FőoldalArchívumA Toshiba bemutatta első Android-os tabletjét
2010. október 21., csütörtök ::

A Toshiba bemutatta első Android-os tabletjét

A Toshiba bemutatta az új FOLIO 100 tabletet. A 25,7 cm-es (10,1 hüvelykes) táblagép azoknak ajánlott, akik olyan sokoldalú és kiválóan hordozható eszközt keresnek, amely mindig kéznél van a digitális világ lehetőségeinek kiaknázására. A FOLIO 100 számos olyan alkalmazást és szolgáltatást tartalmaz, amely megkönnyíti a médiatartalmak megtekintését és hallgatását, a webböngészést és a közösségi hálózatok használatát, ráadásul gazdag multimédiás élményt nyújt

Az egyszerűen és élvezetesen használható FOLIO 100 intuitív grafikus felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet - az Android 2.2 (Froyo) verziójára építve - a Toshiba fejlesztett ki. A FOLIO 100 multimédiás tablet 2010 negyedik negyedévétől lesz elérhető Magyarországon.

Új multimédia élmény

A Toshiba FOLIO 100 tablet A Toshiba FOLIO 100 tablet
"A FOLIO 100 multimédiás tablet rendkívül könnyen kezelhető, ráadásul mobilinternettel bárhol, bármikor jelen lehetünk pl. a közösségi médiában" - mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. A FOLIO 100 számos kapcsolódási lehetőséget kínál: rendelkezik SD-kártya olvasóval, HDMI- és USB 2.0 csatlakozóval, valamint Wi-Fi és Bluetooth kapcsolódási lehetőségekkel, továbbá hamarosan elérhető lesz a mobil szélessávot támogató változat is.

Számtalan hasznos alkalmazás

A FOLIO 100 számtalan előre telepített programmal érkezik: ilyen például az Opera Mobile (webböngésző), az FBReader (e-könyv olvasó), a Document To Go (irodai alkalmazáscsomag), az Evernote (jegyzetek), az Adobe Flash 10.1 és a Fring, amely a beépített webkamerával együtt lehetővé teszi a videotelefonálást barátainkkal vagy családunkkal.

Szóljon a zene!
A tablet tartalmazza a Toshiba Market Place szolgáltatást, amellyel egyszerűen elérhetők és letölthetők a multimédiás tartalmak, szolgáltatások és alkalmazások. A 7Digital által üzemeltetett Music Place használatával egyszerűen elérhető az egyik legbővebb zenekatalógus*, és számos különböző eszköz is könnyedén szinkronizálható vele. A Radio Place számtalan IP-rádiószolgáltatáshoz férhet hozzá, míg az App Place segítségével a felhasználók olyan alkalmazásokat tölthetnek le, amelyek kompatibilisek a Folio 100-zal.

Megbízható és okos társ
Noha a FOLIO 100 csak 14 mm vastag és mindössze 760 grammot nyom, Nvidia Tegra 2 processzora a nagy teljesítmény és az alacsony fogyasztás tökéletes egyensúlyát nyújtja. Az akkumulátor akár hét órás üzemidőt biztosít, így szinte egy egész munkanapon át tudjuk töltés nélkül használni tabletünket. Az azonnali bekapcsolás szolgáltatással a gép kevesebb, mint 30 másodperc alatt indítható el. A 16 GiB-os belső memórián tárolhatunk zenét, videókat, fényképeket, e-maileket és más adatokat, sőt, SD-kártyával ez a tárhely tovább is bővíthető.

Fejlesztői portál az alkalmazások optimalizálásához
"Arra biztatjuk felhasználóinkat és fejlesztőinket, hogy csatlakozzanak a Folio 100 hálózathoz, és fejlesszenek alkalmazásokat, játékokat és más tartalmakat a tabletre" - mondta Szabó Tamás. A www.toshibatouch.eu címen kialakított webhelyen a fejlesztők támogatást kaphatnak az Folio 100 alkalmazásainak optimalizálásához.

Tények és számok*

A Toshiba FOLIO 100 tablet A Toshiba FOLIO 100 tablet

  • Processzor: Nvidia Tegra 2
  • 25,7 cm-es (10,1 hüvelykes) 1024×600 képpontos multitouch érintőkijelző
  • Android 2.2 alapú
  • Belső tárolókapacitás: 16 GiB
  • Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), mobil szélessáv (bizonyos modellek és országok esetén hamarosan elérhető)
  • DLNA-kompatibilis
  • 1 mini HDMI, 1 USB 2.0 (kliens és elosztó), SD/MMC kártyaolvasó
  • Támogatja az Adobe Flash 10.1-es verzióját
  • A kijelzőn megjelenített tartalom elforgatása gyorsulásmérővel
  • 1,3 megapixeles webkamera
  • Akkumulátor működési ideje: 7 óra (65% webböngészés, 10% videolejátszás, 25% készenléti állapot)
  • Tömeg: 760 g
  • Méret: 281×181×14 mm
  • Szoftver (kivonat): Opera Mobile, Toshiba Media Player, FBReader, Fring, Document to Go, Evernote

* a konfigurációtól és a helyi elérhetőségtől függően változhat

A Toshiba honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény