FőoldalArchívumTovább egyszerűsödik a Lufthansa utasok beszállása a repülőgépekbe
2009. április 15., szerda ::

Tovább egyszerűsödik a Lufthansa utasok beszállása a repülőgépekbe

Európa-szerte mintegy 300 új check-in automatát helyez üzembe a német légitársaság. Elsőként a két nagy gyűjtőterminálon, Frankfurtban és Münchenben, valamint a Lufthansa Italia állomáshelyén, Milánóban helyezik üzembe az új berendezéseket, április végére pedig az összes automata cseréje lezajlik majd.Az új terminálok a korábbinál modernebb külalakkal, megnövelt képernyővel és világelsőként egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszerrel egybekötött kártya- és útlevélolvasóval rendelkeznek


Az új megoldásnak köszönhetően az utasok gyorsan és rugalmasan intézhetik beszállásukat, illetve adhatják fel poggyászukat, ehhez mindössze egy megfelelő azonosító okmányra (személyi igazolványra, vagy útlevélre) van szükségük. A gép beolvassa az okmányt, majd az utas feladhatja a poggyászát, illetve a járatszám, a célállomás, vagy a foglalási kód megadásával kinyomtathatja beszállókártyáját. A PayPass funkcióval ellátott Miles & More-hitelkártyával rendelkező utasoknak ezentúl pedig elég a kártyát az automata szkennerre helyezniük, így azonnal megtörténik az azonosítás.
Miután az utas bejelentkezett és feladta poggyászát, a beszállókártyán található kétdimenziós vonalkódot elég ráhelyeznie a szkennerre, s máris a Check-in menüben találhatja magát, amelyben változtatásokat hajthat végre - például másik ülést foglalhat magának. Az új automaták ráadásul arra is képesek, hogy rögzítsék a számos hatóság által előírt APIS (Advance Passenger Information System - Kiterjesztett Utasinformációs Rendszer) adatokat a gép indulása előtt. Az utasoknak mindössze ki kell választaniuk ezt az opciót a menüben és a szkenner elé kell tartaniuk az azonosító okmányt.
A Lufthansa világszerte az első légitársaság, amely RFID-technológiával ellátott check-in automatákat helyez üzembe, s ezzel ismét úttörő szerepet vállal fel, hiszen a német légitársaság volt az első a 90-es évek elején, amely check-in automatái révén ügyfelei számára lehetővé tette a gyors és kényelmes beszállást, illetve poggyászfeladást.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény