FőoldalArchívumPeter Tyroller lett a CLEPA új elnöke
2009. augusztus 07., péntek ::

Peter Tyroller lett a CLEPA új elnöke

A Bosch igazgatótanácsi tagja irányítja majd a Gépjárműipari Beszállítók Európai Szövetségét. A Bosch igazgatótanácsi tagját egyhangúan választották elnöknek, a CLEPA több mint 3000 vállalat és hárommillió ember képviseletét látja el


A Genfben megtartott éves közgyűlésén a Gépjárműipari Beszállítók Európai Szövetsége (CLEPA) egyhangúan Peter Tyrollert (51) választotta új elnökének. Tyroller 2006 óta tagja a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának, ahol többek között olyan területekkel foglalkozik, mint az eredeti berendezések értékesítése, a vállalati marketing és a gépjármű-ipari ügyfélszolgálat. 2010. január 1. napjával váltja majd Giuliano Zuccot, az olasz Dytech Csoport elnök-vezérigazgatóját. Az elnöki tisztség két évre szól.
A CLEPA (Comité de liaison européen des fabricants d'équipements et de pieces automobiles) több mint 3000 vállalatot képvisel, és az európai beszállítók legfontosabb politikai platformjának számít. "Az egyik fő feladat olyan jogszabályokért lobbizni az európai hatóságoknál, amelyek szigorúak, de ugyanakkor reálisak is" - szögezte le Tyroller. "Az elkövetkező néhány év különösen fontos időszak lesz, mert új és úttörő szabályozások látnak majd napvilágot számos területen, így például az emissziós normák és a kötelező biztonsági rendszerek vonatkozásában. További példaként utalhatunk még a piacra jutási korlátozások felszámolására is a nemzetközi kereskedelemben." A CLEPA emellett aktív szerepet tölt be a műszaki szabványok egész világra kiterjedő harmonizációján dolgozó ENSZ testületekben is.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény