FőoldalArchívumA SMART Technologies továbbra is világelső az interaktív táblák piacán
2009. április 16., csütörtök ::

A SMART Technologies továbbra is világelső az interaktív táblák piacán

A SMART Technologies 2008-as eladásai több mint kétszeresen felülmúlják a legerősebb versenytársak eredményeit is, jelentette be a cég. 53,2 százalékos részesedéssel a cég továbbra is piacvezetőnek számít az interaktív táblák globális piacán a 2008-as eladások alapján.A Futuresource Consulting kimutatása alapján a SMART részesedése 6 százalékponttal nőtt a 2007-es értékhez képest, míg a 2006-os adatot 10 százalékponttal múlja felül


A Futuresource Consulting egy olyan vezető globális piackutató cég, amely közel kilenc éve követi nyomon az interaktívtábla-eladásokat. A piackutató azt is kimutatta, hogy a SMART valamennyi nagyobb földrajzi régióban piacvezető, többek között az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban (EMEA), Ázsiában, valamint Észak- és Dél-Amerikában is. Tavaly az Egyesült Államok bizonyult a legaktívabb piacnak, hiszen a világszerte eladott interaktív táblák közel felét itt értékesítették. A Futuresource jelentése szerint a SMART 59,4 százalékos részesedéssel továbbra is egyértelműen piacvezető az Egyesült Államokban.
Ez a szám közel két és félszer nagyobb, mint a kanadai cég legerősebb ellenfelének piaci részesedése és több mint hat százalékponttal magasabb a 2007-es értéknél. 2008-ban a SMART közel 300 ezer SMART Board(tm) interaktív táblát értékesített világszerte, amely a cég eddigi legjobb eredményének számít, és több mint duplája a második legnagyobb interaktívtábla-gyártó eredményénél. Az úgynevezett EMEA régióban, amelyben hazánk is található, szintén piacvezető a kanadai SMART Technologies. A cég EMEA régióbeli piaci részesedése 45,4 százalék az interaktív táblák termékkategóriájában.
A Futuresource adatai szerint 2008-ban összesen 557 ezer interaktív tábla került értékesítésre 2008-ban, ami 2007-hez képest 32 százalékos növekedést jelent. Immár több mint kétmillió interaktív táblát használnak világszerte, és termékek piaca továbbra is erőteljes növekedést mutat. A piackutató előrejelzése azt mutatja, hogy a következő öt évben megháromszorozódik a telepített interaktív táblák száma, ami így meghaladhatja majd a hétmillió darabot. Ez egyben azt is jelenti, hogy világ összes tantermének egyötöde rendelkezik majd digitális interaktív táblával 2013 végére.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény