FőoldalArchívumCanon XEED WUX4000: új mérce a telepíthető projektorok kategóriájában
2010. november 15., hétfő ::

Canon XEED WUX4000: új mérce a telepíthető projektorok kategóriájában

A Canon bejelentette nagyteljesítményű XEED projektor családjának új csúcsmodelljét. A WUX4000 a Canon első XEED projektora, amely cserélhető objektívvel és motoros lencseeltolási funkcióval rendelkezik. A kivételes képminőséget és nagy teljesítményt egyszerű karbantarthatósággal ötvöző új modell ideális megoldás vállalatok, és felsőoktatási intézmények számára, és a tervezési alkalmazások során. A XEED WUX4000 a professzionális audiovizuális piac élvonalába emeli a Canon-t

XEED képminőség - a különbség azonnal észrevehető
Az új projektor - a Canon LCOS paneltechnológiája által nyújtott előnyöket kihasználva - élethű színeket és rácsmentes képminőséget biztosít a 1920×1200 képpontos natív WUXGA felbontásban. A tökéletes LCOS képeknek, és a rendkívül nagy felbontásnak köszönhetően a képek legapróbb részletei sem vesznek el, a kisméretű szövegek, illetve a finom vonalak is jól láthatók. Az új modell a paneltechnológia segítségével kivételesen egyenletesen színes és szürkeárnyalatos képek megjelenítésére képes, így számos egy chippel rendelkező DLP modellt túlszárnyal.

A 4000 lumenes fényerővel, és a 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkező XEED WUX4000 kiváló minőségben jeleníti meg a fotókat: élénk színei felülmúlják számos más, felszerelhető WUXGA projektor teljesítményét. A WUX4000 natív WUXGA felbontása 16:10 képaránnyal rendelkezik, így ideális perifériaeszköze napjaink PC és Macintosh számítógépeinek egyaránt. Az új projektor így tökéletes választás bármely tárgyalóterembe, stúdióba, laboratóriumba vagy irodába, ahol az éles, tiszta és professzionális bemutató alapkövetelménynek számít.

Számos különféle környezetben telepíthető
A XEED WUX4000 tervezésekor a Canon szakemberei azt is szem előtt tartották, hogy a projektor a lehető legjobban megfeleljen a különféle telepítési környezetek igényeinek. A WUX4000 projektorhoz három választható objektív tartozik: normál zoomobjektív (RS-IL01ST), tele-zoom objektív (RS-IL02LZ) és fix gyújtótávolságú - a hátulról történő vetítésekhez különösen alkalmas - nagylátószögű objektív (RS-IL03WF). Az objektívek a Canon optikai termékeinek magas minőségét nyújtják, amely mindegyik objektív esetében biztosítja a felhasználók számára a lehető legnagyobb fényerőt és állandó képgeometriát.

Fontos tényező - különösen a felszerelés során - a projektor motoros vízszintes és függőleges lencseeltolási funkciója, amely lehetővé teszi a kivetített kép áthelyezését anélkül, hogy a trapézkorrekció használata miatt romlana a kép minősége. Így a projektor helye szabadon megválasztható a telepítés során, és nem kell pontosan a vetítővászon közepéhez igazítani a lencsék tengelyét. Ez különösen akkor hasznos, ha bizonyos akadályok - például lámpatestek vagy a légkondicionáló-rendszer befúvói - gátolnák a projektor felszerelését. A projektor függőlegesen is telepíthető, lehetővé téve a közvetlen vetítést akár a padlóra vagy a mennyezetre.

Egyszerű karbantarthatóság, alacsony működtetési költségek
A készüléket moduláris kialakításával - amely lehetővé teszi az izzó és légszűrő helyszíni cseréjét - az egyszerű karbantarthatóságra optimalizálták. Ennek eredményeképpen a munkaidő jelentősen csökken, hiszen a cseréhez nem szükséges leszerelni a projektort. Ezen felül bizonyos optikai szűrők cseréje is lehetséges: így a hosszadalmas leszerelést nem igénylő művelet határozottan leegyszerűsíti az egyébként összetett megoldást igénylő eljárásokat.

A hűtés hatékonysága a belső kialakítás optimalizálásának, és az izzó, valamint az LCOS panelek egymástól elkülönülő léghűtésének köszönhetően jelentősen javult. A csendes üzemmód mindössze 36 dBA zajszintű működést biztosít, és az izzó élettartamát 3000 óráról akár a 4000 órás maximális élettartamig képes meghosszabbítani.

Egyszerűen integrálható és csatlakoztatható
Az új modell a szabványos - a különböző gyártóktól származó projektorok és vezérlőrendszerek telepítésének egyszerűsítésére tervezett - PJLink protokollt támogatja, ezáltal vegyes környezetekbe is egyszerűen integrálható, valamint a már meglévő rendszerekből is könnyen frissíthető. Emellett vezérlés és felügyelet céljából közvetlenül csatlakoztatható a hálózatokhoz. Tartozékként egy távirányító is jár a projektorhoz, amely a négy különböző infravörös csatorna bármelyikének használatára beprogramozható. Ez lehetővé teszi több WUX4000 projektor egymástól független vezérlését egyazon helyiségben. A távirányító beállítható úgy is, hogy egyszerre használja mind a négy infravörös csatornát.

"A WUX4000 egy nagyon fontos új modell a nagyfelbontású, állandó helyre telepíthető projektorok piacán. A készülék olyan képminőséget és fényerőt kínál a felhasználók számára, amely méltó vetélytársa a magasabb árfekvésű, WUXGA felbontással rendelkező, felszerelhető termékeknek. Így ebben a piaci szektorban valódi alternatívát jelent a viszonteladóknak és a rendszerintegrátoroknak is. A partnereinktől érkező kezdeti visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, és úgy tűnik, hogy ez az a termék, amelyre számos viszonteladó már régóta várt"
- mondta Julian Rutland, a Canon Europe vizuális kommunikációs termékekért és megoldásokért felelős igazgatója.

A XEED WUX4000 legfontosabb jellemzői

  • Natív WUXGA felbontás (1920×1200 képpont) és Full HD képesség (1080p)
  • Hibamentes képeket biztosító LCOS technológia
  • 4000 lumen fényerő és 1000:1 kontrasztarány
  • Motoros függőleges és vízszintes lencseeltolás, zoom és fókusz
  • Három cserélhető objektív
  • DVI port és HDMI csatlakozó a digitális képbemenethez
  • Hálózatról való vezérlést és felügyeletet lehetővé tevő, PJLink - kompatibilis hálózati port

A Canon honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény