FőoldalArchívum42 Mibit/s-os HSPA sebesség új multi-carrier (több vivőfrekvenciás) technológiával
2009. február 25., szerda ::

42 Mibit/s-os HSPA sebesség új multi-carrier (több vivőfrekvenciás) technológiával

Az Ericsson a 42 Mibit/s csúcsletöltési sebességet biztosító, új HSPA multi-carrier technológia első bemutatóját tartotta Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson. A több vivőfrekvenciás (multi-carrier) technológia a HSPA fejlődésének következő lépése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az egyidejű, két különböző frekvenciájú vivőcsatornán történő adatfogadást.Ez megkétszerezi a felhasználói adatsebességet egy HSPA hálózat teljes területén és a cella szélei mentén, ahol a felhasználók általában alacsonyabb sebességet tapasztalnak. Ennek következtében a csúcs letöltési sebesség a ma elérhető leggyorsabb 21 Mibit/s-ról, 42 Mibit/s-ra nő. Ez jelentősen növeli a felhasználók magas minőségű tartalmat kínáló online szolgáltatásokkal kapcsolatos élményét


A WCDMA/HSPA hálózatokban világszerte találhatók kettő vagy több vivőfrekvenciát alkalmazó bázisállomások. A több vivőfrekvenciás fogyasztói eszközök bevezetésével, egy felhasználó egyszerre kettő vagy több 5 MHz-es csatornán tud adatot fogadni. Az adatfolyam a bázisállomáson használt csatornák között oszlik meg. Az első lépésben a több vivőfrekvenciás koncepciót letöltés közben alkalmazzák két csatornán, amely megduplázza a letöltési csúcssebességet a teljes lefedett hálózatban és a cellák szélei mentén is. A több vivőfrekvenciás technológiát az összes kettő vagy több csatornát alkalmazó Ericsson WCDMA/HSPA bázisállomáson egyszerű szoftveres frissítéssel telepíteni lehet. Az egycsatornás, többcsatornás és a Multiple-Input-Multiple-Output (MIMO) felhasználók egy időben ugyanazon csatornákat használhatják, ami lehetővé teszi a MIMO és a több vivőfrekvenciás technológia bevezetését a már meglévő hálózatokban.
A fejlesztést a 3rd Generation Partnership Project (3GPP) szabványosította és a technológia bevezetésében az Ericsson együttműködik az összes jelentős lapkakészlet és eszközgyártóval.
A HSPA további fejlődési lépésében megjelenhetnek a több vivőfrekvenciás konfigurációk négy frekvencia csatornán, a MIMO antenna technológiával kombinálva. Ezeket a fejlesztéseket ötvözve, lehetővé válik a 168 Mibit/s letöltési sebesség is. A hálózati letöltési csúcssebessége 42 Mibit/s. A tényleges felhasználói letöltési sebesség kevesebb lehet és a terheléstől, a cellától való távolságtól, helyi körülményektől, szoftvertől és más tényezőktől függően változhat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény