FőoldalArchívumAz SAP és a Novell áthidalja az üzleti folyamatok, az informatikai biztonság és irányítás közötti szakadékot
2009. november 11., szerda ::

Az SAP és a Novell áthidalja az üzleti folyamatok, az informatikai biztonság és irányítás közötti szakadékot

Az együttműködés keretében a két vállalat integrálja az SAP BusinessObjects-kínálatának irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) megoldásait és a Novell informatikai biztonsági és személyazonosság-kezelési termékeit.A Novell és az SAP közös kínálata egyedülálló támogatást nyújt az üzleti folyamatokhoz és az informatikai környezetekhez, a termékek tanúsított integrációja és az ügyfelek igényeinek megfelelően kialakított megoldások pedig kimagasló értéket és gyors megtérülést biztosítanak

A Novell és az SAP bejelentették, hogy tovább bővítik globális együttműködésüket az irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (governance, risk and compliance - GRC) megoldások területein. A két vállalat áthidalja az üzleti folyamatok, az informatikai biztonság és irányítás közötti szakadékot. Az együttműködésben kialakított közös GRC-ajánlat gyors reakcióképességet, átláthatóságot és elszámoltathatóságot kínál az ügyfeleknek. A két vállalat közös kínálata egyedülálló módon teljes támogatást nyújt az üzleti folyamatokhoz és az informatikai környezetekhez. A GRC-megoldások bevezetése minden esetben csökkenő kockázatot, alacsonyabb költségeket és jobb üzleti teljesítményt eredményez.

"Az SAP és a Novell együttműködése lehetőséget biztosít, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen tudják használni a két cég megfelelőségi, kockázatkezelési és biztonsági megoldásait alacsonyabb összegű teljes élettartam költség mellett"
- mondta Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.

"Magyarországon a Novell piacvezető az IDM megoldások területén, az SAP pedig jelentős ügyfélbázissal rendelkezik, ezért itthon is nagy érdeklődésre tarthatnak számot a mostani együttműködéssel kialakított, integrált GRC-megoldásaink" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "Az SAP és a Novell termékeinek tanúsított integrációja, és a teljeskörű terméktámogatás kimagasló értéket és gyors megtérülést biztosítanak hazai ügyfeleink számára is" - tette hozzá Szittya Tamás.

Az SAP és a Novell együttműködik a termékek integrálásában, közös piaci tevékenységeket terveznek, valamint összehangolják a GRC területhez kapcsolódó stratégiai irányvonalaikat. Az együttműködés keretében integrálják az SAP BusinessObjects-kínálatának GRC-megoldásait és a Novell informatikai biztonsági és személyazonosság-kezelési termékeit, közös marketingtevékenységet folytatnak és az integrált megoldásokat közösen értékesítik az ügyfeleknek.

"Globális légitársaságként szigorú biztonsági követelményeknek és törvényi előírásoknak kell megfelelnünk" - mondta Peter Bruegemann, a Deutsche Lufthansa AG biztonsági vezetője és az IT Technologie igazgatója. "A Novell és a SAP közös munkájának köszönhetően zökkenőmentesebbé tehetjük biztonsági és megfelelőségi házirendjeink kezelését az SAP- és nem SAP-környezeteinkben egyaránt. Az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy vállalati rendszereink kevesebb kockázatnak legyenek kitéve, illetve biztonságosan hozzáférhetővé váljanak az alkalmazottaink és a partnereink számára is" - tette hozzá Bruegemann.

A vállalatoknak szembesülniük kell azzal, hogy a költség-, a megfelelőség-, a biztonság- és a kockázatkezelési területek egyre bonyolultabbá válnak. Az informatikai infrastruktúra gyakran összeegyeztethetetlen rendszerek tömegét jelenti, egyedi kockázatellenőrzési folyamatokkal és házirendekkel, amelyek összetett, időigényes és költséges tevékenységgé teszik a megfelelőségek és a kockázatok kezelését. A probléma megoldására a Novell (a személyazonosság-, biztonság- és megfelelőség-kezelési megoldások iparági vezetője), és az SAP (az üzleti folyamatok, kockázat és megfelelőség iparági vezetője) integrált GRC-megoldásukkal a következőket biztosítják:

  • kiszámíthatóbbá válik a rendszer, automatizálhatók és betartathatók az általános szabályozások, miközben átláthatók a vállalkozás üzleti folyamatai,
  • csökkenthető a teljes kockázat és növelhető a belső és külső megfelelőség,
  • optimalizálhatók a folyamatok és kevesebb erőforrás-tároló szükséges, valamint automatizálhatók a magas kockázati tényezőt jelentő üzleti problémák felderítési és kezelési folyamatai.
Integrált GRC-megoldások: átláthatóság és érték
A Novell és az SAP 2008 márciusa óta folytatott együttműködésében ez a bejelentés jelenti a legfrissebb mérföldkövet. A következő Novell-megoldások nyerték el az SAP tanúsítványát az SAP BusinessObjects portfolió GRC-megoldásaival történő integrációhoz: a Novell Compliance Management Platform bővítmény SAP környezetekhez, a Novell Identity Manager és a Novell Sentinel. Ezek egyetlen integrált biztonsági megoldásban egységesítik a felhasználói erőforrás-kiosztást, a hozzáférés-vezérlést és a biztonsági eseményfigyelést.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény