FőoldalArchívumAz Oracle és az Apple bejelentette az OpenJDK projektet a Mac OS X rendszerhez
2010. november 22., hétfő ::

Az Oracle és az Apple bejelentette az OpenJDK projektet a Mac OS X rendszerhez

Az Apple együttműködik majd a Java SE 7 platform Mac OS X rendszeren való implementációjához szükséges legfontosabb összetevők, eszközök és technológiák használatában. A 32 és 64 bites HotSpot Java virtuális gép mellett ide tartoznak az osztálykönyvtárak, egy hálózatkezelő csomag és egy új grafikus kliens alapjai is. Az OpenJDK elérhetővé teszi az Apple Java-technológiáját a nyílt forráskódú megoldások fejlesztői számára, akik így hozzájárulhatnak a fejlesztéshez

"Izgalommal tölt el bennünket, hogy az Apple is az egyre növekvő OpenJDK-közösség tagjává válik" - jelentette ki Hasan Rizvi, az Oracle termékfejlesztési ágazatának vezető alelnöke. "A Java elérhetőségének a Mac OS X rendszeren kulcsszerepe van abban, hogy betartható legyen a Java környezet platformfüggetlenségének ígérete. A Java fejlesztői közössége annak biztos tudatában dolgozhat, hogy a legkorszerűbb Java környezet továbbra is elérhető lesz a Mac OS X rendszereken. Azzal együtt, hogy a múlt hónapban az IBM is bejelentette csatlakozását a projekthez, az OpenJDK immár a három legnagyobb nevet maga mögött tudhatja a szoftverfejlesztési iparágban."

"Örömmel dolgozunk együtt az Oracle szakembereivel, hogy biztosítsuk a Java újabb kiváló verziójának jelenlétét a Mac számítógépeken" - mondta el Bertrand Serlet, az Apple szoftverfejlesztési ágazatának vezető alelnöke. "A Java legfrissebb, legmegbízhatóbb verzióját úgy nyújthatjuk felhasználóinknak, ha az közvetlenül az Oracle fejlesztéséből származik."

Az Apple azt is megerősítette, hogy továbbra is biztosítja a Java SE 6 kiadás elérhetőségét a Mac OS X Snow Leopard rendszerhez és a közeljövőben megjelenő Mac OS X Lion rendszerhez. A Java SE 7 kiadást és a későbbi Java-verziókat az Oracle fogja kínálni a Mac OS X rendszerekhez.

További információ a Java platformról (angol nyelven):
Java Platform, Standard Edition
OpenJDK
A JDK 7 szolgáltatásainak tervezete

Az Oracle honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény