FőoldalArchívumAz Axis Communications bemutatta egyedülálló képminőséggel rendelkező első hálózati HDTV kameráját
2009. február 03., kedd ::

Az Axis Communications bemutatta egyedülálló képminőséggel rendelkező első hálózati HDTV kameráját

A Q1755 hálózati kamera
Az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója, bemutatta egyedülálló képminőséggel rendelkező első hálózati HDTV kameráját, SMPTE standard szerinti felbontással, színhűséggel és képaránnyal.Egy HDTV képernyőhöz csatlakoztatott AXIS Q1755 hálózati kamera a legtökéletesebb megoldás repülőtereken, útlevél ellenőrzésnél vagy kaszinókban, ahol biztonsági szempontból a nagyított képrészletek is indokoltak lehetnek.


A nagyobb képrészlet vagy maximális színhűség iránt felállított professzionális piaci igényeket az AXIS Q1755 hálózati kamera HDTV megjelenítése, annak a teljes képarányon nyújtott kristálytiszta, éles képminőségével maximálisan kielégíti. Ezen felül a H.264 videotömörítési technológiának köszönhetően jelentősen csökkent a tárhely- és sávszélesség-igény, amely lehetővé teszi a teljes képarányú HDTV minőség megtartását.
A Q1755 16:9-es képarány mellett HDTV 1080i vagy 720 pixeles felbontásban jeleníti meg a videókat, támogatja mind a H.264 mind a Motion JPEG teljes képarányú tömörítéseket. A nappali és éjszakai funkcióknak, valamint a progresszív outputnak köszönhetően a kamera bármilyen fényviszony mellett kivételes – elmosódás nélküli – képminőséget nyújt akár gyors mozgásokról is. Az automata fókusszal párosult 10-szeres optikai és 12-szeres digitális zoom az adott képrészletet a legtökéletesebb minőségben adja vissza.
Az optimális videótárolás valamint a rugalmasság érdekében a gyártó SD/SDHC memóriakártya helyet is épített a kamerába, amely lehetővé teszi, hogy külső eszközök nélkül eltároljuk az egyes napok felvételeit. PoE (IEEE 802.3af) a hálózaton keresztül biztosítja az áramot a kamerákhoz, így ennek segítségével megtakarítható a kábelezéssel járó költség. A Q1755 kamera az eddig elmondottakon felül további intelligens funkciókkal bír: fejlett mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamera működés befolyásolásának érzékelése (pl. blokkolás, festékszórás). Továbbá az ún. Gatekeeper funkció, ami mozgásnál automatikusan ráfókuszál a helyszínre, majd előre beállított idő múlva visszakapcsol. Ez a kamera a biztonság és a hálózatkezelés legfejlettebb megoldásait nyújtja olyan rendszerekkel, mint a HTTPS titkosítás, IEEE 802.1X hitelesítés, IPv4/IPv6 és a minőségi szolgáltatás.
Az AXIS Q1755 hálózati kamerát az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development Partner program révén az iparág legnagyobb videofelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja. A kamerák 2009 elejétől megvásárolhatók a hivatalos Axis disztribútoroknál.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény