FőoldalArchívumÚj Linksys linuxos útválasztó a Ciscótól
2009. július 17., péntek ::

Új Linksys linuxos útválasztó a Ciscótól

A Cisco bemutatta új Linuxos útválasztóját, a Linksys by Cisco Wireless-N Broadband Router with Storage Link készüléket (WRT160NL).Az új típus lényegében a népszerű WRT54GL új generációját képviseli, formatervezése a többi Linksys by Cisco N-routerhez hasonlít, kiegészülve a külső, cserélhető antennákkal. Az R-SMA antennacsatlakozók lehetővé teszik érzékenyebb antennák gyors felszerelését is


A beépített USB port Storage Link funkciónak köszönhetően a routerhez csatlakoztatható tárolóeszközökkel (pendrive vagy merevlemez) olyan sokoldalú médiamegosztó megoldás állítható össze, amely lehetővé teszi videoanyagok, fényképek és zenék megosztását. Az útválasztó beépített UPnP MediaServer-rel rendelkezik, ezáltal a tartalom automatikusan elérhetővé válhat az otthoni hálózatba kapcsolt médialejátszókon is.
A legfontosabb tények:
A Storage Link porton USB-s tárolóeszközök csatlakoztathatók a routerhez. A beépített médiaszerveren keresztül a hálózaton belül bárhol elérhetővé válnak a zene-, video- vagy adatfájlok. A médiaszerver személyi számítógépekhez vagy UPnP AV digitális médiaadapterekhez továbbíthatja az adatfolyamot. A beépített Storage Link port a FAT16, a FAT32 és az NTFS fájlrendszereket is támogatja mind olvasás, mind írás módban.
Noha a legtöbb Linksys by Cisco útválasztón belső antenna található, a WRT160NL modellen külső antennákat helyeztek el. A két R-SMA antennacsatlakozót úgy alakították ki, hogy a hozzáértő felhasználók rugalmasan választhassák ki a számukra legmegfelelőbb típusú és elrendezésű antennákat.
Az új Linksys by Cisco termékcsomagolás a korábban használthoz képest 40%-kal kevesebb hulladékot eredményez. A dobozok mérete csökkent, a belső csomagoláshoz pedig nagyobb arányban használtak fel újrahasznosított anyagokat. Ahol csak lehetett, elhagyták a műanyag zacskókat, emellett minden csomagolóanyag és belső dokumentum nyomtatásához 80%-ban újrahasznosított papírt illetve zöldség- és szójaalapú festékeket használtak.
A Wireless-N Broadband Router with Storage Link tartozéka a Linksys EasyLink Advisor (LELA). A LELA segítségével a vásárlók könnyebben üzemeltethetik a hálózatot, ráadásul mindig frissített állapotban és biztonságban tudhatják. A mellékelt telepítő CD kompatibilis mind a Macintosh, mind a Windows operációs rendszerű számítógépekkel.
Az új modell a Linux alapú szoftverekben jártas szakértői kör bevonásával került kifejlesztésre, így várhatóan igen gyorsan megjelennek majd a 400 MHz-es processzort, 8MB FLASH és 32MB DDRAM memóriát és az n-es platformot kihasználó alternatív firmware-ek.

Rendszerspecifikációk:

  • Linux operációs rendszer
  • 802.11n draft 2.0 certified szabvány
  • 400 MHz-es processzor
  • 8 MiB Flash memória
  • 32 MiB DDRAM memória
  • Storage Link port (USB 2.0)
  • UPnP AV médiaszerver
  • Wi-Fivel védett Setup nyomógombos biztonsági rendszer
  • 2 db R-SMA antennacsatlakozó

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény