FőoldalÜzletMegválhat az Intel a Micron-os vegyesvállalatától
2018. október 30., kedd ::

Megválhat az Intel a Micron-os vegyesvállalatától

Már a nyáron fölrebbentek olyan hírek, melyek szerint véget érhet az Intel és a Micron közös fejlesztési együttműködése. A két cég jelenleg közösen birtokolja a még 2005-ben létrehozott, IM Flash Technologies nevű vegyesvállalatot. Az érintettek jövőről kapcsolatos álláspontja ugyanakkor eléggé messze került egymástól, így több hosszabb távú projektet már egymástól függetlenül fejlesztenek

Mindezek miatt napjainkra már csak a gyártás tartja össze ezt a kapcsolatot, de az Intel nagyjából öt éve már eladta a Micronnak a szingapúri és a virginiai gyárban birtokolt részesedését. Jelenleg tehát az egyetlen közösen birtokolt gyár a utahi, ahol a 3D XPoint memóriák készülnek az Intel Optane termékeibe. Most ez is a Micron tulajdonába kerülhet, amely cég arra készül, hogy teljesen kivásárolja az Intelt a IM Flash Technologies-ből. Erre a szerződésben van egy opciójuk, amit január 1-jén életbe is léptetnek, és ennek következtében 1,5 milliárd dollárt fizetnek az Intel számára.

A kivásárlás befejeztével a nagy kérdés az lesz, hogy az Intel hol fogja majd gyártatni a 3D XPoint memóriákat. Erre jelenleg csak az érintett utahi üzem van felkészítve, így a legvalószínűbb eshetőség, hogy rövidebb távon a Microntól veszik majd a termékeket, majd később máshova viszik a gyártást.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény