FőoldalArchívumA SMART Notebook 10 Linuxra fejlesztve - immár az összes jelentős operációs rendszerrel kompatibilis
2009. március 25., szerda ::

A SMART Notebook 10 Linuxra fejlesztve - immár az összes jelentős operációs rendszerrel kompatibilis

A SMART Technologies bejelentette, hogy SMART Notebook 10 nevű programja elérhető a Linux operációs rendszert forgalmazók számára is. A SMART jelenleg az egyetlen olyan interaktív tábla gyártó, amely mindhárom piacon kapható operációsrendszerrel, a Linuxszal, a Windows®-szal és MAC-kel is kompatibilis


A SMART Notebook 10 szoftver most már támogatja az öt legnagyobb Linux alapú szolgáltatót, beleértve az Ubuntu 8.04-et, az openSUSE™ 10.03-at, a Red Hat® Enterprise Linux 5.1-et, a Fedora™ Core 9-et, és a Debian™ 4.0 (Etch) r3-at is. A SMART Notebook program minden SMART Board™ interaktív táblával, Sympodium™ interaktív írásvetítővel, AirLiner™ vezeték nélküli jegyzettáblával valamint SMART Document kamerával együtt kapható.
A SMART Notebook szoftver 1999 óta kapható Linux operációs rendszerre, így ez egyben a hatodik Linux-kompatibilis kiadás. A számos apró eltérő fejlesztési nyelvekre és platformokra történő hangoláson túl a SMART Notebook szoftver az összes alapvető funkciót és tulajdonságot tudja, amit a program Windows-ra vagy Mac-re fejlesztett verziója. Ezek közé tartozik például a Galéria, amelyben a tanárok és diákjaik együttesen kereshetnek tartalmakat vagy akár a SMART Board interaktív táblára való írás után a kézzel írott szöveget egyszerűen gépelt szöveggé alakíthatjuk a program szövegfelismerő rendszerével. A SMART Notebook megannyi fájlformátumot képes felismerni és az interaktív táblán megjeleníteni azokat. A SMART Notebook Linux verziója a Windows-ra és Mac-re írott verziókhoz hasonlóan könnyen és egyszerűen használható bármilyen tanórán. A SMART Notebook program, a nemrég hozzáadott finn, olasz és svéd nyelvekkel együtt, jelenleg 12 nyelven kapható, ezzel is tükrözve a szoftver egyre nagyobb térhódítását világszerte. 2009 elején a SMART további öt nyelvvel bővíti termékét és albán, macedón, orosz, egyszerűsített kínai és katalán nyelven is elérhető lesz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény