FőoldalArchívumA Fujitsu bővíti a PRIMERGY Cloud eXtension szerverportfóliót
2010. december 21., kedd ::

A Fujitsu bővíti a PRIMERGY Cloud eXtension szerverportfóliót

A Fujitsu globális szinten bevezette PRIMERGY CX122 S1 rendszerét, amely kibővíti a számítási felhőt, HPC-t és nagyméretű scale-out szerverfarmokat támogató PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension szerver kétfoglalatos felhőszerver node-jainak választékát

Emellett a Fujitsu piacra lép az új PRIMERGY CX1000 hatékonyságfelmérő szolgáltatással, amely értékes kvalitatív információkat szolgáltató szimulációs szoftver segítségével optimalizálja a működést. Az új szolgáltatás először Közép-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és India területén lesz elérhető.

A sokoldalúságot szem előtt tartva megtervezett PRIMERGY CX122 S1 képes kielégíteni az ügyfelek felhőszerver node-okkal szemben támasztott komoly elvárásait, ugyanakkor sokféle szerverprofilnak megfelel és fejlettebb működési forgatókönyvekbe is beilleszthető. További előnyei közül említést érdemel a hely- és költségtakarékosság, az energiahatékonyság és a nagy számítási sűrűség, aminek megvalósítását segíti a PRIMERGY CX1000 Cool-Central architektúrája. Az innovatív x86-os szerverplatform horizontálisan skálázható (scale-out) a nagyvállalati felhők vagy adatközpontok hosting- és HPC-stratégiáinak támogatására.

A 2010 márciusában bevezetett PRIMERGY CX1000-rel a Fujitsu átírta az adatközponti környezet játékszabályait. A soha nem látott horizontális skálázhatóságot nyújtó felhőszerver ideális felhő-környezetekbe, és az energiafogyasztás, a hűtés és az irodatér költségeinek optimalizálásával gazdasági szempontból is új alapokra helyezi az adatközpontos működést.

"A menedzselt hosting, IaaS, HPC vagy felhőszolgáltatók scale-out alkalmazásai gyakran tovább súlyosbítják a meglévő infrastruktúrán belül az energiafogyasztás, a hűtés és a teljesítménysűrűség problémáit. Ezért ezeknek a vállalatoknak költséghatékony és stabil, horizontálisan bővíthető hardverre van szükségük" - mutatott rá Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions adatközpont-rendszerekért felelős alelnöke. "Az ügyfeleinktől, partnereinktől kapott első visszajelzések és független benchmark-eredmények is igazolják, hogy a PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension szerver nagyszerűen megfelel erre a célra. A Fujitsu a jövőben is tovább kívánja tágítani a scale-out számítástechnika határait. Sokoldalú PRIMERGY CX122 S1 szervernode-ja és a PRIMERGY CX1000 hatékonyságfelmérő szolgáltatás nekünk magunknak és ügyfeleinknek is segít ebben."

A Fujitsu PRIMERGY CX122 S1 A Fujitsu PRIMERGY CX122 S1
Az új PRIMERGY CX1000 hatékonyságfelmérő szolgáltatás keretében, szimulációs szoftverrel nyert értékes kvalitatív információk segítenek jobban megérteni a PRIMERGY CX1000 adatközponti működésre gyakorolt hatását, és hűtés, valamint hely- és energiaigény szempontjából is felgyorsítják és megbízhatóbbá teszik a tervezést. A szolgáltatással az ügyfelek azonosíthatják a légáramlás és a fogyasztás hatékonyságát fokozó, és ezen keresztül gyors eredménnyel kecsegtető intézkedéseket, és még a fizikai hardver telepítése és tesztelése előtt felmérhetik az adatközpont energiahatékonyságában (PUE) várható javulást. A CEMEA&I régióban már jelenleg is rendelhető új szolgáltatást a Fujitsu a jövőben újabb régiókra is kiterjeszti.

A CX122 S1 szerepel a novemberi árlistán, globális szállítása pedig november végén indul. A korábbi CX120 S1 szervernode szintén rendelhető egység marad a portfolióban. A CX120 S1 maximális energiahatékonyságát számos díj bizonyítja.1

Maximális egy négyzetméterre jutó számítási teljesítmény
A PRIMERGY CX1000 fejlesztésekor az egy négyzetméterre jutó számítási teljesítmény lehető legalacsonyabb áron történő maximálása volt a fő szempont. Ennek köszönhetően 38 szervernode fér el egy racken, ami legalább 20 százalékos megtakarítást jelent az áramellátás és a hűtés költségében egy szabványos rack-szerverhez képest. A PRIMERGY CX új kategóriával egészíti ki az x86-os PRIMERGY pengeszerverek (BX), rack-szerverek (RX) és toronyszerverek (TX) kínálatát, a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra (IaaS) stratégiájának sarokköveként pedig fontos lépés a szolgáltatásorientált, platformalapú IT-szolgáltatásnyújtási modell megvalósítása felé.

A Cool-Central architektúránál nincs szükség meleg folyosóra
A PRIMERGY CX1000 rendszer alkalmazza elsőként a Fujitsu kreatív, új Cool-Central architektúráját, ahol többé nincs szükség meleg folyosó kialakítására az adatközpontban - tehát nem kell helyet hagyni a rackek mögött a meleg levegő távozásához. A PRIMERGY CX1000 ehelyett egy belső légcsatornán keresztül, a szabványos méretű rack tetején keresztül vezeti ki a meleg levegőt. Így a PRIMERGY CX1000 rack-sorok háta közvetlenül érintkezhet egymással, ami önmagában mintegy 40 százalékkal mérsékli a helyigényt. A CX1000 S1 Cool-Central architektúrája központi, optimalizált hűtést és központi előkábelezést (táp + LAN) kínál minden telepített szerverhez és komponenshez. A hatékonyság további növelése érdekében opcionálisan switchekkel és központi rendszerfigyelő (rack-felügyeleti) egységgel (RMU) is felszerelhető.

Ez a forradalmi újítás az adatközpont üzemeltetésével járó széndioxid-kibocsátást is számottevően csökkenti. A Fujitsu Csoport globális Green ICT programja, a Green Policy Innovation környezetvédelmi vállalásaik teljesítésében segíti az ügyfeleket. Ebben fontos szerepet játszanak a PRIMERGY CX1000 megoldásaihoz hasonló, új technológiák, amelyek nagy mértékben enyhítik az IT-működés környezetterhelését. A Fujitsu eredményeit a közelmúltban a Gartner és a WWF is elismerte "Alacsony széndioxid-kibocsátás és ágazatvezető környezetbarát megoldások az ICT szektorban/Low-Carbon and Environmental Leadership in the ICT industry" című jelentésében.2

Vissza az alapokhoz
A PRIMERGY CX1000 komponenseinek fejlesztésekor visszatértünk az alapokhoz, ami feleslegessé tette a teljes körűen redundáns rendszer és az üzem közben cserélhető komponensek alkalmazását. A masszív, horizontálisan bővíthető alkalmazáskörnyezet és a teljes körűen virtualizált rendszerkörnyezet szoftveresen újraindítja a nem reagáló szervereken futó szolgáltatásokat egy másik szerveren.

A szabványos komponensekből épített PRIMERGY CX1000 egyszerű tervezési koncepciójának lényege, hogy rendszerhiba esetén a teljes node-ot kiveszik a rackből, és offline módban cserélik ki a hibás komponenst. A PRIMERGY CX1000 osztott infrastruktúrájának (a központi áramelosztásnak, hálózati működésnek és hűtésnek) köszönhetően a szervertálcák egyetlen pillanat alatt berakhatók illetve kivehetők.

A PRIMERGY CX1000 rendszer a példátlan feldolgozási teljesítményt nyújtó, új generációs Intel Xeon 5600 sorozatú processzorokkal dolgozik.

További információ a PRIMERGY CX122 S1-ről
Az új PRIMERGY CX122 S1 szervernode 18 DIMM memóriabővítő-helyével a központi memória 144 GiB-ig bővíthető. A rendszer sokféle Intel Xeon 5500 és 5600 sorozatú processzorral együttműködik (max. 6 magig), ami alkalmassá teszi a fejlett, sokrétű ügyféligények kielégítésére. Ezen felül a CX122 rendelkezik egy PCIe-x16 bővítőhellyel, és többféle nagy teljesítményű hálózati vezérlőt is támogat: pl. kétportos 10 Gbit Eth, négyportos 1 Gbit Eth, kétportos CNA konvergens hálózati adapter vagy 2×40 Gb Infiniband HCA vezérlő. Az így kialakított XC122-alapú scale-out szerverfarmok fejlett, nagy követelményeket támasztó hálózati topológiákhoz csatlakozhatnak a HPC környezetben vagy a konvergens hálózati felhőben.

(1) Interop Tokyo 2010: "A kiállítás legjobbja" az "Energiafogyasztás/hőszabályozás és adatközpont-sűrűség a számítási felhőben' elnevezésű kategóriában. Ez a rendszer érte el a legjobb eredményeket a kétfoglalatos Nehalem EP szervereket vizsgáló SPECpower_ssj2008 benchmark-teszten.

(2) A hivatkozott jelentés: "Alacsony széndioxid-kibocsátás és ágazatvezető környezetbarát megoldások az ICT-szektorban/ Low-Carbon and Environmental Leadership in the ICT Industry" - Gartner és WWF, 2010; Szerzők: Simon Mingay, a Gartner kutatási alelnöke és Dennis Pamlin, WWF.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény