FőoldalArchívumA Fujitsu Siemens Computers új középkategóriás kliensgéppel lép piacra
2009. február 13., péntek ::

A Fujitsu Siemens Computers új középkategóriás kliensgéppel lép piacra

A Futro S450 vékonykliens
A Fujitsu Siemens Computers az augsburgi VISIT kiállításon mutatta be új, nagy teljesítményű FUTRO S450 vékonykliensét. Az eLux® RL beágyazott miniatűr Linux operációs rendszerrel és AMD Sempron™ TF20 processzorral dolgozó FUTRO S450 „karcsúsított", csúcsteljesítményű gép, amely könnyen beilleszthető a szerveralapú környezetbe. A Fujitsu Siemens Computers új formatervének köszönhetően bármilyen irodában jól mutat.Rendkívül energiahatékony, ventilátor nélküli rendszer, a napi irodai működés csendes és megbízható kelléke. A „Virtuális Munkahely" ideális eszközeként fontos pozíciót tölt be az Infrastruktúratermékek és a Dinamikus Infrastruktúrák portfolióban.


A kliensvirtualizáció az IT-ágazat meghatározó trendjeinek egyike. A különféle vállalati virtualizációs forgatókönyvek gyors fejlődése új lendületet adott a vékonykliensek piacának. Ezek az energiatakarékos, kevesebb adminisztrációs munka- és költségráfordítást igénylő gépek sok helyen jól kiegészítik a hagyományos klienseket. Ráadásul segítenek optimalizálni az IT-infrastruktúra biztonságát. Az IDC megfigyelői növekedésre számítanak a piacon, becsléseik szerint 2011-re egyedül az EMEA-régióban több mint kétmillió vékonykliens talál gazdára. A Gartner 2012-re 46 százalékos növekedést prognosztizál. 2008 első felében 15,3 százalékkal bővült az eladott vékonykliensek száma.
Az új FUTRO S450 tovább erősíti a Fujitsu Siemens Computers pozícióját ezen az érdekes piacon. Az új vékonykliens AMD Sempron™ TF20 processzorral és eLux® RL beágyazott Linux operációs rendszerrel dolgozik. Ez utóbbit kimondottan arra a célra fejlesztették, hogy maximumra növelje a FUTRO S450 teljesítményét a szerveralapú környezetben.
A FUTRO S450 megfelelő hőmérsékletéről ventilátor nélküli, passzív hűtési megoldás gondoskodik. A rendszer nem tartalmaz forgó meghajtókat vagy más mozgó alkatrészt. Flash memóriával ellátott, halk gép: ideális a munkavégzéshez és élettartama is hosszabb a hagyományos kliensekénél.
Az új eszköz a biztonsági aggályokat is orvosolja, hiszen a vékonykliens-számítástechnika maximális adatbiztonságot garantál. A helyi szoftverkép írásvédett, a felhasználói adatok mentése pedig központilag történik. A felhasználó nem telepíthet szoftvereket a gépre, így vírusveszélytől sem kell tartani. A speciálisan konfigurált intelligens kártyát befogadó kártyaolvasó további biztonsági funkciókat tesz elérhetővé: pl. egyszerűsített biztonságos felhasználói hozzáférést vagy roamingot.
A FUTRO S450 a fejlesztéstől kezdve az újrahasznosításig, az életciklus minden szakaszában környezetbarát koncepcióra épül. Beépített energiatakarékos komponensei jelentősen mérséklik a széndioxid-kibocsátást és hozzájárulnak a Fujitsu Siemens Computers „zöld" termékfilozófiájának gyakorlati megvalósításához.
Az új vékonykliens az irodatérrel is jól gazdálkodik. „Hátizsákos" konfigurációjának köszönhetően akár a monitor hátoldalára is rögzíthető, így nem foglal helyet az íróasztalon. „Stratégiai fontosságú Dinamikus Infrastruktúrák portfoliónkkal ideális partnerként támogatjuk a virtualizációs projekt minden szakaszát" – jelentette ki Dieter Heiss, üzleti PC-kért felelős igazgató. „Üzleti kliensportfoliónkat – ügyfeleink szükségleteihez igazodva – a jövő menedzselt virtuális munkahelyéhez fejlesztettük. A FUTRO S450 és a hozzá hasonló vékonykliensek központi szerepet játszanak ebben a koncepcióban."
A VISIT 2008 kiállításon a FUTRO S450 az ESPRIMO Mobile vékony kliensek mellett, a Fujitsu Siemens Computers „Virtuális Munkahely" portfoliójának tagjai között kapott helyet. Ez is jól mutatja, hogy ezek a végfelhasználói eszközök mennyire könnyen integrálhatók a virtualizált környezetbe.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény