FőoldalArchívum10,1 hüvelykes táblagép a Fujitsutól
2010. október 12., kedd ::

10,1 hüvelykes táblagép a Fujitsutól

A Fujitsu bemutatta új, kisebb méretű, komplett funkcionalitású táblagépét, a 10,1 hüvelykes LIFEBOOK T580-at. A cég átalakítható PC-k szegmensében szerzett két évtizedes tapasztalatát kamatoztató LIFEBOOK T580 a teljes méretű noteszgépek jellemzőit és technológiáját sűríti be kisebb, könnyebb és olcsóbb csomagba

A Fujitsu LIFEBOOK T580 a digitális írótáblára (slate) épülő mobil munkavégzés rugalmas alternatíváját kínálja. Megnövelt processzorteljesítménye révén megszünteti a hosszú válaszidő miatti frusztrációt és praktikus kényelmi jellemzőkkel könnyíti meg a napi munkavégzést - pl. billentyűzet, két USB csatlakozó, SD kártya és SmartCard olvasó, webkamera, kimenet VGA-monitorhoz és nagy felbontású HDMI kijelzőhöz.

Az alig 1,4 kg súlyú LIFEBOOK T580 a két irányban elforgatható kijelző egyszerű átfordításával noteszgépből táblagéppé alakítható. A teljes értékű érintőképernyő lehetővé teszi a négy ujjal végzett többpontos érintésvezérlést, 14 különböző ujjmozdulatot ismer fel, támogatja a dupla érintést (double tapping), az érintésalapú görgetést, nagyítást és elforgatást. Kettős digitalizáló technológiája maximális pontosságot és nyomásérzékenységet biztosít a tollal végzett munkánál, a Microsoft Windows 7 operációs rendszer pedig 26 nyelven ismeri fel a kézírást és a hangos parancsokat.

A Fujitsu többi LIFEBOOK táblagépéhez hasonlóan a LIFEBOOK T580 is mobil életvitelhez készült. A kijelző még erős napsütésben is tiszta és jól látható a nagy felbontásnak, a LED-es háttérvilágításnak és a kijelző fényerejét automatikusan a környezet fényviszonyaihoz igazító környezetifény-érzékelőnek (Ambient Light Sensor) köszönhetően. A zsírtaszító bevonat gondoskodik róla, hogy ne maradjanak zavaró ujjlenyomatok a felületen.

Az út közben vagy kültéren végzett munka többé nem jelent kompromisszumot csatlakozás terén, mivel a LIFEBOOK T580 az opcionális (GPS-sel kombinált) beágyazott 3G/UMTS, a WLAN és a Bluetooth technológiát is támogatja. A legújabb Intel Core processzortechnológia garantálja a feldolgozórendszer reagálókészségét és gyorsaságát. A kényelmes gombokkal a felhasználó gyorsan hozzáférhet a gyakran használt alkalmazásokhoz és könnyen ellenőrizheti a fennmaradó akkumulátor-üzemidőt. A biztonsági jellemzők között biometrikus ujjlenyomat-érzékelő és a Fujitsu fejlett lopásvédelmi megoldása (Advanced Theft Protection) is szerepel.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott az új táblagépről: "Az új LIFEBOOK T580 elsősorban mobil használatra készült - ezért csatlakozás és használhatóság terén nem ismer kompromisszumot. Kisebb méretének köszönhetően a táblagépek praktikus jellemzőivel ötvözi az írótáblák hordozhatóságát, így mindkét kategória legjavát biztosítja a LIFEBOOK-felhasználóknak."

A LIFEBOOK T580 nagyobb lemezkapacitást és memóriát, többféle csatlakozási lehetőséget, nagyobb biztonságot és több mint kétszeres feldolgozási teljesítményt nyújt a digitális írótáblákhoz képest. A LIFEBOOK T580 a Fujitsu kínálatának legolcsóbb táblagépe, amelynek pontos ára régiónként eltér.

A Fujitsu LIFEBOOK T580 modell 2010 októberétől rendelhető az EMEA-régióban. A szállítás várhatóan november végén indul.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény