FőoldalArchívumGlobális távközlési vállalatok összefogása: közös LTE és SMS műszaki profil
2009. november 06., péntek ::

Globális távközlési vállalatok összefogása: közös LTE és SMS műszaki profil

2009. november 4-én egyes globális távközlési vállalatok szabványokon alapuló megoldást jelentettek be az LTE-hálózaton megvalósított hangátviteli és SMS szolgáltatásokra.Az AT&T, az Orange, a Telefonica, a TeliaSonera, a Verizon, a Vodafone, az Alcatel-Lucent, az Ericsson, a Nokia Siemens Networks, a Nokia, a Samsung Electronics Co. Ltd., és a Sony Ericsson meghatározta a hangátviteli és SMS-szolgáltatásoknak az LTE (Long Term Evolution, hosszú távú fejlődés) hálózatokra világszerte történő zökkenőmentes bevezetését és nyújtását garantáló előnyben részesített módszert

A távközlési iparág fent említett vezetői közösen kifejlesztettek egy műszaki profilt az LTE hangátviteli és SMS-szolgáltatásokhoz, amely a One Voice kezdeményezés néven is ismert. A profil azon meglévő 3GPP által meghatározott funkciók optimális csoportját határozza meg, amelyet az iparág összes érintettje - beleértve a hálózatszállítókat, szolgáltatókat és készülékgyártókat is - felhasználhatnak versenyképes LTE hangátviteli megoldások kínálására.

A nyílt együttműködési tárgyalásokon megállapításra került, hogy az IP-alapú multimédiás alrendszerre (IMS) épülő, a 3GPP meghatározása szerinti megoldás a leghatékonyabban alkalmazható megközelítés a fogyasztók szolgáltatásminőséggel, megbízhatósággal és rendelkezésre állással kapcsolatos elvárásai kielégítésére a meglévő áramkörkapcsolt telefonszolgáltatásokról IP-alapú LTE-szolgáltatásokra történő áttérés során. Ez a megközelítés ezen kívül megnyitja az utat a szolgáltatáskonvergencia előtt is, ahogy az IMS képessé válik a szélessávú vezetékes és LTE vezeték nélküli hálózatok egyidejű kiszolgálására.

A közösen meghatározott műszaki profil követésével az iparág segíthet az LTE hangátviteli és SMS-szolgáltatások nemzetközi barangolásának és együttműködési képességének garantálásában, biztosítva, hogy az előfizetők folyamatosan, megszakítás nélkül használhassák ezen létfontosságú szolgáltatásokat - miközben a szolgáltatóknak zökkenőmentes és jól meghatározott átállási útvonalat kínál.

A kezdeményezés célja a lehető legszélesebb ökoszisztéma biztosítása az LTE-technológia részére, valamint a műszaki megoldások töredezettségének elkerülése. Az LTE ezen kezdeményezés révén nem csupán az egyre növekvő adatforgalomhoz, hanem a továbbra is jelen lévő hangátviteli és SMS-szolgáltatásokhoz is szélessávú hozzáférést biztosít. A hálózatüzemeltetők gyorsabban fejleszthetik majd ki saját testre szabott LTE-ökoszisztémájukat, együttműködve a hálózatiberendezés-szállítókkal és a készülékgyártókkal egyaránt. Továbbá a globális együttműködési képesség biztosítása az LTE-hangátvitel terén, valamint a képesség, hogy szélessávú hozzáférés és telefonszolgáltatások egyaránt nyújthatók az LTE-rendszeren keresztül erőteljes alapokat biztosít a jövőbeli üzleti tevékenységhez.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény