FőoldalArchívumRack kivitelű ipari Siemens PC nagy számítási, rendszer- és grafikai teljesítménnyel
2009. március 24., kedd ::

Rack kivitelű ipari Siemens PC nagy számítási, rendszer- és grafikai teljesítménnyel

A Siemens Industry Automation divíziója a nagy teljesítményű Intel-Core2-Quad-/Duo-Desktop processzorokkal látta el Simatic IPC547C típusjelű, új 19”-os hálózati, ipari rack-PC-jét.Ez a Windows Server 2008 operációs rendszerrel és X4500 grafikai és média-gyorsítóval működő gép 16 GB-os főtár-méretig építhető ki


Nagy számítási, rendszer- és grafikai teljesítménye révén különösen alkalmas a nagy adatmennyiségek gyors feldolgozását igénylő folyamat-vizualizációra, képfeldolgozásra é ipari szerver-alkalmazásokra. A Raid1-/Raid5, „hot-swap” („forró csere”) rendszerben leválasztható, illetve cserélhető merevlemez-konfigurációk kiemelkedően magas rendelkezésre állást és megbízhatóságot garantálnak. Ehhez hamarosan egy előkészületben lévő, redundáns áramellátás is hozzájárul.
A Simatic IPC547C rack kivitelű PC felépítésében, interfészek és szoftver tekintetében kompatibilis az előd-modellel, de kétszeres teljesítményt nyújt. Konstrukcióját napi 24 órás folyamatos üzemre és 40o C-ig terjedhető környezeti hőmérsékletre alakították ki, és teljes kiépítésben is teljesítmény-vesztés (throttling) nélkül képes működni. Csekély beépítési mélységének köszönhetően már 500 mm mély 19”-os rack-szekrénybe is beépíthető. Hőfokra szabályozott fordulatszámú, csekély zajú ventillátorai túlnyomásos szellőztetést és kitűnő porvédelmet biztosítanak. A vibrációk és lökések ellen különleges merevlemez-tartók, kártya-leszorítók és hálózaticsatlakozó-rögzítő védik a gépet, amely rugalmasan bővíthető egy szabad PCIe x16 (2.0), egy PCIe x8 (1 lane) és egy PCIe x1, valamint hosszú bővítőkártyákhoz négy szabad PCI dugaszoló hely felhasználásával. Dual-monitoring céljára egy PCI Express x16 grafikai kártya áll rendelkezésre. Van továbbá kilenc USB 2.0 interfésze; kettő az előlapon és egy belül, pl. egy „szoftver-dongle”csatlakoztatására.Két teaming-képes Gigabit-Ethernet interfész szolgálja a redundanciát és a nagy adatátviteli sebességet. A lemez-konfiguráció 500 gigabájtos Sata lemezekből épül fel. A választható és elő-installált operációs rendszer Windows XP Professional, Vista Ultimate vagy Windows Server 2008 lehet. Egy „Tower-Kit“ felhasználásával az új PC – ipari munkaállomásként vagy szerverként – irányító központokban vagy mérnöki irodákban is felállítható.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény