FőoldalArchívumA Canon hazánkban is biztosítja a kidobásra ítélt eszközök környezettudatos begyűjtését
2009. december 07., hétfő ::

A Canon hazánkban is biztosítja a kidobásra ítélt eszközök környezettudatos begyűjtését

A Canon Magyarországon is létrehozta a veszélyes és ártalmatlan hulladékok begyűjtési pontját, ahol biztosítja a használaton kívüli, elavult, hibás vagy sérült Canon berendezések, termék-, illetve kellékanyagok környezetbarát kezelését

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata Magyarországon is lehetővé teszi ügyfelei számára a kidobásra ítélt Canon berendezések és kellékanyagok környezettudatos begyűjtését és kezelését. A festékkazetták összegyűjtése nemzetközi szinten egy közel húsz éve indult program, amelynek köszönhetően elkerülhetők azok a környezetet károsító hatások, melyek a hulladékok nem megfelelő kezeléséből származnak, valamint növelhető az újrahasznosítás aránya is.

A Canon intézkedése megfelel az Európai Unió és az EGT országaiban érvényes szabályozásnak, az uniós WEEE-irányelvnek (2002/96/EK), valamint a helyi törvényeknek is, melyek előírják, hogy ezeket a termékeket nem lehet háztartási hulladékként kezelni. A berendezésekben található veszélyes anyagok miatt az ilyen fajta hulladékok romboló hatással vannak környezetünkre és egészségünkre egyaránt. A fenntarthatóság, az erőforrások takarékos felhasználása, a környezettudatos működés és a környezetvédelem iránti elkötelezettség az eddigiekben is fontos szerepet játszott a Canon működésében, ezért a vállalat kiemelkedően fontos lépésnek tartja a begyűjtési pontok kialakítását. A jövőben ezeken a pontokon biztosítják minden használaton kívüli, elavult, hibás vagy sérült Canon berendezés, termék-, illetve kellékanyag - festékkazetta, tintakazetta és tintapatron - környezetbarát kezelését minden olyan ügyfél számára aki törekszik a környezettudatosságra.
A hulladékká vált Canon kellékanyagok Magyarországon a Canon hazai képviseleténél adhatók le.

Környezetvédelmi kérdésekben további információt az alábbi címen találhat:

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény