FőoldalArchívumAz EMC bővülő portfólióval veszi fel a versenyt a válsággal
2009. november 17., kedd ::

Az EMC bővülő portfólióval veszi fel a versenyt a válsággal

Az EMC tovább erősíti az együttműködést a többségi tulajdonában álló, de független VMware-val és a Ciscoval.A VMware - CISCO - EMC, Virtual Computing Environment együttműködés célja a következő generációs adatközpont modellek kialakítása volt

Stratégiai szövetséget kötött a Cisco, az EMC és a VMware, amelynek célja, hogy virtualizált adatközpontokat és privát cloudokat (felhőket) építsen az ügyfeleiknek illetve emellett egy vegyesvállalatot is létrehoztak Acadia néven, amely a közös megoldások értékesítését, illetve támogatását biztosítja majd. A három vállalat szinte teljesen kiegészíti egymást, mivel a Cisco a hálózati eszközeit, szervereit adja bele a szövetségbe, az EMC a tároló egységeit és, különböző biztonsági, mentési, felügyeleti és visszaállítási szoftvereit, a VMware pedig a virtualizációs szoftverportfólióját.
A virtualizációt választó cégek saját maguk indítanak el egy a teljes IT-t átható átalakulást. A virtualizációt választók előtt általában két lehetséges út áll: egy rendkívül sok munkát felemésztő saját kikísérletezés, vagy az egy gyártó melletti elkötelezettség. Az évről-évre történő fejlesztgetések eredménye egy véletlenszerűen fejlődő architektúra, amely megnövekedett beszerzési és üzemeltetési költségeket, nagy komplexitást, nehezen kielégíthető SLA-kat és egy soha el nem érhető ideális állapotot jelent. A saját felhő legfőbb üzenete az IT, mint szolgáltatás megjelenése, amelyben a szolgáltatás lehet belső megvalósítású, vagy külső, szolgáltatóktól vásárolt, esetleg ezek kombinációja. A privát felhő technológiai ínyencség, amely mindenki fantáziáját megmozgatja. Az így megvalósuló virtualizáció fő előnyei a drámai IT költségcsökkenés, és egyéb az üzletre gyakorolt pozitív hatások, mint például az üzleti prioritások hatékonyabb kezelése, az üzemeltetési költségek csökkentése, a komplexitás és a véletlenszerű architektúrák elkerülése.

A Cisco és az EMC a Vmware-rel együttműködése az iparágban egyedülálló koalíciót alkot. A maga területén mindegyik egyértelműen piacvezető cég egyesített erőforrásokkal hozta életre a Vblock infrastruktúra csomagokat. Az alapvetően önálló 'Vblock' nevű egységek a három gyártó által jóváhagyott, garantált, kipróbált és biztonságos és előre konfigurált infrastruktúra csomagok, amelyek képesek kiszolgálni akár 6000 virtuális gépet is. A rendszer könnyen bővíthető és az erőforrások is könnyen szétoszthatóak. A virtuális és a felhő rendszerek minden előnyével bírnak, mint a költséghatékonyság, gyorsaság és rugalmasság valamint, hogy a felhasználók nincsenek helyhez kötve bármelyik terminálon elérhetik adataikat, munkakörnyezetüket. Amennyiben pedig az egyes virtuális gépek erőforrásainak bővítésére van szükség könnyen és gyorsan megteheti azt a helyi IT csapat.

A Vblock Infrastruktúra Csomagok:
Vblock2: Masszív, nagy mennyiségű VM (Virtuális Gép) kiszolgálását (6000) teszi lehetővé, amely a felsőkategóriás konfigurációt képviseli. Elemei a Cisco UCS, EMC Symmetrix V-Max tárolórendszer és a Vmware vSphere 4 platform.

Vblock1: Középméretű virtualizációs környzetek kiszolgálását célzó architektúra. Elemei a Cisco UCS, EMC ClLARiiON vagy Celerra tárolórendszerek és a Vmware vSphere 4 platform.

Vblock0:A belépő szintű virtualizációs konfigurációk kiszolgálására szolgál, amely elsősorban a kisebb adatközpontok és szervezetek számára nyújt kipróbált platformot.

Miért is adott olyan sok pénzt az EMC a DataDomain-ért?
Az adat-deduplikáció egyre nagyobb és fontosabb területe a vállalati IT-nek, különösen a mentési környezetek esetén igaz ez. Az EMC Data Domain diszkes deduplikációs mentőeszközei új vagy meglévő mentési környezetek működését teszik hatékonyabbá és ebben az EMC is hatalmas üzletet lát. Az adat deduplikáció lényegét legjobban egy példával lehet illusztrálni
A vállalat összes alkalmazottja megkapja a karácsonyi 1MiB-os köszöntő üzenetet, amelyet azután lement valahová. Ezer dolgozó esetén ez ~1GiB tárhelyet jelent. A folyamat részeként a biztonsági mentés során a deduplikációs eszköz csak 1 példányát tartja meg a képeslapnak, a többi erre az egyre hivatkozik. A mentési környezetekben alkalmazott deduplikáció azért népszerű többek között, mert tárhelyet takarít meg, csökkenti a lemezes tárolókra fordítandó összeget és az intelligens replikációs eljárások során hálózati sávszélességet szabadít fel.

A vállalatok nagy része még mindig a szalagos mentést választja biztonsági mentésként, de az EMC a DataDomain eszközökkel újfajta, biztonságos, diszk alapú mentési eljárást kínál alternatívaként (átlagosan akár 10 ... 30-szoros adatredukciót biztosítva). Az így kialakított rendszerek szalagos társaiknál megbízhatóbbak, mert a szalagos rendszerek üzemeltetéséhez kapcsolódó több problémát (pl. szalagos média lassúsága, megbízhatatlansága, sérülékenysége, az üzemeltetés magas élőmunka-igénye, stb.) kiküszöbölnek. Emellett a DataDomain berendezésekkel sávszélesség-takarékos replikációs lehetőségeiknek köszönhetően katasztrófatűrő rendszerek is a fizikailag átszállított szalagoknál megbízhatóbban alakíthatók ki. A mentési környezetben tipikusan állandóan jelenlévő kapacitás-problémákra és költségcsökkentési nyomásra válaszul is bevethető a rendszer.

A DataDomain rendszerek előnyei:

  • Skálázható adatvédelem: akár 56.7 petabájtos logikai kapacitás egyetlen DataDomain egységben, feldolgozási képesség akár 86.4 TiB/óra a teljesítményigényes mentési környezetekhez.
  • Egyszerű integráció meglévő környezetekkel: a vezető mentési környezetek támogatása (Symantec, IBM, CommVault, BakBone EMC, Computer Associates, HP, Atempo), a meglévő mentési környezetek átalakítása nélkül integrálhatók a DataDomain berendezések.
  • Magas rendelkezésre állás a mentési adatok sértetlensége érdekében: folyamatos integritás-ellenőrzés, hibadetektálás és -javítás az ún. Data Invulnerability Architecture segítségével.

Ezekért a lehetőségekért ért meg az EMC-nek a DataDomain 2,1 milliárd dollárt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény