FőoldalArchívumBemutatkozik a világ leggyorsabb szervere
2009. március 20., péntek ::

Bemutatkozik a világ leggyorsabb szervere

A Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati kategóriájú PRIMERGY RX600 szervere minden idők legmagasabb SPECweb benchmark-eredményét érte el. Hivatalosan a PRIMERGY RX600 a világ leggyorsabb webszervere. Benchmark-teszteredmények is bizonyítják, hogy a rack-szerver teljesítménye minden eddigi rekordot megdöntött


A Fujitsu Siemens Computers az Intel új Dunnington többmagos processzorcsaládját használva állított be új SPECweb2005 benchmark-rekordot az optimalizált helykihasználású, 4U magas rack-modulban a robusztus teljesítményt és nagyfokú redundanciát nyújtó PRIMERGY RX600 S4 adatközpont-szerverrel.
Az első hely visszaszerzésével a Fujitsu Siemens Computers bizonyította, milyen előnyökkel jár a szabványos SPECweb2005 benchmark alkalmazása az adatközpontba szánt webszerverek teljesítményének optimalizálására. A legfrissebb eredményeket a Fujitsu Siemens Computers Paderbornban (Németország) működő benchmark-laboratóriumában mérték. A RPIMERGY RX600 S4 eredménye minden eddigi csúcsot felülmúlt a szerverkategóriára jellemző szoros versenyben.
A SPECweb2005 három különböző terhelési forgatókönyv alapján méri a statikus és dinamikus oldallekéréseket teljesítő webszerverek teljesítményét. A PRIMERGY RX600 S4 szerver 47 504 pontos SPEXweb2005 eredményt ért el hivatalos tesztlabor-körölmények között. Ez a teljesítmény jelentősen felülmúlja az egyik USA-beli szerverszállító korábbi 43 854 pontos rekordját.
A világrekorder PRIMERGY RX600 S4 specifikációja: négy darab hatmagos Intel Xeon X7460 (Dunnington) processzor, 64 GiB memória és négy négyportos Intel PRO/1000PT Gigabit ethernet vezérlő. A szervert öt 2,5"-es belső SAS merevlemezzel szerelték fel az operációs rendszer és a webszerveres naplófájlok tárolására. A munkaterhelés támogatására 48 db 3,5"-es külső SAS merevlemez használtak négy FibreCAT SX40 tároló alrendszerbe rendezve és egy LSI MegaRAID SAS8880E PCIe lemezvezérlővel összekapcsolva.

Részletes teszteredmények a SPEC webhelyén találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény