FőoldalArchívumHahó videó! - Egyszerű videótelefonálás a Logitech Vid szoftverével
2009. augusztus 10., hétfő ::

Hahó videó! - Egyszerű videótelefonálás a Logitech Vid szoftverével

A Logitech Vid programot kifejezetten videóhívásokhoz fejlesztették ki, a webkamerával együtt automatikusan üzembe helyezhető. A videótelefonálásnak köszönhetően ma már távol élő rokonainkkal és barátainkkal is szorosabb kapcsolatban maradhatunk.Sokunknak azonban kihívást jelent az ehhez szükséges hardver- és szoftvereszközöket működésre bírni. Ha valaki a videótelefonálás lehető legegyszerűbb módját keresi, annak a Logitech® Vid™ a megoldás. Segítségével ingyen, egyszerűen és pillanatok alatt részeseivé válhatunk egy bensőséges videóbeszélgetésnek, csak egy Logitech webkamera és egy PC vagy Mac® számítógép kell hozzá


A webkamerák fejlesztésében és a videóhívások modernizálásában úttörőnek számító Logitech vállalat új, Vid nevű szoftverével most jelentősen leegyszerűsíti a videótelefonálást. Követhető telepítési folyamatának és egyszerű, áttekinthető felhasználói felületének köszönhetően a Vid programot feleannyi lépésben üzembe tudjuk helyezni, mint egy népszerűbb chatszoftvert. A Vid szabadon letölthető a www.logitech.com/Vid címről.
A Vid használatával élethűbb színekben tűnnek majd fel ismerőseink: szebben csillog a lányunk eljegyzési gyűrűje, és tisztább lesz az unokáink mosolya, mert a Vid a beszélgetés közben automatikusan szabályozza a videókép sebességét és felbontását, hogy webkameránktól mindig a lehető legjobb minőségű képet kapjuk.
"Az internetes videótelefon technológiák már több mint egy évtizede léteznek, de most a Vid segítségével jó esély van rá, hogy a webkamera a szeretteinkkel való kapcsolattartás elsődleges formájává váljon" - mondta Gina Clark, a Logitech internetes kommunikáció üzletágának alelnök-vezérigazgatója. "A Vid minden szempontból a legjobbat nyújtja: megszabadít a videótelefonálás műszaki nehézségeitől, közben olyan kivételesen jó minőségű hangot és képet biztosít, amit a Logitech termékektől már megszokhattunk. Nem kell többé számítógépes zseninek lenni a videótelefonáláshoz!"
Egy Logitech felmérés kimutatta, hogy sokan azért kerülik a videóhívásokat, mert zavarba hozzák őket a komplikált szoftverek. A VoIP és szöveges üzenőprogramokkal ellentétben a Vid tervezésénél az elsődleges szempont a videótelefonálás egyszerű kezelhetősége volt. A szolgáltatás hátterét a Logitech® SightSpeed® hálózat biztosítja, így a Vid megbízhatóan és kiváló minőségben bonyolítja le videóhívásainkat.
A Vid automatikusan üzembe helyezi magát, amikor Logitech webkamerát csatlakoztatunk a számítógépre. Csak egy pár kattintás, és már működik is. Nem kell becenevet választanunk, és nem kell kiegészítő szoftvereket letöltenünk: ha fel akarunk hívni valakit, elég megadnunk az illető e-mail címét. Miután ismerősünk elfogadta e-mailen érkezett felkérésünket, már kezdődhet is a videóbeszélgetés!
A legtöbb üzenőprogramnál a videóhívást alig lehet megtalálni a szoftver által felkínált ezernyi szolgáltatás végtelennek tűnő listáján. A Vid ezzel szemben egy letisztult felületet ad, aminek a tervezésénél a videótelefonálás megkönnyítése volt az elsődleges cél. Egy hívás létrejöttéhez csak néhány egyszerű lépést kell megtennünk: partnereinket egy-egy kisméretű fénykép jelöli, és elég rákattintanunk valamelyikük képére, ha fel akarjuk hívni őt.
A Vid szoftver ingyenes kiegészítője minden Logitech webkamerának, és azoknak sem kell fizetniük érte, akiket felhívunk vele. Nincsenek rejtett díjak. Ha éppenséggel nem Logitech webkameránk van, akkor is használhatjuk a Videt, feltéve, hogy valamelyik barátunk vagy családtagunk meghív egy beszélgetésre. (Ha olyan ismerősünk hív meg, akinél telepítve van a Vid, de nincs Logitech webkamerája, akkor 30 napig ingyen használhatjuk a programot. A 30 nap elteltével tovább használhatjuk, ha vásárolunk hozzá egy Logitech webkamerát.)
A Vid kompatibilis PC és Mac® számítógépekkel, külső és beépített webkamerákkal is.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény