FőoldalArchívumAz Autodesk is egy életre tervez
2009. március 26., csütörtök ::

Az Autodesk is egy életre tervez

Eskülvő- és rendezvénypalota terve
Az Autodesk, Inc., a 2D és 3D tervezői szoftvermegoldások vezető szállítójának új, építészeknek továbbfejlesztett megoldását, az AutoCAD Architecture szoftvert használták fel a Just Married Center esküvő- és rendezvénypalota színvonalas terveinek elkészítéséhez.A szoftver segítségével a tervezők olyan szakmai kihívásoknak tudtak könnyebben megfelelni, mint például a modellezés-tervezés vagy a létesítmény-gazdaságossági szempontok


A Biatorbágyon épülő Just Married Center terveit a tematikus üzletközpontok sajátosságainak megfelelően készítették el: a központ egy helyen számos funkciót képes betölteni. A tervező szakembereknek munkájuk során ezt az elvárást is figyelembe kellett venniük. A központ működésével szemben támasztott követelmények eredményeként az esküvő- és rendezvénypalotában nemcsak klasszikus üzlethelyiségek nyílnak majd, hanem olyan közösségi terek szolgáltatása is elérhető lesz, mint például a meghitt hangulatú eskető kápolna, a szertartás előtti „vőlegénymegőrző", vagy a lakodalmi vacsoráknak helyet adó, különböző méterű termek.
Az épületet tervező AVS Építészeti és Computer Grafikai Kft. és a beruházó Immogrinvest Kft. több sikeres építési projekten dolgozott már együtt, így a beruházó által megálmodott koncepcióhoz az AVS szakemberei ismét igyekeztek professzionális terveket készíteni.
Mint ahogyan minden kereskedelmi projektnél, az esküvő centrumnál is első számú szempont volt a gazdaságosság. A létesítmény értékesíthető területeinek felosztásához egy úgynevezett bérlői terv készült, amely elkészítésekor a tervezőknek folyamatosan figyelniük kellett az épület kihasználtság arányait. Ebben segített nekik az AutoCAD Architecture zónakezelő rendszere, előre elkészíthető funkcionális sablonja, amely nem más, mint egy strukturált színdiagram. Az épület helyiségeinek zónákba sorolása után, a színjelzések mutatták az egyes zónák területét és az összterületen belüli százalékos arányokat, tervezhetőbbé téve ezzel a gazdaságossági szempontokat. A szoftver egyszerű kimutatási táblázataival a szakemberek a számokkal is könnyedén bántak.
Az üzlethelyiségek gyors értékesítéséhez elengedhetetlen a meggyőző látványterv. Az építészeknek olyan rajzokat kellett készíteniük, amelyek segítségével a potenciális vevő azonnal a környezetbe tudja magát képzelni. A modellezés és a tervezés kihívására szintén az AutoCAD építészeti szoftvere nyújtott megoldást. A szakemberek modellezés tervezéssel, konstrukciós rajzokban formálták meg a palotát, amelyek a tervek bemutató makettjeiként, és egyben (úgynevezett nézetrajzokban feliratozva) a nyomtatható tervdokumentációként is szolgáltak. Ezáltal gyorsabbá és egyszerűbbé vált a látványterv elkészítése, amely megkönnyítette a tervező és megbízó közötti kommunikációt, valamint a statikus és az építész közötti együttműködést. Az új CAD termék a látványtervi kidolgozás folyamatát is leegyszerűsítette, ugyanis az esküvő centrum minden elemét a tervezőprogramban modellezték. Elegendő volt mindössze a látványtervi kidolgozást szolgáló környezetbe (jelen esetben a 3D Studio Max) beleültetni a konstrukciós tervfájlokban kialakított modelleket.
A jól átgondolt tervek megvalósítása előreláthatólag 2009-ben kezdődik, így 2010-ben a Just Married Center megnyithatja kapuit az érdeklődők számára. A rendezvénypalota tökéletes helyszín lesz azok számára, akik esküvőjüket egy olyan helyen szeretnék megszervezni, amely hangulatában illeszkedik életük nagy eseményéhez, funkcionalitásában pedig minden elképzelhető szolgáltatást egy helyen képes nyújtani.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény