FőoldalArchívumA Fujitsu bemutatta kisvállalatoknak szánt "kulcsrakész" PRIMERGY TX100 S2 Core Edition szerverét
2010. október 19., kedd ::

A Fujitsu bemutatta kisvállalatoknak szánt "kulcsrakész" PRIMERGY TX100 S2 Core Edition szerverét

A kifejezetten kisvállalati felhasználásra készült, felhasználóbarát, kisköltségű x86-os rendszer headless technológiával csökkenti a helyigényt, a költségeket és az adminisztrációs munkaterhelést. A headless technológia lényege, hogy a szerver saját monitor, egér és billentyűzet nélkül is hozzáférhető. A Fujitsu Just power-up 'n' run funkciója automatikusan telepíti a szerverszoftvert, az adminisztráció pedig egyszerűen, a hálózat bármelyik PC-jéről megoldható. Az "önjavító" képességeket és távtámogatási eszközöket felvonultató PRIMERGY TX100 S2 Core Edition ideális megoldás azoknak, akiknek felhasználóbarát belépő szintű szerverre van szükségük és nem rendelkeznek házon belüli IT-támogatással

Sok kisvállalatnál szükség lenne a szerver kapacitására és teljesítményére, de a költségvetés, a rendelkezésre álló hely vagy az adminisztrációs készségek hiánya korlátozza a lehetőségeket. Erre reagálva a Fujitsu kifejezetten ennek a csoportnak az igényeire adaptálta sikeres PRIMERGY TX100 S2 szerverét.

A PRIMERGY TX100 S2 Core Edition headless konfigurációja számos üzleti előnyt hordoz, hiszen a beszerzési költségen túl az energiafogyasztást, az üzemeltetési kiadásokat és a környezetterhelést is csökkenti. Mivel a monitor és billentyűzet nem foglal helyet, a szerver helyigénye is kisebb.

Szintén fontos előny a PRIMERGY TX100 S2 Core Edition egyszerű használata és adminisztrálása. Az előtelepített Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation operációs rendszerrel szállított gép Just power-up 'n' run funkciója az első bekapcsoláskor automatikusan alapértelmezett beállításokkal telepíti az operációs rendszert. A felhasználónak mindössze csatlakoztatnia kell a szervert, és az EULA-matrica eltávolítása után már be is kapcsolhatja a gépet. A fejlett önjavító funkciók felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan kijavítják a bootolási szakaszban észlelt hibákat.

A PRIMERGY TX100 S2 Core Edition stresszmentes üzemeltetését integrált jelzőfények, könnyen kezelhető felügyeleti és visszaállító eszközök támogatják. Hiba esetén a Fujitsu Headless Maintenance and Recovery Manager szoftver lépésről-lépésre végigkalauzolja a felhasználót a problémamegoldás folyamatán, és automatikusan összegyűjti az összes releváns hibaadatot a PrimeCollect eszközzel. Ha szükséges, az adatok elemzés és diagnosztizálás céljából közvetlenül a külső támogatópartnerekhez továbbíthatók.

A FujitsuPRIMERGY TX100 S2 Core Edition szerver A FujitsuPRIMERGY TX100 S2 Core Edition szerver

A 7×24 órában működő fájl-/nyomtatószerverként vagy intranet-/webszerverként is jól használható, nagy teljesítményű PRIMERGY TX100 S2 Core Edition Intel Xeon X3430 processzorral, 2 db 1 TiB-os merevlemezzel, 4 GiB DDR3 központi memóriával és integrált DVD meghajtóval dolgozik. A stabil, belépő szintű Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation operációs rendszer ismerős Windows grafikus felhasználói felületén egyszerű a napi adminisztráció.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions adatközpont-rendszerekért felelős alelnöke elmondta: "A PRIMERGY TX100 S2 Core Edition túlzott adminisztrációs teher és helyigény nélkül juttatja fejlett szerverképességekhez a 'kezes' belépő szintű szerverre vágyó, maximum 15 felhasználós kisvállalatokat. Használati egyszerűsége jól érzékelteti, milyen jól ismeri a Fujitsu az ügyfelek kihívásait, és mennyire elkötelezett a konkrét ügyféligényeket kielégítő, a növekedést és a sikeres működést jobb technológiai eszközökkel támogató termékek és szolgáltatások kidolgozása iránt."

Műszaki adatok:
* Headless működésre előkonfigurált rendszer -> S26361-K1362-V131. A csomag tartalma:
o Intel Xeon X3430 processzor
o 2×1 TiB HDD, RAID 1 szintű védelemmel
o 2×2 GiB nem pufferelt DDR3 RAM, 16 GiB-ig bővíthető
o DVD-ROM
o Windows Server 2008 R2 Foundation

Javasolt végfelhasználói ára: 299 000.-Ft +áfa

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény