalArchívumTelevíziós megoldásokat mutatott be az amszterdami IBC 2009 kiállításon az Ericsson
2009. szeptember 24., csütörtök ::

Televíziós megoldásokat mutatott be az amszterdami IBC 2009 kiállításon az Ericsson

Az Ericsson és az Ericsson-csoport részét képező TANDBERG Television világpremierek sorát, köztük a legújabb HDTV, igény szerinti videó és tartalomkezelési megoldásokat mutatott be a szeptember 11-15. között az amszterdami RAI Kiállítási és Kongresszusi Központban megrendezett IBC 2009 kiállításon

Az Ericsson elsőként mutatta be az IPTV-szolgáltatások set-top-box (beltéri egység) nélküli biztosítását az Open IPTV Forum szabványát alkalmazó integrált digitális televíziók esetében. Az új termékbevezetések része lesz a világ első MPEG-4 audio- és videotömörítése és a kábeltelevíziós iparág első egyirányú igény szerinti videó (VOD) rendszere.

Információ az az IBC eseményen bemutatott új termékek és fejlett szolgáltatások közül néhányról:

Connected Home (hálózatba kapcsolt otthon) és konvergált TV élmények
A Connected Home és a konvergált TV élmények terén a vállalat a Connected Home átjárót és előre integrált, végpont-végpont IPTV-megoldást kínál, beleértve a middleware-t és a szabványokon alapuló IPTV hálózati infrastruktúrát. A látogatók közvetlenül a TV-képernyőn keresztül tekinthették meg az RSS-letöltéseket, a Flickr és Twitter alkalmazásokat. A látogatók emellett bemutatót láthattak a távoli hozzáférésről, valamint távolról érhették el az otthoni alkalmazásokat. A bemutatók között szerepeltek az IMS-re alkalmas szolgáltatások, és a különböző TV, mobil- és PC-kijelzők közötti jelenléti alkalmazások és azonnali üzenetkezelés.

IPTV-szolgáltatások set-top-box nélkül, hálózatba kötött TV-készülékeken

A látogatók megtekintték a világ első set-top-box nélküli IPTV-megoldásának bemutatóját. Az Ericsson és a Sharp az Open IPTV Forum - Release 1 specifikációi elemein alapuló IPTV-megoldás kapcsán dolgozik együtt. Mivel nincs szükség set-top-boxra, a fogyasztók a TV böngészőjéről érhetik el a sugárzott csatornákat, az igény szerinti videót és a kommunikációs és információs szolgáltatásokat egyaránt. A set-top-box iránti igény csökkentése szabványosított megoldás használatával jelentősen csökkentheti a hálózatüzemeltető üzemeltetési költségeit. Továbbá, ha kevesebb készülék van az otthonunkban, az kevesebb távirányítót és alacsonyabb költségeket is jelent a felhasználó részére, valamint alacsonyabb energiafogyasztást is. A bemutató során a látogatók igény szerinti videót tekinthettek meg egy Sharp prototípus televízión, amely a Connected Home Gateway segítségével az Ericsson TV-megoldásához van csatlakoztatva.

Új jövedelemteremtő szolgáltatások

A fontosabb megoldások között szerepel az iparág első eszköztudatos háttérirodája többplatformos televíziókhoz, amely segítségével a hálózatüzemeltetők meglévő, igény szerinti szolgáltatások nyújtására alkalmas eszközeiket használhatják a szolgáltatások elérhetővé tételéhez személyi számítógépekről, televíziókról és mobileszközökről. A látogatók megtekinthették a munkamenet-átadást, amely során egy előfizető szüneteltetheti a lejátszást az egyik eszközön, majd egy másikon folytathatja azt. A kábeltelevíziós iparág első egyirányú VOD-rendszere - amely segítségével bármely kábeltelevíziós hálózat üzemeltetője képes igény szerinti szolgáltatásokat kínálni a meglévő egyirányú hálózatok és set-top-boxok felhasználásával - szintén bemutatásra került. Ahogyan az a VOD-megoldás is, amely segítségével a szolgáltatók hálózatalapú időosztásos szolgáltatásokat és célzott hirdetéseket juttathatnak el közvetlenül a TV-készülékre, set-top-box, CI+ vagy Open IPTV Forum szabványok használata nélkül.

Sávszélesség megtakarítás a közvetlenül az otthonok számára nyújtott szolgáltatásban
Az új kódoló, az EN8190 MPEG-4 AVC HD 4:2:0 videóhoz, lehetővé teszi a közvetlenül az otthonok számára szolgáltatást kínáló szolgáltatók számára, hogy több HDTV-csatornát biztosítsanak jobb képminőséggel, és mindezt a sávszélesség-költségek növelése nélkül. A standon Európában elsőként volt megtekinthető az EN8100 MPEG-2 kódoló is, amely lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy a meglévő hálózati kapacitás felhasználásával bővítsék szolgáltatáskínálatukat.

Kiváló minőségű videó
A világ első audio- és videotömörítési rendszere az MPEG-4 AVC HD 4:2:2 rendszermegoldáshoz a hozzájárulási és terjesztési piac részére magában foglalja az első MPEG-4 AVC HD 4:2:2 kódolót, amely akár 1080p50/60 HD kódolást is támogat 10 bites pontossággal. A látogatók megtekinthették az RX8200 Advanced Modular Receiver megoldást is, a világ első olyan integrált vevőkészülékét, amely támogatja a többformátumú MPEG-2/MPEG-4 4:2:2 kódolókapacitást, 10 bites támogatást és SD, HD, valamint 1080p50/60 dekódolókapacitást.

Tartalomkezelési megoldások
A WatchPoint Content Management System (CMS) európai debütálása révén a hálózatüzemeltetők kiterjeszthetik jelenlegi igény szerinti szolgáltatásaikat, ezen szolgáltatásokat új platformokon is bevezethetik és felgyorsíthatják a VOD-jövedelmek beáramlását. A kisebb igény szerinti szolgáltatóknak szánt Asset Management System (AMS) "Lite" szintén bemutatásra került. A látogatók megtekinthették a célzott hirdetések, többplatformos kampánykezelés és az Ericsson Ad Orchestrator bemutatóját is, amely segítségével a hirdetők a mobilcsatornán keresztül célozhatják meg a fogyasztókat.

Új generációs IPTV-hozzáférés
A GPON üvegszálas és VDSL2 rézvezetékes hozzáférés terén fennálló technológiai vezető szerepe, valamint optikai, nagyvárosi és edge útválasztó megoldások teljes körű kínálata révén számos jelentős hálózatüzemeltetőt segít a következő generációs IPTV-szolgáltatások bevezetésének felgyorsításában.
Az IBC keretében mutatták be az Ericsson piacvezető Fiber-to-the-Curb IP-DSLAM megoldását, amelyben a GPON és a VDSL2 kombinálásával növelhető a lefedett piaci terület és az IPTV üzleti lehetőség nagyságrendje.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény