FőoldalArchívumKönnyedén ellazulva: segítség, hogy a laptop használata otthon is a lehető legkényelmesebb legyen
2009. április 28., kedd ::

Könnyedén ellazulva: segítség, hogy a laptop használata otthon is a lehető legkényelmesebb legyen

Logitech Cooling Pad N100
A felhasználók 50%-a többet is használná laptop gépét otthon, ha nem aggódna annak túlmelegedése miatt.A Logitech bemutatta laptop kiegészítőinek legújabb tagját, a Logitech® Cooling Pad N100-at, amelynek segítségével hordozható számítógépünket kényelmesebben használhatjuk bárhol a lakásban


Míg laptop gépeinket egyre szívesebben használjuk otthoni számítógépnek is, egy Logitech felmérés kimutatta, hogy sok felhasználó úgy érzi, amit a hordozhatóságon nyer, azt kényelemben elveszíti. A megkérdezettek 60 százaléka például szeret a kanapén elnyúlva számítógépezni, ugyanakkor több mint 50 százalékuk aggódik a gépből áradó hő miatt, és 43 százaléknak meggyőződése, hogy ez a melegedés lelassítja vagy károsítja laptopját.
"A kutatással sikerült beazonosítanunk az otthoni laptop felhasználás két legjellemzőbb módját: a rendszerezett, otthoni iroda jellegű felhasználást és a rendszerezetlen helyeken, például a nappaliban történő kikapcsolódást" - mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyűzet részlegének marketing-alelnöke. "Pontosan megértettük, hogy mire gondolnak az emberek, amikor a hordozhatóság előnyeit szeretnék élvezni úgy, hogy az ne menjen a komfortérzet rovására. Olyan eszközöket kínál most a Logitech a laptopozás kényelmesebbé tételére, amelyek tervezése során messzemenőkig figyelembe vettük a hordozható gépek otthoni felhasználásával kapcsolatos átfogó ismereteinket."
Ezeket az igényeket a Logitech a Cooling Pad N100, a korábban már bemutatott Comfort Lapdesk és más alapvető laptop kellékei segítségével tudja kielégíteni.
Logitech Cooling Pad N100 - javítja a laptop körüli légmozgást.
Miközben laptop gépünkkel az ágyon vagy a kanapén heverészve böngészünk, vagy akár egy asztalnál ülve rádugjuk kedvenc külső billentyűzetünket és egerünket, a Logitech Cooling Pad N100 folyamatosan javítja a gépünk körüli légmozgást. A Cooling Pad N100 redőzött felületén egy USB csatolóról táplált ventilátor egyenletesen és csendesen teríti szét a levegőt, így megvédi a felhasználót a gépből áradó melegtől.
Míg más hűtőlapok szellőzőnyílásait könnyen eltömítheti maga a számítógép, vagy a felhasználó ruhájának lelógó részei, addig a Cooling Pad N100 hátul szívja be a levegőt, így állandó, akadálytalan légáramlást biztosít. A zárt, masszív kialakítás megvédi a belső ventilátort a portól és a fizikai károsodástól.
Bár a hatékonyságra tervezett Cooling Pad N100 fogyasztása alacsony, teljesítménye elegendő a laptop körüli levegő megmozgatására. Egyetlen USB kábelen csatlakozik a géphez, és kíméletesen használja annak akkumulátorát.

Image Image
Könnyedén ellazulva használhatjuk laptopunkat a Comfort Lapdesk-kel
A másik hasznos segédeszköz a Logitech Comfort Lapdesk - kényelmesebb laptopozást biztosít bárhol a lakásban.
A Logitech Comfort Lapdesk hasonlóan elszigeteli felhasználóját a laptop hőkisugárzásától, ugyanakkor biztos alátámasztást is kínál, amikor épp a kanapén, az ágyon vagy a padlón használjuk gépünket. Más laptop támasztékokkal ellentétben a Comfort Lapdesk négyrétegű hőgátat alkalmaz, hogy megvédjen a laptop melegétől munka vagy kikapcsolódás közben.
Ha végeztünk a számítógéppel, a Comfort Lapdesk vékony, kompakt formájának köszönhetően könnyen becsúsztatható a dívány alá, vagy állítva elfér a fotel és a fal között.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény