FőoldalArchívumToshiba STOR.E TV+ - igazi médiaközpont otthoni használatra
2010. október 25., hétfő ::

Toshiba STOR.E TV+ - igazi médiaközpont otthoni használatra

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár 2 TiB médiafájl tárolására és - csatlakoztatott eszközökhöz való - továbbítására alkalmas. Mindezek mellett kiküszöböli a legtöbb olyan kompatibilitási problémát, amely általában akkor jelentkezik, amikor a felhasználók az elavult és új média-berendezéseiket próbálják csatlakoztatni, vagy régebbi tartalmakat próbálnak lejátszani. A STOR.E TV+ 2010 negyedik negyedévétől lesz elérhető Magyarországon

Számos formátum és kodek támogatása

A Toshiba STOR.E TV+ médiaközpont A Toshiba STOR.E TV+ médiaközpont
"Manapság egy külső multimédiás merevlemez-meghajtó sokkal többre képes annál, minthogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is" - mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. "Ez egy rendkívül értékes szolgáltatás, mivel - kihagyva a fárasztó konvertálási folyamatot - lehetővé teszi az olyan médiaformátumok lejátszását is, amelyet a tévékészülékek nem támogatnak" - tette hozzá Szabó Tamás. A STOR.E TV+ az audio-, video- és képfájlok széles körét támogatja, a korábban népszerű formátumoktól egészen a csúcstechnológiájú szabványokig, valamint különféle csatolófelületeket is tartalmaz.

Régi és új multimédiás eszközök találkozása
A nagy felbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI-csatlakozóval, egy szabványosított csatlakozófelülettel rendelkezik, amelyet napjainkban számos tévékészülékbe beépítenek, többek között a legújabb Toshiba REGZA TV modellekbe. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel, (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

Csatlakozás az otthoni hálózathoz

A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé teszi a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GiB kapacitású - SDHC memóriakártyákkal kompatibilis - kártyaolvasóval is.

Tények és számok*

  • A Toshiba STOR.E TV+ médiaközpont A Toshiba STOR.E TV+ médiaközpont
    Tárolókapacitás: akár 2 TiB
  • Csatolófelületek: 2 db USB 2.0 csatlakozó, HDMI 1.3, komponens videocsatlakozó
  • Hálózat: 10/100 LAN csatlakozó, WLAN opció
  • Beépített kártyaolvasó: SD (SDHC), MMC, MemoryStick
  • Kijelzőn megjelenő menü könnyen használható grafikus felhasználói felülettel
  • Tömeg: 770 g HDD nélkül
  • Méret: 206×160×46,5 mm
  • Távvezérlő
  • Támogatott audioformátumok: MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, LPCM, Dolby Digital, DTS Digital
  • Támogatott képformátumok: JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF (csak állókép megjelenítése)
  • Támogatott videoformátumok:MPEG1 (DAT, MPG), MPEG2 (VOB, MPG, TS/M2TS/TP/TRP), MPEG4 (AVI, MP4, MKV), VC-1 (WMV), H.264 (AVI, MKV, MOV, MP4), RM/RMVB (RM/RMVB)
  • Támogatott feliratok: SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB (csak DVD-fájlok)

* a helyi konfigurációktól függően

A Toshiba honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény