FőoldalArchívumAlbacomp - Hitachi együttműködés
2009. április 03., péntek ::

Albacomp - Hitachi együttműködés

Az Albacomp Zrt. a költséghatékony rendszerek üzemeltetésének híveként stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a Hitachi Data Systems-szel. Az együttműködés keretein belül az Albacomp komplett háttértároló infrastruktúra kiépítését biztosítja ügyfelei számára úgy, hogy az üzemeltetési költségek csökkentése jelentős teljesítményjavulást eredményez


Az Albacomp Zrt. a magyarországi informatikai piac egyik legnagyobb múltra visszatekintő vállalata, amely teljes körű megoldást biztosít partnerei számára az informatikai eszközök és szolgáltatások területén. A székesfehérvári székhelyű vállalat a legnagyobb magyar tulajdonban lévő PC és noteszgép összeszerelő üzemmel rendelkezik, emellett a hazai rendszerintegrátor cégek élmezőnyének tagja. A vállalat az IT piac számos más szegmensének jelentős szereplője, így többek között fejlesztő és konzultációs csapatával, saját gyártású szervereivel, érintőképernyős termináljaival, asztali számítógépeivel és országos szervizhálózatával van jelen a hazai és a nemzetközi informatikai porondon. Az oktatás üzletág országos hatáskörrel működik, a vállalat stratégiáját nagymértékben támogatja minden területen.

A gazdasági válság arra ösztönzi a nagyvállalatokat, hogy költséghatékony rendszereket üzemeltessenek. Az ehhez vezető egyik út az alkalmazás és infrastruktúra konszolidáció, melynek alapja lehet a tárolórendszerek konszolidációja.

Image Image
Egervári Dénes az Albacomp vezérigazgató-helyettese
Egervári Dénes, az Albacomp műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta: "Magyarországon tárolórendszereket most nem csak azért vesznek az ügyfelek, mert fejlesztenek, hanem azért is, mert konszolidálják a rendszereiket. A konszolidáció, vagyis az erőforrások optimalizálása, jelentős megtakarításokra ad lehetőséget, hiszen a sokféle gyártótól származó, szétaprózott tárolórendszereket, hardvereket, alkalmazásokat az ügyfelek költséghatékonyabbá tehetik. Ma a döntéshozók nyitottak azokra az üzleti tervekre, ahol kimutatható, hogy az üzemeltetési költségek csökkenése révén 12 ... 16 hónap alatt megtérül a befektetés, az üzemeltetési költségek csökkentésére pedig kifejezetten alkalmasak a Hitachi Data Systems rendszerek." Az Albacomp jelenleg is dolgozik egy 100 ezer dollár értékű tároló rendszer tervezésén és építésén egy hazai nagyvállalatnál. Folyamatban van egy másik, ennél is nagyobb értékű projekt megvalósítása. Ez is mutatja, a másfél éve a Hitachi Data Systems-szel elkezdett együttműködés eredményességét - tette hozzá Egervári Dénes.
Image Image
Horváth Balázs a Hitachi Data Systems területi igazgatója
A HDS háttértároló termékportfóliója az összes vállalat igényét lefedi, hiszen a belépőszintű, néhány ezerdolláros eszközöktől kezdve a nagyvállalati háttértárolókig minden infrastrukturális beruházásra tud megoldást nyújtani - mondta Horváth Balázs, a Hitachi Data Systems területi igazgatója. A HDS-nek ugyanakkor kifejezetten iparágspecifikus megoldásai vannak: akár egy számlázási rendszert veszünk alapul, akár egy Microsoft vagy vállalatirányítási rendszert, ezen gyártókkal szorosan együttműködve a HDS megoldásai teljes portfóliót tudnak lefedni. Egy jól megtervezett háttértároló hálózati infrastruktúrával jelentős összegeket lehet megtakarítani. Már egy 20 ... 50 fős cég - vagy akár 5 ... 10 fős is, ha speciális alkalmazásokkal foglalkozik (CAD, CAM) - előnyt tud kovácsolni egy háttértároló infrastruktúrából.
A Hitachi Data Systems azért választotta az Albacomp Zrt.-t partnerének, mert a két cég stratégiai céljai egybe esnek. A HDS egy olyan nagy rendszerintegrátorra van szüksége, amely a termékportfóliójába úgy tudja beemelni a HDS megoldásait, hogy ügyfeleinek infrastruktúráját a lehető legflexibilisebb módon alakíthassa ki.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény