FőoldalÜzletÚj vezető a Xerox Corporation élén
2016. július 13., szerda ::

Új vezető a Xerox Corporation élén

A jelenleg a Xerox Technology üzletág elnöki posztját betöltő Jeff Jacobson lesz a cég vezérigazgatója. A vállalat két független, nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tovább a működését

Az iparági veteránnak számító Jacobson 2012-ben csatlakozott a Xerox-hoz, ahol kezdetben a Nyomdaipari Üzletág elnöki posztját látta el. Itt hozzá tartozott a stratégiai vezetés, az üzemeltetés és a vállalat nyomdaipari rendszerek portfóliójának a termékfejlesztése a nemzetközi nyomdaipari piac számára. 2014-ben lett a Xerox Technology üzletág vezetője, ahol felelősségi köre kiterjedt a termékeket és megoldásokat magába foglaló technológiai portfolió erősítésére, a költségkeret menedzselésére, az ellátási lánc felügyeletére, a gyártásra és az általános hatékonyságra. Ő volt a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért. Jelenlegi feladata kiterjed arra, hogy vezesse a vállalat technológiai üzletágát, amely széleskörű portfoliót kínál ügyfeleinek hardver, szoftver és szolgáltatási oldalról a kisvállalkozásoktól kezdve egészen a multinacionális cégekig. Ezen a poszton ő a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért.

Mielőtt belépett a Xerox-hoz, a digitális ofszet nyomtatási megoldásokat kínáló Presstek elnöke és vezérigazgatója volt, ahol a nevéhez fűződik a vállalat világméretű terjeszkedésének a levezénylése. Ez megelőzően Jacobson az Eastman Kodak évi 3,6 milliárd dollárt termelő nyomdaipari csoportjának a vezető munkatársa volt. Továbbá öt évig látta el a Kodak Polychrome Graphics ügyvezetői feladatait, amely a Sun Chemical és az Eastman Kodak 1,7 milliárd dolláros éves forgalmat generáló vegyesvállalata volt.

A most 56 éves szakember a New York Buffalo Állami Egyetemen diplomázott és mester fokozatot szerzett ipari kapcsolatokból a Cornell School Ipari Kapcsolatok szakán. Doktoriját a Pace University School jogi kurzusán érdemelte ki, amelyet a new york-i és a new jersey-i ügyvédi kamara is elismert.

A Xerox 2016. január 29-én jelentette be, hogy a vállalatot két független, nyilvánosan működő részvénytársaságra oszlik. Az egyik Xerox lesz, amely a Dokumentum Technológia és a Dokumentum Outsourcing üzletágakat magába foglalva végzi tovább a tevékenységét. A másik cég, a Conduent az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat biztosító vállalatként működik a jövőben. A kettéválás az idei év végére fejeződik be.

A Xerox vezető nemzetközi vállalattá kíván válni a dokumentumkezelés és a dokumentum outsourcing területén a magas szintű technológiája, megoldásai és innovációi révén. A 2015-ben elért 11 milliárd dolláros bevételével a vállalat a jövőben is megbízható partnere marad a vevőinek, hozzásegítve őket ahhoz, hogy erősítsék hatékonyságukat, munkafolyamataikat és üzleti eredményeiket azáltal is, hogy jobban megismerik azt, hogyan, miért és hol dolgoznak az emberek.

A Conduent szintén vezető szolgáltató lesz az üzleti folyamatok területén a piaci és az állami szervezeteket támogatva abban, hogy széles skálán mozogva menedzseljék tranzakciós folyamataikat. A tavaly megközelítőleg 7 milliárd dolláros bevételt elért cég az olyan erőteljes növekedést mutató piacokra helyezi a hangsúlyt, mint a szállítás, az egészségügy, a kereskedelem és az állami szolgáltatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény